Alkohol piť alebo nepiť?

Príspevok v téme: Alkohol piť alebo nepiť?
Miachael067

Chcel by som sa opýtať či sa oplatí piť alkohol, pretože osobne keď som pil alkohol vedel som sa uvoľniť nehovoriac o omnoho lepšej erekcii na druhý deň, ako keby všetky obavy a stresy ktoré človek zaživa alkohol zmazal. No teraz, keď človek nepije už niekoľko rokov a človek sa nevie vôbec uvoľniť pri akejkoľvek činnosti.
Ako keby som priamo potreboval nech alkohol otupí vyššie mozgové funkcie, aby som sa mohol uvoľniť. Ale keď sa zase opijem môžem rozprávať sprostosti a to nechcem chcem mať kontrolu nad tým čo rozprávam nechcem niekoho uraziť a podobne.
Na druhej strane chcel by som ten pocit uvoľnenosti aký človek cíti keď je opitý (mierne) dokonca som otvorenejší viac/lepšie komunikujem, ale nechcem si na to zvykať, každý člen našej rodiny okrem sestry je na alkohole dosť závislý.
Skúšal som aj silové cvičenie striedať s vytrvalostným aby som zamestnal myseľ ale nepomáha to, nie je to taký dobrý pocit ako keď je človek opitý.
Mate niekto podobnú dilemu?

Elizabet22

Kazdy nech si robi, co chce :D Ja nepijem ani mi to nechyba. Mala som krasny priklad od malicka doma, takze tomuto sa chcem vyvarovat jednoznacne.

pisticka

alkohol je metla ludstva, jednoznacne nepit:) vsetko sa da, ked sa chcem, ani ja nepijem. ani prilezitostne. nechuti mi to, neviem na co je to dobre.

kajka294

radsej nepit ako pit:) podla mna sa da vsetko naucit. to, ze si neveris alebo na nieco nemas odvahu, ked nemas vypite, sa tiez casom vie zmenit:)

dubsicka

ja si tiez rada vypijem, ale s mierou samozrejme. neopijam sa do nemoty a ani tak, aby mi bolo na druhy den zle:) proste do naladicky.

peto_zdravie

Popravde ja som nepil niekoľko rokov. Nedávno som sa čisto náhodou dostal ku veľmi kvalitným rumom a musel som ochutnať. Takže keď už piť, tak niečo skutočne kvalitné, nie presladené patoky. Skúste nejaký kvalitný rum - pekný prehľad je tu alkotip.sk. Prípadne nejaké lepšie víno. Ja tvrdím, že pohárik raz za čas neuškodí, len to netreba preháňať.

martina.d

podľa mňa nejaký prípitok alebo pohár vína, vybehnúť niekam na pivko, tak to nezaškodí. ale keď niekto pije vyslovene s tým zámerom, aby sa opil, tak to je už asi problém.

We-bero9

Dobrý deň podľa mňa alkohol ako napríklad červené víno v malom množstve -napríklad jeden pohárik denne-je zdraviu prospešný. Ale netreba piť viac a nebolo by to na osoh.