zaľúbený do nesprávnej?

Príspevok v téme: zaľúbený do nesprávnej?
Ld_50

Čaute, mám v hlave poriadny bordel, vôbec neviem čo robiť, preto sem píšem s prosbou o radu. Mám 27 rokov, žijem sám v 2-izbovom byte. Byt sme kupovali pred rokom ešte s bývalou priateľkou. Spolužitie nám však neklapalo, po 3 mesiacoch hádok a kriku bolo načase vzťah ukončiť. Celú hypotéku som preniesol na seba, priateľka sa radšej vrátila k jej rodičom. Na prácu a plat si sťažovať nemôžem, pohodlne mi to pokryje hypotéku, životné náklady a ešte niečo ide na sporenia.

Pred 2 rokmi (ešte počas vzťahu) sa moja ex spoznala s jednou babou. Úprimne, nemal som z nej dobrý pocit. Vzhľadovo pekná, no veľmi často opitá, stále len fajčila a depkárila. Ak ju nejaký chalan chcel, tak len na jednu noc. Prípadne vzťah zo zúfalstva. Moja ex sa s ňou bavila, no časom sa to zmenilo skôr len na využívanie. Ich kamarátstvo tak pred pol rokom skončilo.

A zhruba vtedy si prenajala byt len o ulicu ďalej odo mňa. Dosť často sme sa na ulici stretávali, zo začiatku sme sa len pozdravili, neskôr sme si aj sadli a rozprávali sa. Dozvedal som sa o nej čoraz viac, nielen od nej samotnej ale aj od okolia. Okolie ju malo za trosku, feťáčku, alkoholičku a pod. No skôr mám pocit, že si púšťa k sebe nesprávnych ľudí. Je pravda, že niekedy v júni bola niekoľko dní v nemocnici kvôli zlej kombinácii drog a alkoholu. Bol som ju aj navštíviť, vravela, že bola u kamarátky na byte a nevedela že jej niečo dali do vodky s džúsom. Inak však drogy neberie, toto bolo kvôli jej podarenej partii, s ktorou sa už našťastie prestala po tomto incidente stretávať.
No ja ju tak trochu obdivujem. Platí dosť vysoký nájom, na taký drahý byt išla len preto, lebo je tu s bývaním dosť veľký problém. Kvôli tomu má 2 zamestnania a celé dni len pracuje. No za každú cenu chcela odísť od rodičov- otec alkoholik a mama si ho len zastáva. Zároveň "podarený" brat, ktorému sa nechce pracovať a je veľmi problematický. Do toho má psychické problémy. Do 20 rokov bola dokonca na tom tak zle, že počas celej strednej mala individuálny študijný plán (čiže bola doma) a keď mala maturovať, tak bola kvôli ťažkým depresiám v ústave. Celkovo je však milá, snaží sa človeku pomôcť, čoho mnohí v jej živote len využívajú a je mi jej veľmi ľúto.

No a aký máme vlastne spolu vzťah? Ako som už písal, často sa stretneme a rozprávame sa. Hocikedy sa aj navštevujeme, dokonca sa vzájomne pozývame na večeru, raz varím doma ja, inokedy navarí ona, občas varíme spolu. Občas si dáme víno alebo pivo, ale žiadne opíjanie sa. Keď si zapáli cigaretu (čo neznášam), tak jej ju hneď zoberiem a zahodím, za čo mi ďakuje (snaží sa prestať fajčiť). Žiadny fyzický kontakt však spolu nemávame (okrem objatia). Lenže ono sa to stále vyvíja, tak pred mesiacom mi došlo, že som do nej pobláznený. Minulý víkend ma chcela pobozkať, čo som zatrhol s výhovorkou, že sa necítim byť pripravený na niečo viac. Ono je to celé o tom, že vôbec neviem čo robiť. Okolie ju vníma veľmi zle, no ja zisťujem, že to nie je tak úplne pravda. Na druhej strane neviem, či je dobrý nápad vzťah s osobou, ktorá je veľmi často psychicky na dne. Zároveň ma desí predstava stretnutia s jej rodinou, lebo ako tak počúvam, tak jediná ako tak normálna je jej mama.

Ono je tam tých vecí viac, no nechcem rozpisovať všetky detaily, vypichol som viac menej to podstatné. Čo by ste robili vy ak by ste boli v mojej koži? Ďakujem za každú radu a názor.

danuska22

myslim si, ze ta chcela len opantat a robi zo seba obet. no ak ju tak vnima aj siroke okolie, tak proste ver, ze na tom celom nieco bude a nebude taka nevinna ako sa prezentuje

suchanka

Podľa mňa môžeš byť rád, že z toho nič nebolo teda nie je a byť tebou, tak by som si ju k telu proste nepúšťala. Ono závisláci sa vedia celkom dobre pretvarovať a hrať tak povediac na city

sibierina

nakoniec po case budes este aj rad, ze to nevyslo, ono nie vsetko co chceme by aj bolo pre nas dobre keby sme to dostali ;)

Omen

Smolkoo,
prečítala som si tvoj príspevok a musím skonštatovať, že si to dala na jednotku s hviezdičkou. Excellence, blahoželám! :)

Smolkoo

Nie, nie a nie.
Taka otazka, preco si si taky isty, ze jej vtedy len nieco dali do pitia? To je jej verzia, skutocnost moze byt inde.
Si zrejme poblazneny. Neviem, ze cim. Ci je taka pekna pre teba alebo v tebe vzbudzuje taky ochranarsky pud a mas potrebu jej pomahat.. Kazdopadne, ked by si si s nou aj nieco zacal, po opadnuti zalubenosti by ti extremne zacalo prekazat jej pitie a aj fajcenie a ktovie, ci by uz aj ona reagovala tak ako teraz, ked jej tu cigaretu vezmes a zahasis.. Moj nazor je, ze ludia, ktori maju v istych veciach diametralne odlisny pohlad, by nemali ist do vztahu.. Ja ako nefajciarka a abstinentka by som nesla do vztahu s niekym, kto fajci a rad si vypije..

Dalsia vec je ta psychicka labilnost. Je to nieco, co si tiez teraz zrejme neuvedomujes, resp. to nevies tak tiezvo zhodnotit, ale taka povaha ta vyslovene splachne so sebou, ked sa nechas. Viem, o com pisem, mala som taku povahu pri sebe.. Zozaciatku sa aj zda, ze takemu sa da pomoct.. zial, v tom mojom pripade nie, akurat som sa sama este musela davat dokopy.

Podla mna sa na situaciu pozri triezvo. Nechceme sa tu na nu nikto pozerat zhora, ale fakty su, ake su. Skus si najst menej problemove dievca, ktore je pre vazny vztah pripravene.. S tymto by ta cakal zivot, ktory by si ani sam nevedel predvidat.. a este mozno aj ona by stiahla teba tym svojim smerom, resp. by si pri nej prinajlepsom stagnoval a ty znies, ze si inde v zivote.

Ja by som ostala max. kamaratka.. Asi potrebuje nejaky vzor, ktory jej ukaze, ze zit sa da aj inak.. troska ju nasmerujes inym, lepsim smerom.. ale pre svoje dobro, tam aj skonci.