Som zúfala a neviem čo robiť

Príspevok v téme: Som zúfala a neviem čo robiť
Sylvie

Už takmer 2 mesiace mám problémy so žalúdkom. Celý čas som na diéte, no posledné 2 dni ma strašne bolí v okolí žalúdka, aj žlčníka, stolica svetlá. V júni som sa išla po prvýkrát objednať na gastro, objednal ma až na september. Myslela som si, že ma porazí. Teraz neviem, čo robiť pretože ma vkuse bolí, či je žalúdok prázdny alebo nie. Preobjednať sa na skorší termín nemôžem, lebo som nová pacientka, a aj preto, že majú plno. Mám tam ísť o 3 týždne, no mám pocit, že to nevydržím. Tabletky ani kvapky nepomáhajú. Plačem každý deň. Povedzte mi čo mám robiť? Je tu nejaké riešenie? Ubíja ma čakať v bolestiach, to nie je normálne.

martinmlm

sylvie...ja si myslím to isté čo Omen, že to máš vedlajšie účinky z Vermoxu. Keď si prečítaš letáčik, tak ti to musí byť jasné. Skús skorocel-čaj aj jesť čerstvé listy,...čaj z očianky rostkovej (kúpiš v lekárni) ja ju používam na oči, ale aj pri vnútornom použití má protialergické účinky. Pestrec mariánsky na detox pečeňe po Vermoxe a hlistoch. V japonsku z nich (hlisty) ninjovia robili velice účinný jed :).....Nič nemám proti lekárskym vyšetreniam a diagnostike, ale dal by som si velký pozor na ďalšie chem. lieky aby si sa nedostala do bludného kruhu.

Sylvie

Omen - Tak na gastre som už bola, len to nejde tak, ako by som chcela. Hneď na prvom vyštrení mi robili endoskopiu. Nevideli tam žiadny problém. Spravili mi biopsiu, dala som im vzorku stolice na testy a mám počkať na výsledky. Problém je, že ma poslali OBJEDNAŤ sa na sono brucha. Vtedy som nálada prešla, lebo som vedela, čo bude nasledovať. A mala som pravdu. Tam ma objednalli až na konci októbra!! Viem, že je niekedy čakacia doba aj dlhšia, ale aj tak som z toho smutná a pravdepodobne sa nedá robiť nič, len čakať.
Na na tie alergény čo si sa pýtal/a, jeden z nich je histamín 7/30 (testy robené v r. 2017). Vyhľadala som si to a zistila som, že na to treba upraviť stravu. Lenže nikdy predtým som problémy s jedením hocičoho nemala problém. Proste si myslím, že to s alergiou nič nemá, keď držím diétu a aj tak mám problémy.

julianca34

ak mas teda az take bolesti ako popisujes, neskusala si ist na pohotovost? mozno by ti tam dali nieco, co by zabralo alebo by ta rovno poslali na vysetrenie na oddelenie. podla mna to za pokus stoji

Omen

Sylvie,
každý organizmus je iný, inak reaguje. Sú ľudia, ktorí mali oveľa horšie problémy pri užívaní, aj tu na fóre. Dokedy bude trvať bolesť u teba ti nepoviem, lebo neviem. Jedno však viem, že bolesť ustúpi. Ak to nebudeš zvládať, tak to konzultuj s lekárom, využi pohotovosť, čaje alebo si nalej večer trošku borovičky, príp. žalúdočný likér, ale len v prípade, že nebudeš brať žiaden liek.

PALINA - to je škoda, vhodná je (čaj) proti parazitom. Dávaj si pozor aj na estragón - možná reakcia.
TOPOĽ - môžeš reagovať aj na vŕbu.
AMBRÓZIA - je silný alergén, patrí medzi astrovité byliny, takže reakciu ti môže vyvolať každá (PÚPAVA aj tá patrí medzi astrovité, nekonzumuj púpavový med), spúšťa aj skríženú reakciu - palina, timotejkou, peľ
tráv...
MRLÍK - reakcia na cvikľu, špenát.

Keď ťa začne "škriabať v nose a začneš kýchať", znamená to, že tvoj imunitný systém spustil alergickú reakciu, preto sa alergénom vyhýbaj!