Prečo mám nadváhu?

Príspevok v téme: Prečo mám nadváhu?
Jajaja13

Ahojte, mám 25 rokov a nadváhu. Úprimne, netuším čo robím zle. Stravujem sa už 10 rokov zdravo, jem len kuracie mäso a ryby, keďže iné mäso mi nechutí, nejem vysmážené, používam minimum oleja, sladkosti jem možno raz za mesiac, lebo proste nejak na ne nemám chuť, chlieb často nejem a keď už tak volím celozrnný, väčšinu mojich príloh k jedlám tvorí zelenina. Pijem čistú vodu alebo zelený nesladený čaj. Ak mám raz do mesiaca chuť na colu vždy zvolím verziu bez cukru.
Nie som moc športový typ, ale denne prejdem 12-20 km pravidelne, keďže do práce chodievam pešo z jednej časti BA do druhej. 2x do týždňa zacvičím doma.

Nedáva mi preto logiku, ako môžem mať nadváhu, keď nerobím nič výrazne zlé a to už približne 10 rokov. Počas tejto doby práveže zatiať len priberám (hlavne posledných 5 rokov keď som pribrala asi 12 kíl). Známi bývajú často prekvapení a hovoria, že jem veľmi malé porcie. Začala som si teda všetko vážiť a rátať kalórie len aby som mala prehlad o tom koľko energie prijmem, pričom som jedla klasicky ako vždy predtým. Môj priemerný energetický príjem je okolo 800 kalórií denne, niektoré dni len okolo 400, maximálny denný príjem za posledný mesiac bol cca 1100. Podľa internetu je to veľmi málo, ale nijak som sa neobmedzovala, mne proste jesť viac nechutí.

Takisto mám veľmi pomalý metabolizmus (možno trošku nepríjemné čítať ale na WC chodím tak max 2x do týždňa na veľkú potrebu). Je možné, že mám nejaký zdravotný problém? Keď som mala 15 začal sa mi výrazne zhoršovať zrak, v priebehu roka a pol asi 3 dioptrie, očná lekárka ma vtedy odporúčila na vyšetrenie štítnej žlazy, ale výsledky boli v poriadku. Zrak sa potom stabilizoval, ale váha od tejto doby začala narastať. Je možné, že predsa len mám nejaký zdravotný problém? Lebo neviem si to vysvetliť, že pri strave akú mám a s takým apetítom, aký mám môžem mať nadváhu.

nurse87

ako vies , ze mas nadvahu, treba napisat vysku a vahu. pokial mas naozaj nadvahu skus fitmes trenera ktory ti spravi treningovy plan aby si schudla

blueberryNN

Aky je tvoj pitny rezim? Kolko vody a caju denne vypijes? Ak jes zeleninu pravidelne kazdy den, mas vlakninu, no potrebujes aj vodu na to, aby si zacala chodit na WC castejsie. Zacala by som tym, ze si skus rozhybat toto. Tu stitnu zlazu si mala kontrolovanu naposledy kedy? Ono sa to rokmi moze menit.

miki25

Neviem no. Možno len málo ješ a ukladá sa ti to tam v tele na horšie časy. Aj málo jesť je kontraproduktívne... Všetko treba s mierou...