som na vozíku

Príspevok v téme: som na vozíku
Man30

a ja som na vozíku 2 roky po úraze miechy stavce c2 c3 bol som teda ochrnutý od krku dole mám spastické cele telo nemôžem dobre hýbať rukami ani nohami celým telom a rodina mi robí zo života peklo čo sa týka môjho sa stavu a pokroku uraz sa mi stal 20.5.2019 baclofen ako tabletka mi nezaberá a 2 roky trvajú hádky keď poviem že vozík potrebujem a ľudia nevedia pochopiť čo je to spasticita a akú ju mám ťažkú horšie že to nechápu ani tý čo si hovoria fyzioterapeuti ale o tom nebudem , nemôžem jazdiť na aute lebo spasticita mi to nedovolí a odpoveď dostanem že to nemôžem vedieť a keď nemôžem že som chudák . nejde mi vstať samému z postele a tak mi je povedane že môžem ísť do piče že budem teda ležať celý deň keď neviem sám vstať a že sa na mňa vyjebu nejde mi sa obliecť a stále mám na tanieri že to mám robiť lepšie a sám že mám chodiť lepšie a že mám rýchlejšie na vozíku keď toto všetko mi spasticita nedovolí keď poviem že nemôžem lepšie chodiť že to nemôžem vedieť a ked poviem že spasticita sa nemení je trvalá a že sa mi zhoršuje že to nemôžem vedieť čo bude za 2 roky že mám čakať že či chcem byt na vozíku a koľko že už som na vozíku 2 roky a koľko tam chcem byt že vozík je prekážka že ma obmedzuje že či chcem na ňom sedieť stále robím malo stále mi ukazujú druhých na youtube že ako sa snažia a že ja nechcem a nesnažím sa vadí im že mám vozík a že nemám na ňom byt že mám fungovať bez neho a tak ďalej stále dookola to jednanie ako s malým deckom že mám sám vstať postaviť sa a obliecť sa nefunguje mi močenie a že mám chodiť na wc a toľko môj príbeh a také správanie je vraj normálne že druhý tiež by tak jednali a ešte aj horšie je to podľa Vás normálne ?

Man30

ked vam povie clen rodiny ze sa moze na vas vyjeb.. a nemal vám nosit do nemocnice jest ze ste mali zrat nemocnicnu stravu ked vám to povie 2x a to iste ze nemal chodit do kovacovej za vami

miki25

Lieky neberiem na to žiadne. Nie sú na to lieky pre mňa, keďže mám schizofréniu tak nemôžu ma liečiť na to. Hlava a hruď sa mi prestali triasť síce, ale prešlo mi to na ruky. Tie sa už klepú viac ako by bolo to zdravé a je to nonstop. Mám problém s bežnými činnosťami...Bodaj by sa zadarilo fitness centrum a tiež aby som mohol cvičiť...

Almarinos

Tak to co mas je pravdepodobne esencialny tremor od liekov. Ale trasie sa ti teda este ta hlava a hrud? Ci zastavili to lieky?

Silvinecek

Strasne, ze nemas oporu vo svojej vlastnej rodine, toto snad nikdy nepochopim ako sa ludia vedia takto hnusne spravat jeden k druhemu!

miki25

Hlava sa mi začne triasť už len, keď som v strese. Skôr má to súvis s liečbou, ktorá mi vyvolala sekundárny parkinsonov syndróm. Tie kila, čo mám tak určite aj tuk, ale je tam aj veľa vody.

Almarinos

Len pre ilustráciu, aby si ma pochopil. Ja som pochopil urč. môj emočný program, ktorý mal súvis s výchovou mojej matky. Následne na to sa mi začalo mykať moje telo. Zo začiatku to bolo dosť silné.
Boli to rôzne kontrakcie svalov.
Najprv sa mi stláčala brušná dutina. To vyvolalo aj častokrát erekciu (bez ejakulácie), pretože cez túto oblasť vedie ten nerv z mozgu, volá sa nervus vagus. Ten ovláda všetky svaly ohľadom brušnej dutiny.
Potom sa mi začali mykať plecia do bokov. (a následne neskôr aj do iných smerov v závislosti od toho, ktoré svaly sa napínali) a začalo mi aj napínať brucho a vystierať chrbát. V MOMENTE POCHOPENIA EMOČ. BLOKU TO BOLO DOSŤ SILNÉ.
Tiež sa začal aj mykať hlava. A bál som sa čo sa deje-ZAKRÁTKO SOM POCHOPIL, ŽE IŠLO O SPRACOVANIE EMOČNÉHO PROGRAMU. (konkrétne sa jednalo o otázku "Kým by som mal byť, aby ľudia boli so mnou spokojní?" - tu ide o to nesebavedomie, o kt. som písal nižše, čiže o "odovzdanie" svojej osobnosti druhým ľuďom. - to sú dôležité veci v tej zátvorke a prebral som tento emočný vzorec správania od svojej matky)

Moje telo začalo vykonávať rôzne pohyby a potom som si povedal, že sa poddám týmto pohybom, nech si telo urobí čo považuje za vhodné.
Začali sa mi aj vystierať plecia dozadu. Začal som robiť brušáky-automaticky, čiže bez môjho povelu-všetko to riadi iba NEVEDOMIE-čiže oblasť myslenia, ktorá ako keby bola pred nami skrytá( ale môže sa nám to napr. ukázať v snoch tie pocity.).

Tie brušáky neboli obyčajné, boli zamerané na rôzne svalové partie. Raz dvihlo iba stred chrbta, inokedy vyššie, potom dvihlo aj hlavu potom som napr. silno zaklonil hlavu dozadu (Až na doraz) a potom ma napr. celého zatriaslo-tak, že mi začala mykať aj hlava :), potom ma napr. začalo skrúcať smerom dozadu- čiže plece sa začalo stáčať ako keby ku krížovej kosti - v podstate sa tým posilňuje zadný deltový sval na lopatkách a držanie tela. A teraz asi po 7 dňoch si dovolím povedať, že sa mi celkovo spevnilo svalstvo, chodím vystretý, mám pevnú brušnú dutinu a zažínajú sa mi rysovať aj svaly.
A čo je na tom ešte zaujímavé je to, ako som už písal, že celý tento proces riadi nevedomie, je to niečo ako autopilot. Preto keď idem cvičiť tak mu dovolím, nech tie pohyby robí. A v podstate tie cviky, ktoré takto vykonávam dosahujú vysokej kontrakcie (ide až na doraz a v podstate si dovolím povedať že asi žiadny cvičenec by to nedal tak silno až ku hranici ako to nevedomie. A to je super, lebo čím viac sa ten sval/skupina svalov stiahne, tým viac sa slevní). Ja sám vlastnou vôľou- teda už vedome som síce schopný zopakovať ten istý cvik, ale vždy som to urobil na max 90% toho, ako to urobí mozog nevedome automaticky. A TO JE TÁ VÝHODA. TÁ KONTRAKCIA, KEĎ NECHÁŠ PRACOVAŤ NEVEDOMIE, NECH "CVIČÍ ZA TEBA " BUDE UROBENÁ AŽ NADORAZ. Preto tomu hovorím aj osobný automatický tréner :).
Ďalšia výhoda je tá, že nikdy nie som po takomto tréningu úplne vyčerpaný .
Pretože mozog-nevedomie-má všetky svalové funkcie podchytené, aj teplotu tela a iné parametre a neublíži samému sebe (pud sebazáchovy a vlastne aj preto tie pohyby, ktoré sú pre teba nepríjemné, nie sú pre reba životu nebezpečné). Dokonca to natriasanie je pravdepodobne spôsobené tým, aby sa to telo prehrialo pred kontrakciou, aby sa ten sval, ktorý sa v tej oblasti nacháda, mohol lepšie stiahnuť-napnúť.

Čiže v podsate tie kontrakcie nie sú nebezpečné.
A pokiaľ by sa mi v tvojich odpovediach potvrdilo, že sa ti mykajú plecia, odporučil by som ti ľahnúť si na posteľ a nechaj nech to poriadne s tebou myká, daj tomu voľný priebeh a ODOVZDAJ SA TOMU, NERIEŠ ŽE PREČO. A myslím si, že sám na sebe uvidíš, že sa ti príslušné svalové partie začnú posilňovať.
TIEŽ JE DÔLEŽITÁ 1 VEC- SNAŽ SA NEMYSLIEŤ NA TO, ČO NASTANE, AKÝ POHYB, NECHAJ SVOJE TELO, NECH PRACUJE.
Pretože je možné, že sa ti začnú mykať aj iné časti. Ja to vydržím robiť v kuse teraz aj 8 hodín. Ale začal som so 4 hodinami.
A dovolil s si spustiť nech to automaticky beží aj medzi ľuďmi vonku, na verejnom cvičisku. To bola sranda:). V podstate som len ležal na zemi a o všetko sa postaral mozog. Aj o kontrakcie, aj o odpočinok.

Ak sa ti bude príliš moc mykať hlava, nerob si z toho nič. (tá hlava sa myká preto, lebo na striedačku telo vykonáva kontrakcie ľavých pliec a ľavej časti chrbta a pravej strany. Čiže sa ti zrejme mykal trup a následkom rotácie tela okolo osi sa ti mykala aj hlava. Je to teda normálne, aj keď to tak nevyzerá.) Mne sa pri tréningoch s nevedomím myká dosť často (kvôli zahrievaniu zrejme ako som písal). Ale to je dobré, aj keď ťa možno bude bolieť hlava, je to dobré na prekrvenie ciev v mozgu a prejde to.
Ak sa ti bude dvíhať zo začiatku aj penis je to normálne, pretože sa stláčajú svaly brušnej dutiny a to tlačí na prostatu. Ale je to vzrušujúce :). Telo si u mna na to zvyklo a už sa mi toľko nedvíha. A penis je tiež sval :)

Ak máš príliš moc mäkkú posteľ, odporúčam ľahnúť si na podlahu.
Keď to skúsiš, tak daj vedieť, ešte som nikomu takto neradil.

Ale čo som napísal, všetko je pravda. Jediné, čo mi chýba je anatomický atlas ľudského tela, aby som videl, ktoré konkrétne svalové partie za pri tých kontrakciách zapájajú :).

A vyzerá to tak, že keď sa človek týmto kontrakciám poddá a posilní svalstvo, tak časom to prestane, lebo to splní svoj účel.

Almarinos

A ešte 1 dôležitá otázočka- Máš taký pocit, že nevieš na čo tu na tomto svete si? Moja osobná odpoveď je že áno a vychádza to z toho, že nie som príliš sebavedomý. Avšak po pochopení súvislostí sa to začalo transformovať k lepšiemu. Čiže od pocitu SOM NIKTO k pocitu SOM NIEKTO. Lenže je to dlhodobý proces sebauvedomenia.

Almarinos

Dobre.
Keďže píšem, že nie som úplne znalec, tak napíšem, že ten tras je podľa môjho názoru tvoje vlastné vyrovnávanie sa s realitou.
To tvoje telo dáva najavo, žnie si tým, kým chceš byť.
Píšeš že sa ti momentálne trasú ruky. Ale mňa zaujíma, či to náhodou nie je tým, že sa ti trasú plecia-čiže mykajú sa ti plecia? A to sa ti prenáša do rúk a tým pádom sa ti trasú ruky, dá sa to takto pomenovať, alebo nie?

Stávalo sa ti aj to, že sa ti vyslovene napínala hruď? Prípadne aj odpredu dozadu? Deje sa to aj teraz?

A tá hlava a hruď sa ti stále ešte trasú? Alebo to prestalo?

Píšeš že máš 100 kg. Ja si myslím, že nejde ani tak o svaly, ale skôr o tuk. Je to tak?

Otázky, ktoré som ti položil vychádzajú z mojich pozorovaní na sebe samom, pretože to vyzeralo u mňa tak, že som mal urč. nábeh na tú schizu. A pochopil som určité veci z mojej minulosti,ktoré ma ovplyvňovali a následne sa moje telo začalo triasť-ešte neviem, ako odpovieš na moje otázky.
A tým, že sa začalo triasť, tak to znamená, že som pochopil urč. veci z minulosti, ktoré ma ovládali a mozog-presnejšie nevedomie to transformuje do tela v podobe určitých pohybov.
Ja to nepociťujem ako tras, ale skôr ako mykanie-zášklby.
V podsate sa ja sám môžem rozhodnúť, či chcem, aby sa to moje telo mykalo, alebo to nechcem. Ale veľmi mi to pomohlo, aby sa tieto zásšklby konali, pretože to sú práve svalové kontrakcie, ktoré posilňujú svalovú hmotu.

Keď chceš,urob si taký test sám na sebe. Povedz si niečo v duchu "Som sebavedomý a ja rozhodujem za seba, nikto iný" a povedz si to tak, že tomu veríš. A vtedy skús pozorovať tie zášklby, či sa nejaké vyskytnú a skús mi ich popísať, keď sa nejaké stanú. Odporúčam ti, aby si sedel a v miestnosti by nemal nikto byť. A tiež by si nikomu nemal povedať, že sa to chystáš utobiť. Ale iba pozoruj svoje pocity. -neviem, aký budeš mať výsledok.

LENŽE EŠTE RAZ-MÁM ASI INÝ PRÍPAD NEŽ TY A JA SOM SCHOPNÝ TIETO ZÁŠKLBY OBMEDZIŤ. Ibaže ja mentálne na sebe pracujem, tak preto sa tieto zášklby vyskytli. Najskôr som sa toho zľakol, ale neskôr som si uvedomil, že sú to veľmi dôležité prvky, ktoré je potrebné aby som absolvoval, aby som bol napr. sebavedomejší. A zistil som na svojom tele pozoruhodnú vec, že sa mi začala budovať svalová hmota a aj si viac verím. Totiž keď som sa poddal týmto zášklbom, začalo sa mi posňovať svalstvo.

Ešte 1 podotázka k predchádzajúcim- či sa ti tie zášklby menia keď napr. sedíš a si opretý či sú iné a keď napr. ležíš.?

Ale podľa všetkého ten hlavný dôvod, prečo sa.trasieš a slabneš je ten, že nie si schopný sa vyrovnať s realitou, ktorú prežívaš. Je teda dosť možné, že máš vysoko potlačené svoje emócie a vzhľadom na to sa s tým tvoje telo snaží takto vyrovnávať, keďže nežiješ podľa seba. To, čo ovplyvňuje ten tras je teda nevedomie. A v tom nevedomí sú urč. zážitky, ktoré ťa doteraz ovplyvňujú. Vyzerá to na detstvo. Tam sa niečo udialo a to je treba pochopiť. ....ber to ale ako môj laický opis, nie som odborník.

Ale to, čo opisuješvyzerá tak, že tvoja matka sa o teba až nadmerne stará a je možné aj to, že sa o teba aj pred tou diagnózou, než sa vyskytla, nadmerne starala. A práve toto môže byť nebezpečné. Takto cez internet sa mi to zle vysvetľuje. Možno sa mýlim. Ale o mňa konkrétne sa moja matka až moc starala.

A ešte dodám na záver, že pokiaľ sa cítiš byť slabý - tak to je vlastne to, že nie si ani sebavedomý a celkovo to ovplyvňuje aj tie svaly, že ich moc nemáš. Ale to už predbieham, lebo si mi ešte neodpovedal na tie otázky v tomto príspevku.

miki25

Ahoj almarinos. Práveže nie som moc pekný. Mal som 120 kg z liekov, schudol som na 100 kg. Ja mám len tiky. Kedysi sa mi triasla hlava a hruď. Momentálne je to horšie, keďže sa mi trasú nonstop ruky a už nič s nimi sám nespravím. Mamina musí mi skracovať bradu zo strojčekom, lebo sám to už nezvládnem. Navyše ruky mi slabnú. Chcel by som skúsiť posilovňu, ale neviem, že ako budem tam cvičiť. Navyše je to drahý špás...

radoslavka

pokial su tvoji blizki takyto hnusny na teba, tak si fakt skus vybavit osobnu asistenciu, ktora bude dostavat plat od statu a bude sa o teba starat..