Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Opuchnuté prsty na rukách

Príspevok v téme: Opuchnuté prsty na rukách
evika

Prosím o radu, čo to asi spôsobuje - taký týždeň, mi opúchajú prsty na rukách. Ráno po zobudení ma ukrutne bolia, kým si ich rozhýbem. Neviem dlaň ani poriadne otvoriť, ani zatvoriť. Trvá to takých dobrých 10 -20 minút, kým to povolí. Chystám sa k lekárke, ale momentálne má dovolenku.

evika

Bola som u lekarky, zobrala mi krv, všetky výsledky sú v norme.
Ešte ma poslala na reumatologické vyšetrenie, tam som sa dnes nedostala, pôjdem zajtra.

RNG

Cyanicke modramie je znakom malo kyslika v krvi.To moze byt zo zlej cirkulacie(husta krv, zapchate zily) alebo nedostatocneho okyslicovania krvi.
Okyslicovanie krvi sa da merat aj inde ako v prstoch a ak je rozdiel medzi okysliceniom v prstoch a inde velky, je to nepriamy dokaz slabej cirkulacie do ruk.
Enzymy zriedia krv a lecitin odbura tukovo-bielkovinne nanosy v zilach.
Odporucam enzymi z papaje alebo bromelain na prazdny zaludok
a 2x
v do tyzdna 1 lyzicu cisteho lecitinu(suchy granulat)do jedla(rozvari sa bez stopy a zmeny chute v polievke alebo omacke.)
V pripade vela fibrinu pokryvajuceho steny ciev(mid european blood cloting syndrom) treba brat enzymy rozpustajuce priamo krvne zrazeniny, napr nattokinazu alebo serrapeptazu.

Inac na riedenie krvi je vyborne aj brat 3x3 gramy rybacieho oleja. Ten je uzitocny aj na vselico ine v tele, okrem ineho proti nervovym bolestiam a zapalom.

danuška

ja mam tiež tieto problemy už viac ako rok, začalo to opuchom a trasenim ruk, postupne to prešlo na bolesti všetkych klbov, modreju mi prsty na rukach a nohach, stale ich mam studene. Bola som na všetkých možných vyšetreniach, a v NURCH-chu v Piešťanoch, ale na nič mi neprišli, tak sa učim s tym žiť. No myslím, že na 17 ročného človeka je to trocha vela:(

RNG

Na docasne zmiernenie symptomov su enzymaticke kury-odburanie neziaducich materialov, a je aj napr krem s pridavkom MSM, univerzalneho rozpustidla ktory prenika cez kozu a pomoze pri odstraneni toxinov vyvolavajucich zapapy a hromadenie vody(edema).
Najdete ho v doplnkovych obchodoch, spytajte sa na Vilcacoru alebo pripadne aj Samento.

RNG

Pozrite na temu autoimunne ochorenia.
Bulharski vyskumnici napr. mali hodne uspechu pri reumatickej artritide pouzitim vytazku z uncarie tomentosy=una de gato=cats clav=Vilcacora pod menom Samento.
Vilcacora-tak je to asi na Slovensku najznamejsie, je velmi uzitocna a hodne pouzivana andska liana uz starocia(kora z korenov je najbohatsia na POA=ucinna zlozka)
Klinicky ucinne davky Vilcacory su medzi 5 az 15 gramami denne, caj je OK ale lepsi je alkoholicko vodny extrakt(40% alkohol= napr vodka tri diely na vahu, 1 diel Vilcacory prasku, 2 tyzdne luhovat, denne pretriast)
Denne brat 20 az 50 cc=poldecak.
Pre tych, co si nezelaju v tom vela alkoholu to mozu dat do plocheho taniera na par dni a alkohol vyprcha z casti. Najlepsie v ladnicke, lebo alkohol je zaroven konzervacny cinitel.
Odvarenim sa strati cast ucinnosti, ale nie najucinnejsia zlozka POA(pentacyklicke oxindolove alkaloidy).

andulka

Mám tiež takéto opuchy a bolesti. Tieto "putujú" po celom tele - drobné kĺby na prstoch, zápästia, kolená, bedrové kĺby a pod. Môže ísť o autoimunitné ochorenie, k čomu patrí aj artritíd - sú to systémové ochorenia. Ja som bola zrovna včera na odberoch v Martine, ale výsledky budú trvať viac ako mesiac. Ja mám už takéto opuchy skoro tri roky - po druhom pôrode. Zháňam informácie, kde sa len dá. Treba sa pýtať na reumatológiu, a zistiť, či máš reumatoidný faktor pozitívny. Občas si zmeraj aj teplotu. Ja mávam zvýšenú. Držím palce.