Opuchnuté prsty na rukách

Príspevok v téme: Opuchnuté prsty na rukách
evika

Prosím o radu, čo to asi spôsobuje - taký týždeň, mi opúchajú prsty na rukách. Ráno po zobudení ma ukrutne bolia, kým si ich rozhýbem. Neviem dlaň ani poriadne otvoriť, ani zatvoriť. Trvá to takých dobrých 10 -20 minút, kým to povolí. Chystám sa k lekárke, ale momentálne má dovolenku.

kosa

slovenska vcielka,

netaraj hluposti.

hromadenie vody v organizme nema nic spolocne z fungovanim ladvin aka obliciek.

moze nastat situacia ze oblicky nepracuju tak ako by mali, a vtedy sa clovek prepaca, a voda sa v organizme nehromadi.

j_a_a

viete mi niekto poradiť čo mám robiť keď mi opuchol prst? viete niekto poradiť čo mám spraviť aby mi odpuchol?? vďaka

evika

Dnes som mala výsledky krvných testov a spýtala som sa lekárky, či netreba vyšetriť ešte obličky. Povedala mi, že keby bolo niečo s obličkami, tak by sa to objavilo v krvných testoch.

evika

andulka - mňa začali niekedy v máji pobolievať členky - tiež hlavne ráno, ked som vstala to bolo najhoršie. Spraviť prvé kroky na WC a do kupelne bolo bolestivé. Mala som koncom roka 2005 zlomeninu členka, tak som to pripisovala aj tomu a tiež počasiu, vždy bolo nejaké ...
Potom to v tých členkoch pominulo a asi prešlo do rúk - prstov na rukách.

hoska

mne vacsinou puchnu prsty ked mam tak tyzdden pred kramami...a bohvieako prijemne nie je ked clovek nemoze zohnut prsty

andulka

Je to možné. Ale pri autoimunitných ochoreniach sú postihnuté takmer vždy ladviny. Preto si myslím, že treba vyšetriť krv, možno aj moč. Každá dobrá rada je ale vždy vzácna. Poznámka: Mne napr. obvodná doktorka povedala, že ju kĺby a zápästia bolievajú tiež a že si ruky nemám presilovať. To bolo všetko. Lenže tým pádom ja už mám ruky presilené tri roky.

slovenska vcielka

Opuchy prstov a klbov naznacuju hromadenie vody v organizme, cize nedostatocna funkcia ladvin. Je dobre pit vela urologickeho caju, ktory pomoze precistit ladviny a dat si prekontrolovat chrbticu. Moze ist o mechanicke zaseknutie nervov na krcnej ci chrbtovej casti chrbtice, zajst na akunkturu, ci rehabilitacnu masaz chrbtice.

andulka

Milá Evika a Danuška, chcela som sa vás len spýtať, či tie bolesti a opuchy kĺbov sú stále na jednom mieste alebo "migrujú" raz na jeden a potom na iný kĺb, pretože u mňa to funguje takto. Tiež som bola na reumatológii, ale reumatoidný faktor mám negatívny a sedimentáciu v poriadku. Ale z výsledkov zo Žiliny mi vyšlo, že sa mi v krvi tvoria autoprotilátky, čo sa mi prejavuje na kĺboch. Reumatologička ma ale "odpísala" medzi dveremi, takže až na žiadosť mojej matky ma obvodná doktorka odporučila na imunologiu v Martine, kde bol doktor prekvapený "ústretovosťou" mojej reumatologičky, pretože podľa neho ma táto mala dať do poriadku a dalej skúmať príčinu bolesti kĺbov, zobral mi krv, ale výsledky budú asi až o mesiac. V Martine majú podozrenie na systémové ochorenie - Dg. M35, ktoré sa prejavuje aj na kĺboch. Vaša reumatologička by tiež ale mala vedieť, čo treba robiť. Bude lepšie, ak sa to vylúči alebo potvrdí.