Perfekcionizmus

Príspevok v téme: Perfekcionizmus
erikakika

Ahojte potrebovala by som pomoc. Od detstva som perfekcionistka. Všetko, čo robím musí byť dokonalé. Všetky chyby vnímam ako zlyhania. Potrebovala by som sa už toho perfekcionizmu zbaviť, ale neviem ako. Je s tým spojená aj nízka sebadôvera a nízke sebavedomie. V poslednej dobe ma to strašné stresuje. Som v neustálom strese. Už neviem ako ďalej. Vždy som bola spoločenský , veselý človek, ale teraz najradšej sama. Pred druhými sa hrám na šťastnú osobu , aby nevideli ako sa trápim, pretože im nechcem ublížiť. Neustále si vravím že som nula, ktorá v živote nič nedokáže. Žijem len kvôli tomu, lebo nechcem ublížiť ľuďom , ktorým na mne aspoň trošku záleží. Každý deň premýšľam nad zmyslom života.

Almarinos

takze to mas herpes. A so stresom to suvisi tak, ze mas oslabeny imun. system, a preto sa to ukazuje..
Skus si kupit zinok v komninacii so selenom, alebo samostatne minimalne min cca 15-30 mg na den a uvidis, malo by to prejst. Mne to pomohlo. A hlavne sa dobre vyspi. Lebo aj to vyvolava herpes.
Dolezite je povedat lekarnicke, aby bol ten zinok v chelatovej forme- napr. bisglycinát zinocnaty. Pokial to bude oxid zinocnaty, tak to radsej ani nekupuj-malo ucinny

erikakika

Stále sa mi tvoria kútiky a praskajú. Používam rôzne vodičky, maste. Chvíľkami sa mi zdá, že super, už to bude v poriadku ale po čase sa mi aj tak vrátia a čítala som, že kútiky môžu mať súvis aj so stresom.

Almarinos

A co mas s nimi? Lebo ja som dokonca raz isiel k svojej doktorke davno s tym, ze mi ako keby tie kutiky sa "stiahli dovnutra". Ale neskor som mal pocit, ze som prehanal. Takze neviem. Doktorka mi povedala nieco v zmysle, ze si to namyslam. Mas aj ty tento problem, alebo iny? A ako dlho to trva?

ovomaltine

este ma napadli knihy o psychohygiene, psychohygiena vsedneho dna a pod., skus si nejaku kupit a ist podla nej.

ovomaltine

vies co, ked uz s tymto si nevedia psychologovia poradit, tak uz neviem s cim. mne to pripada ako ukazkovy problem pre psychologa. skusala si uz? na to musia byt nejake finty, ako to prekonat.

erikakika

Keď niečo robím pre seba, tak mi nezáleží na tom ako to dopadne napr. nevadí mi ,že mám v izbe neporiadok ,pretože je to moja izba . Ale keď niečo robím v práci ,alebo pre druhých ,tak som v strese, pretože chcem ,aby boli so mnou spokojný, aby to bolo čo najdokonalejšie a hlavne aby som neurobila nejakú chybu. Tým pádom som každý deň v strese a už sa to začína prejavovať aj na zdraví napr. problémy so žalúdkom, kútiky.

ovomaltine

V com sa to prejavuje? Musis mat okolo seba dokonaly poriadok? Preco si myslis, ze to je tvoj hlavny problem? Mozno to je depresia, ocd, alebo pod.

Kvetinka36

Ahoj, ak sa za každú cenu snažíme byť perfektní, pramení to samozrejme z nášho detstva - rodičia ťa asi dávali dosť dole, však?
Mne najviac pomohla Reštart therapy - je to nekonvenčná, no profesionálna terapia, nie je to žiadne šarlatánstvo, no ani klasický nudný psychológ ktorý sa tvári že počúva a medzitým si niekam do notesíku kreslí jednorožce :-D
Vyskúšaj www.facebook.com