Chrbát

Príspevok v téme: Chrbát
AdrianGap

Ahojte, chcem sa poradiť ohľadne silných bolesti chrbta medzi lopatkami, práva lopatka je meistami posiata spazmamy, práve plece akoby zamrznuté, krcna chrbtica puka pri každom pohybe väčšieho rozsahu. Tento stav trvá od januára 2021 kde sa mohla podpísať aj zaťažená psychika pred týmto obdobím. Nevhodné miesto na spanie a držanie tela.... Lenže aj napriek liekom ktoré už brat nechcem to sa nedá nedá každý deň. Cvičenie prebieha ako sa dá vrámci času. Sedavy spôsob života. Masaže ma skôr ubijaju kde miestami rozmasiruje body okolo lopatky a následne mam pocit akoby zvaoenateli tie hrce po masazi a nastupujú bolesti ktoré ťažko opísať denno denne. Myslíte že by pomohli obstreky, alebo joga, pilates už neviem čo vymyslieť nakoľko jedine v poloho lezme na zemi mi bolesť dokáže ustúpiť. Mate niekto nejaké skúsenosti s takýmito bolesťami. Už miestami mam pocit ze je to infarkt prechádza to na hruď kde sú stiahnuté prsné svaly proste celé zle a katastrofa... Ďakujem za rady?

ahjajjaj

ahoj almarinos, chôdza po špičkách neznamená, že sa dotýkam podlahy iba spodnou časťou prstov. Ja sa podlahy dotýkam časťou chodidla pod prstami nôh. Samozrejme existujú tam rozdiely, baletky chodia na špičkách tak, že sa dotýkajú podlahy takmer iba nechtami na nohách. :-))) To taký kaskadér nie som.
Zdravé je aj chodiť iba na pätách. a potom na špičkách. Dobre sa tým prekrví chodidlo.

ovomaltine

tu trebars tento vravi, ze medzi lopatkami je casta bolest. neviem, nakolko dokazu takito ludia pomoct, ci to netreba neustale opakovat.
www.flexibility.sk

La

Odporúčam návštevu fyzioterapeuta. V Košiciach je jeden, ktorý robí funkčnú masáž a jemnú chiropraxiu (HBA clinic medicínske centrum). Masáž bola dosť bolestivá, ale pomohol mi. Cez zľavomat som si zakúpila k nemu voucher (aj teraz je v ponuke, tak skús aspoň pozrieť).

Almarinos

@ ahjajjaj - Ty vies chodit aj po spickach? Mna by zaujimalo, ako to ludia dokazu. Ved to sa mne vobec neda. Boli to. Chodit po spickach to znamena, ze sa dotykas podlahy iba palcami na nohe ze?

ahjajjaj

ešte skús tieto cviky
www.youtube.com
je to cvičenie McKenzie. Používa sa pri opotrebovaných alebo vyklenutých platničkách a pôsobí proti bolesti.
Cvičiť na chrbát skús viackrát denne. Dávaj si minútky cvičenia. Napr. niekoľkokrát denne krúžiť pažami, dvíhanie paží, nádych hore ruky výdych dole, potom dvíhanie paží zboku s dýchaním, potom chôdza po špičkách s dohora natiahnutými rukami, akoby si si chcel odtrhnúť jablko. Ešte si skús do postele zaobstarať tú mäkkú pamäťovú podložku, neviem ako sa to presne volá.

ahjajjaj

keď sa bude dať chodiť plávať, je dobré to využiť a plávať znak. Tiež terapia teplým obilninovým vrecúškom je dobrá, a namiesto klasickej masáže masáž vírivkou alebo perličkovým kúpeľom, keď to je možné. Hodili by sa aj kúpele. Neviem, tento rok vraj na ne budú mať nárok len pacienti po operácii a lekári, ktorí mali covid.
Každopádne odporúčam pravidelné kontroly u neurológa, minimálne raz za pol roka. Okrem RTG nálezov tam budeš vedený v evidencii a lekár Ti bude môcť vypísať kúpele v indikačnej skupine B, ktoré Ti určite pomôžu.