Neviem ako ďalej...

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej...
likan

Ahojte, od minulého roka som začal pociťovať, že niečo nieje so mnou v poriadku. Začal som sa cítiť akoby otupený, spomalený, mal som pocit, že veci okolo mňa vnímam pomaly, ťažko sa mi koncentrovalo a rozmýšlalo. Pomaly som reagoval, ak sa ma niekto niečo pýtal, bol som akoby zablokovanú myseľ.

Všetko to začalo po nástupe na VŠ od septembra minulého roka a trvá to dodnes. Dovtedy som žiadne takéto príznaky nepociťoval, iba som mal dlhodobo často nutkanie na močenie (niečo som vypil a o chvíľu som už musel ísť na WC). Urológ mi nezistil žiadne problémy, robil mi sono+krv a moč, všetko ok.

Školu som opustil a našiel som si prácu. Tieto problémy som pripisoval zvýšenému stresu z obdobia počas školy.
Aktuálne pociťujem rovnaké príznaky, ako som písal vyššie. Mám neustály tlak na hrudi a z bežných vecí pociťujem obavy a úzkosť. Taktiež mám problémy s rozhodovaním, napr. v obchode sa mi ťažko rozhoduje, čo zobrať, ak je na výber viacero možností. Alebo aké množstvo čoho. Keď si to aj v hlave rozmyslím, tak neustále si musím opakovať a rozmýšlať, či som sa správne rozhodol a aj tak pociťujem úzkosť z môjho rozhodnutia. Akoby som si sám v ničom neveril, keď sa už horko-ťažko rozhodnem, Stále sa musím k tomu vracať, ako som sa naposledy rozhodol, a rozmýšlať, či to bolo správne. Ak sa pozerám na moje auto, tak neviem zhodnotiť, či je dostatočne špinavé a treba ho umyť. Proste sa iba na neho dívam a v duchu sa neviem rozhodnúť. Tu som uviedol len pár príkladov, ale mám to takto s mnohými vecami, kde sa treba rozhodovať :( Som dosť často zamyslený a priveľa nad všetkým premýšľam. Keď niečo čítam (články alebo komentáre ľudí) tak akoby nerozumiem tomu čo čítam a mám problém napísať k tomu nejaký svoj vlastný názor.

Pridali sa mi do toho návaly tepla, mimovoľné tiky očného viečka a tiež nôh. Všetko to mám len keď nad niečim rozmýšľam. Vtedy som tiež dosť napätý. Začal som pochybovať o tom, či mám vôbec rád moju priateľku, vyčítam si rôzne si rôzne veci z minulosti a to všetko mi prekáža v práci, kde sa potrebujem koncentrovať. Tieto myšlienky mi v tom bránia. Neustále sa len tak zadívam na nejaké veci okolo mňa a neviem z toho spustiť zrak. Ak idem do cudzieho prostredia, tak mi to spôsobuje nervozitu a úzkosť, doma to nepociťujem.

Beriem už mesiac antidepresíva, predpísal mi ich psychiater (brintelix a anafranil) ale nejaké zmeny k lepšiemu nepociťujem. Dávam si taktiež magnézium, b komplex. Začal som navštevovať psychológa, keby to chcelo pomôcť...

Ak máte nejaké skúsenosti s vyššie uvedeným, alebo názor, budem veľmi vďacný za každý príspevok. Nesmierne sa trápim a neviem ako ďalej, už nevládzem. Každý deň sa cítim vnútorne veľmi zle a prázdno.

Ďakujem, že ste si našli čas na prečítanie môjho príspevku.

likan

Almarinos: Nie nic mi netrhali, ani som nemal ziadne poranenie. Teraz som bol znova na krvnych testoch a vsetko v poriadku. Dakujem za radu.

Almarinos

a bolí ťa aj čelo?
alebo to čo opisujes mam aj ja teraz.a ja mam nejaku infekciu a z toho sa mi tazsie rozmysla.
ty mas tiez asi nejaku.
Co by som ti odporucil, kedze si mal problemy s mocenim, tak KAPUCINKA VACSIA
Nechcem menovat vyrobcu. Na skusku by som to dal dajme tomu 4x3 tbl denne. Dovod moze byt bakteria E.Coli, ktoru kapucinka zabija.
Kedze ti abtibiotika nedali skusil by som to. Kebyze zmizol potom ten stav s hlavou, tak to bude infekcia.
Ale opytam sa ta este-trhali ti pred tym, nez to zacalo zub, alebo mal si nejake poranenie?