Preco to robi

Príspevok v téme: Preco to robi
Viktoria007

Ahojte, s manzelom sme spolu vela rokov. Manzel ma firmu a samozrejme aj firemnu stranku na socialnych dietach, ktora je verejne pristupna. Nedavno som zistila, ze ma v sledovani stranky fotografov, zameranych na fotenie nahych zien. Je mi jasne, ze chlap si rad pozrie tieto fotky, s cim problem nemam. Ale on ich aj lajkuje. A toto mi uz pride cez. Mne, ako jeho zene, je to neprijemne, ponizuje ma to, a navyse este, ked je to z firemnej, volne dostupnej stranky, ktoru sleduju aj ludia, ktori ma osobne poznaju. Pride mi to ako neucta voci mne. Ked si chce fotky pozerat, nech si pozera co chce, ale preco ich lajkuje ? Uz v minulosti som ho na taketo nieco upozornila, ked lajkoval fotky babe, ktora dokonca je dcerou jeho spolupracovnicky, no a slecnu sledoval aj niekto z mojej rodiny. On jej lajkol fotku v spodnom pradle vo vyzyvavej poze. Upozornila som ho na to, ze sa mi to nepaci. Najskor sa ohradil, ze co je na tom, potom povedal prepac s tym, ze ten lajk zrusil. Ale zjavne neprestal, aj ked vie, ze mi to vadi. Nic som mu teraz nepovedala. O co mu ide ? Uz pred par rokmi sa stalo nieco, co narusilo moju doveru k nemu.

Viktoria007

S odstupom casu - nepytala som sa ho na to priamo, ale vznikla situacia, ze sa ma opakovane na nieco pytal, lebo nevnimal moju odpoved. Vsimla som si, ze prave vtedy znova riesil lajkovanie nejakej babskej foto. Tak som mu odvrkla, ze riesi lajky kadekoho a potom nevie co mu hovorim. Nepovedal nic, cca na 2 tyzdne to prestalo, no a teraz znova. Ved co je uz blby ci co, ked nechape ? Uz mam nervy z neho. Polajkujem top modelov muzov a odoslem mu to, nech sa popozera aj on, lebo inak by si to ani nevsimol. Detinske, vadne, ale co uz.... alebo ako uz mu to mam vysvetlit ....

blueberryNN

Viktoria, este jedna vec - pokial ta neponizuje verejne ale ta ponizuje iba v sukromi, stale je to velmi nespravne a vo vztahu dvoch ludi neakceptovatelne. Nad ponizovanie zo strany druhych sa nikdy nepovznasaj, naopak, to nikdy neakceptuj. Pretoze povzniest sa mozes nad chyby druhych, ze necha spinave ponozky v obyvacke na gauci, ze zabudne obcas nieco urobit co slubil a podobne. Nad to sa povzniest je spravne, nikto nie je dokonaly. Ale prosim ta, nikdy sa nesnaz "povzniest" nad to, ze ta niekto ponizuje. Nad take veci sa "nepovznasa".

blueberryNN

Respekt sa dokazuje skutkami, nie slovami. Ospravedlnit sa, slubit, ze uz to robit nebude a robit to dalej, to je este horsie, ako keby sa neospravedlnil a neslubil ti to. Lebo nielenze robi, co robi, ale este ta aj vodi za nos a je neuprimny. Viktoria, tento muz si ta nevazi a aj keby si ocenila kazdy jeden jeho prd a bola zan hlboko vdacna, nezmeni sa to. Never tomu, ze zmenou svojho spravania mozes vzdy zmenit ludi k dobremu. Toto je prave ta paka, ktoru maju v rukach ludia na ovladanie tych, ktori to myslia uprimne. Blbost. Spomen si na seba, kym si bola kedysi. Vidis tam, ze si sa citila respektovana? Stastna? Milovana? To mozes byt znova, len nie v tvojej situacii. Tahas bremeno, ale sama. Dokedy?

ahjajjaj

Viktória, Pri výbere partnera sa mnoho žien rozhoduje rozumne a vydajú sa iba za človeka, ktorého spoznali ako spoľahlivého partnera, ktorý ich dokáže podržať. Predpokladám, že si si počínala podobne. Skús si premietnúť, kedy to bolo a v čom, že Ťa manžel podržal, či ešte v čase randenia, alebo aj počas manželstva.
Hľadaj plusy a nie mínusy. A napokon: trochu pokory. Jasne, že aj žena má nároky. Ale Tvojou úlohou nie je klásť nároky, ale snažiť sa o lepšie spolužitie. To znamená, keď on ešte nezodpovedá nárokom, to neznamená, že mu nemáš poskytovať teplo a dobré slovo. Keď chceš zmeniť svet, začni od seba. Skús si ho viac vážiť za každú maličkosť, čo pre Vás robí. Finančné zabezpečenie? Starostlivosť či láska k deťom? Reakcia na Tvoje zdravie? Situácií je veľa. To je na tom, že každé manželstvo funguje na 50 % v dobrom aj v zlom. V tom dobrom stále funguje. Tak je to pre obe strany ľahké. Treba však vedieť spolužiť aj v tom zlom, a pokiaľ Ťa neponižuje verejne, alebo pred deťmi a cítiš z jeho strany nejakú elementárnu úctu k svojej osobe, potom by bolo lepšie sa nad jeho nedostatkami trochu povzniesť, proste kašľať na ne, a nepripúšťať si ich viac, ako si zasluhujú. Tebe sa ospravedlnil za tie lajky. Tým Ti dal jasne najavo, že Ťa tým nijak nechcel ponížiť, ani zraniť.

slobodnemaciatko

Nevyberaj si muza, ktory si nevybera teba. Milenky nosia nestastie a kazdy, kto mrha, opovrhuje, zradza a nevazi si tvoju lasku taha na seba nestastie a neuspech v pracovnej aj financnej sfere.
Pokial budes bojovat o svoju lasku, budes len hysterka.
Nechci takeho slintosa. Vokol teba je urcite kopec chlapov, ktori ziju sami a znesu ti modre z neba za tvoju lasku, vasen a starostlivost. Ocenia ta, tomu ver.

Viktoria007

Inak zamyslam sa casto nad jednou vecou, a to, ako sa vsade spomina, co vsetko zena ma urobit, aby chlap bol doma v pohode a spokojny, lebo bude hladat inde... Dobre, a zena ? Nepotrebuje aj ona muza, o ktoreho sa moze opriet, ktory ju pochopi, bude s nou riesit problemy, bude si ju vazit.., ktory si obcas sam od seba nieco pekne na seba kupi, upravi sa, aby bol aj on pre nu pritazlivy ? Nemal by sa tiez rovnako snazit ako zena ?

Viktoria007

Toto vsetko doma ma. Vytvaram mu zazemie, podporujem ho, pomaham, vypocujem... staram sa o seba, sportujem, kupujem si pekne veci. Zmenila som pristup, kedy som sa snazila nevsimat si jeho rypania, oduvania.... , ale mam pocit, ze na vztahu pracujem sama. Tiez by som rada videla, ze na sebe pracuje, ze chce aj on nieco zmenit, ale aj ked zacne, dlho to nevydrzi. Ja si napr. na doma nedam stare vytahane teplaky, on s tym nema problem. Dobre, je doma, ok. Ale ked ide niekam robit, uz zvazuje, co si oblecie, oholi sa, atd. Ked sme isli na veceru, mali sme vyrocie, ja som sa pekne upravila, vyobliekala, on si dal bezne veci, co mal v praci. Nevadilo mi to, mozno trosku zamrzelo. Tiez by sa mi pacilo, keby sa pekne obliekol, upravil... Vecer si sadne na gauc, s mobilom, opyta sa, co si dam, po chvili prinesie a potom uz len pozera cely vecer do telefonu. A takto je to vecer co vecer, ked nie je v praci. Ja uz neviem, co viac mam ja urobit.

ahjajjaj

Keď bude mať doma prívetivú manželku, s ktorou sa vie dobre porozprávať, tak bude mať doma aj srdce. Prípadné posteľové dobrodružstvo s inou ženou nebude srdcová ale spodková záležitosť. Takže odpútať sa, mať vlastné záľuby, istú nezávislosť od neho, a pritom ostať milá a prívetivá, rozprávať sa s ním, aký mal deň, pochopiť ho, keď sa sťažuje a proste kvalita komunikácie. Okrem toho starostlivosť o vlastný výzor. Nielen do práce sa pekne obliecť a nalíčiť, ale aj doma. To je rada na zachovanie manželstva. Nečakať na zmenu od manžela, tá len tak ľahko nepríde, iba keď Ty zmeníš k nemu svoj zásadný postoj, vtedy k tej zmene môže ale nemusí dôjsť aj u neho. Iná rada by bola z manželstva vystúpiť....ale nedá sa sedieť naraz na dvoch koňoch. Takže ak si rozhodnutá manželstvo udržiavať, riaď sa radou, ak nie, potom čo najslušnejší rozvod so vzájomnou úctou a zdvorilosťou.

Viktoria007

S tym sa nestotoznujem... niekde hranica musi byt, neda sa odpustat stale a vsetko. Clovek si musi sam seba vazit.

ovomaltine

Vilma Jamnicka by ti asi povedala, ze to je normalne, precitaj si s nou rozhovor v novom plus 7 dni, hovori tam o niecom podobnom.
Ja som taka hrdinka neni, ale mozno by som sa snazila.