Problém s výzorom

Príspevok v téme: Problém s výzorom
sentess

Naozaj neviem, ako vyzerať ako žena. Mám 23 rokov a celý život zápasím so vzhľadom. Na základnej škole som kvôli tomu zažívala šikanu, posmešky. Nikdy som sa nevedela naučiť maľovať sa a preto sa nemaľujem dodnes. Keď som to skúšala, dopadlo to strašne, som asi antitalent. Mám dosť divné obočie, príde mi také neupravené, ale bojím sa ísť si ho upraviť ku kozmetičke, lebo ma naši stále strašia, že to môže dopadnúť ešte horšie a že to oľutujem. Takže áno, prakticky sa nemaľujem a mám obočie ako narástlo. No a čo sa týka vlasov, mám ich hrozne riedke a nechcú rásť. Sú mastné jak maslo už 2 dni po umytí.Používala som aj rôzne špecialne šampóny z lekárne, bola som s tým u lekárky, nič mi nepomohlo. Strašne mi stále vypadávali. A farba? slamy. Skúšala som si ich prefarbiť u kaderníčky, no farba mi príde dosť všedná - začína tou slamovou a končí skoro blond. Chcela som pritom tmavohnedú - aj keď úprimne netuším vôbec, aká sa mi hodí. Taktiež som dosť dlho súperila s nadváhou. Mala som 70 kíl. Schudla som už niekoľko kíl, behám niekoľkokrát týždenne, ale stále sa cítim tučná a v istom momente sa to zastavilo a nejde to dole. Pritom jem primerane. Snažím sa neísť nad 1400 kcal a jesť zdravo, obmedziť cukor, pijem len vodu. Poslednou tragédiou je asi ale oblečenie. Keď si skúšam veci v predajni, mám pocit, že takmer nič mi nesedía nehodí sa mi. Veľmi sa mi páči taký ten dámsky štýl obliekania, ale tým, že som nízka, vo všetkých dlhších šatách vyzerám ako vo vreci. Pár sa mi ich podarilo zohnať, no keď somsa videla doma pred zrkadlom, cítim som sa ako švadlena a chudinka, nie ako dáma. Nech skúšam čokoľvek, vyzerám ako smetiar. Neviem byť jednoducho pekná. A dosť ma to trápi, chcela by som sa raz cítiť vo svojom tele ako žena. Nehovorím, že musím byť vychudnutá a páčiť sa každému mužovi, ale chcem to aspoň zlepšiť na "lepší priemer". Vôbec netuším ako. Stále študujem a teda ani finančne na tom nie som najlepšie. Nejaké nápady?

merilynn

Ahoj, myslím, že ženu ženou robí hlavne vyžarovanie, nadhľad a spokojnosť so sebou, nie štylizácia. Hľadaj a skúšaj, v čom sa cítiš dobre. S vlasmi a obočím často stačí drobná úprava a tvár pôsobí inak. (Aj keď na toto nie som expert, obočie si trhám od 12 rokov a posledné roky teda viac dokresľujem, než trhám, a vlasy si podstrihávam sama. Každopádne, myslím, že od čias, čo sme si s kamoškami odfarbovali pramienky vlasov a maľovali čierne linky popod oči, som sa posunula k lepšiemu.)
Tiež mám jemné vlasy a farbenie ich kedysi dosť zničilo, išla som z blond na čiernu, postupne na červenú a potom som objavila hennu a držím sa jej. Pri kratších vlasoch chemické farbenie až tak nevadí, ale dlhým dá zabrať. To navrhované umývanie raz za týždeň mi príde ako blbosť - ok, ak to niekomu stačí, ale ja ich potrebujem umyť každý druhý deň, aby som nemala mastnú prilbu.
Na líčenie nájdeš x návodov na youtube, ako základ stačí mejkap/BB/CC krém, púder, lícenka, špirála, a s pár ceruzkami a paletkou tieňov sa dá experimentovať dookola. (Bázy, tónovanie, bronzery, rozjasňovače podľa mňa na začiatok nie sú potrebné, až tak veľa pri bežnom líčení nespravia a žerú čas.) V niektorých DM by mali poskytovať bezplatné konzultácie s vizážistkou, ale neviem, ako fungujú počas korony.
Oblečenie už roky nakupujem predovšetkým v sekáčoch - kvôli cene, ale aj kvôli kvalite materiálov a výberu. A väčšinou skončím s taškou čiernych vecí. :) Keď sa ocitnem v "normálnom" obchode, málokedy nájdem niečo, čo by sa mi páčilo a dobre na mne sedelo, až sa čudujem, či sa im to oplatí predávať.

Carie

Ty by si potrebovala nejaku kamosku co ti ukaze ako sa malovat a pomoze ti vybrat satnik. Kazdej postave sa nieco hodi, musis zistit co. Chod do obchodu a poskusaj si kadeco mozne i nemozne, v niecom sa budes citit dobre. Ku kozmeticke chod a obocie si daj urobit, ved len upravit. Nedavaj si hned permanentny mejkap. Je fajn ze si schudla, nevzdavaj to a snaz sa dalej, ono to tak vzdycky byva ze sa ta vaha niekde zastavi a nechce viac dolu. Ale treba mat trpezlivost a to sa zas pohne. Vlasy si daj nafarbit u inej kadernicky ked s touto nie si spokojna. Nechaj si od niekoho poradit. Je program kde si das svoju fotku a mozes si vyskusat rozne ucesy a farby a zistit ake sa ti hodia.

ovomaltine

a este som chcela, ze k neumytym vlasom by som si vyrazne nausnice nedavala, citila by som sa blbo, mozno je to len moj pocit.

ovomaltine

snejty, typologia, ked ani odbornicky sa nezhodnu. mne jedna kadernicka povie, ze mi pristanu teple odtiene, druha ze studene. takto to bolo aj s caputkou, najskor nosila studene odtiene, niektori to velmi kritizovali, teraz teple.
obocie do striesky nesvedci nikomu, aspon podla mna.
mne sa paci celkovo vsetko co najviac prirodne, neumele.

snejty

Uf, tak toto licenie - biela, modra, ruzova. Predstavujem si tak 90te roky. To sa este nosi? Podla mna si treba skor ujasnit farebnu typologiu (tie knizky dole su fajn) a podla toho vyberat licenie.

daniela2

ahoj, poďme do radu:
vlasy: vyzerajú mastne: aj tak ich neumývaj častejšie ako raz za týždeň. Dva týždne Ti budú štrajkovať, ale potom sa to upraví. Takže umývať vlasy odporúčam šampónom Oliva 1 X za týždeň. Keď ich už máš mastnejšie, urobíš si z nich drdol, alebo zapletieš vzadu a zopneš hore. A keď ich máš v drdole, či zopnuté nahor, nezabudni, že je to príležitosť dať si väčšie, nápadnejšie náušnice. Vlasy prestanú tak rýchlo mastnieť, keď si ich budeš umývať len raz za týždeň. Končeky vlasov by bolo dobré ostrihať, aby boli vlasy zdravé.
Obočie: choď ku kozmetičke. Obočie Ti urobí za 3 eurá. Požiadaj ju, nech Ti ho nechá hustejšie, a skús si ho dať upraviť a zafarbiť do striešky. Neskôr vyskúšaš do oblúka, a nech Ti kozmetička povie, ktoré sa Ti viac hodí.
Make-up: Odporúťam spýtať sa kozmetičky. Nejaký bronzový puder na tvár so štetcom, ktorý si nanesieš na tvár, aby Ti pleť vyzerala živšie. Oči: bielou ceruzkou prejdeš po obvode dolných a horných mihalníc, máš pritom zatvorené oči. Potom si vonkajšie kútiky prejdeš jasnejšou modrou. Pery: jemný ružový rúž, nie krikľavý. POžiadaj kozmetičku, nech Ti ona nanesie všednodenný make up, a budeš vidieť, ako vyzeráš.
Oblečenie: zober so sebou do obchodu kamarátku, ktorá sa vyzná v móde, a ona Ti poradí. Niekedy sa pošťastí natrafiť aj na dobrú predavačku, ktorej nejde o to, za každú cenu predať, ale o to, aby si si kúpila to, čo sa Ti aj hodí.

tutri

*Simona393*
Neviem či toto zrovna pomôže..Ona by potrebovala niekoho kto ju vezme a ozaj jej ukáže čo by bolo fajn..