Aj vy riešite to isté už roky?

Príspevok v téme: Aj vy riešite to isté už roky?
lenulik6

Ahojte, tak som sa dnes zamyslela. Chcela by som žiť šťastnejšie. Hľadám cestu von. Najťažšie je nejak začať a udržiavať tempo. Chcela by som veľa vecí vo svojom živote zmeniť. Aktuálne:
1. Schudnúť
2. Zlepšiť si zrak
3. Vyriešiť si intímne problémy
4. Nájsť si prácu a zlepšiť si finančnú situáciu
5. Naučiť sa lepšie porozumieť sebe - aj cez psíka
6. Sebarealizovať sa
7. Zvýšiť si sebavedomie

Zaujíma ma veľmi duchovno a sebaliečenie. Len neviem, kde začať. Čítam aj knižky, pozerám videá, snažím sa inšpirovať inými ľuďmi.
Chcem vyriešiť veci, ktoré ma trápia, aby som sa niekam v živote posunula. Chcem nájsť pokoj v duši a žiť spokojne. Pýtam sa kde začať? Ale asi je to hlúpa otázka.....

MrkvovyDzus

meridian:

Sväté Písmo a ezoterika si vzájomne odporujú. Ezoterika je okultná. Je preto nezmysel ich miešať.

meridian

Duchovno samo o sebe si vyžaduje hladanie boha vo vnútri všetkého čo boh stvoril.
Ezo -znamená vnútro v ponimaní ,že ideme do podstaty ...preto ezoterika nam ponúka zoznámenie vo vnúti seba zaroveň aj všetkého okolo.Nevravím o čarodejníctve ani o exorcizme rovnako nehovorím ,ktoré nábozenstvo je naj z dôvodi,že človek musí sám usúdiť co je zlé.
a co dobre.Akym pravom hovorís co je zlé a co dobré?

MrkvovyDzus

lenulik6: tak ti odporúčam začať s tou knižkou s názvom hranice :)

meridian: to, čo si jej popísal, mi príde ako nezmysel. Čakry, osud, Sväté Písmo? Však to sa vylučuje. Nemôže sa riadiť ezoterikou (čakry atď.) a zároveň aj Svätým Písmom. To sú dve odlišné oblasti. Jedno je tma a druhé svetlo. Jedno je zlé a druhé dobré.

meridian

Ak sa zajímaš o duchovno ako píšeš začni knihami od Sergej Nikolajevič Lazarev....
Je to súbor kníh o zdraví ,osude,vzťahoch,
Rodine :najdeš mozno odpovede na množstvo otazok aj na také ,ktoré si sa napýtala...:):):)
Na pochopenie pana Lazareva potrebuješ začať prvým dielom a ísť pekne postupne 2,3,4 až ďalej ak ťa to osloví.Druhým zakladom je knižka Štyri dohody kde je vysvetlena pointa ako pristupovať ku sebe a ako vnimať druhých a všetko z čím človek príde do kontaktu ...posudzovanie a odsudzovanie vecí a vzťahy...
Je množstvo aj pokročilejsej literatúry z podobným zameraním ,ale ak clovek pochopí toto ĺahšie sa mu chápe ostatné.
Ak ta samozrejme zaujme duchovno ako také
Zbierka kníh Dar ducha je tam popísané ako fungujú energetické tela ,čakry ,meridiany...atď
Je to celá zbierka knih..Autory ako je E.Cayse,Je nevyhnutnosť .....toto som ti vymenoval jednu stotinu ako zaklad duchovna a orientovania v ňom...Nieje naškodu vedieť sa orientovať vo sv .písme ,ale aj Apokryftnej literatúre.....Preto vravím orientovať ,lebo z tohoto je treba odvodzovať kontext ....nie obsah...

vdazdibosa

Ovomaltine, napriklad nas psik je taky, ze ked sa stretne so psikom ktoreho nepozna, tak donho skoci. A ja som uz dopredu bola z toho nervozna a neista, co urobi. Tak teraz trenujem pri kazdom novom psikovi doveru v mojho psika, ze zareaguje primerane. Že sa onuchaju, skamaratia a pojdu dalej. Niekedy sa mi to dari lepsie a niekedy horsie. Niekedy zavisi aj od toho druheho psika aky je. Myslim, ze aj pri nasich psikoch sa mozeme aj o sebe vela dozvediet. Ja napriklad nemam prirodzenu autoritu a zistila som to prave pri mojej, ze ma malo respektuje a na tom sa da tiez popracovat.

Hhah

Ak chceš tak Ti poradím aj podľa bodov. =D

Chudnutie - treba dosť behať alebo cvičiť, kde sa zapotíš a zdravo jesť, nahradiť sacharidové prílohy za iné. .. neprejedať sa, ale nasýtiť sa

Intímne smer gynekológ

Oči, no očná? Okuliare, šošovky, ale o šošovky sa treba dobre hygienicky starať, aby sa nezapálilo oko z mikróbov.

Poznanie seba - nájdi si koníček, poskúšaj. .. Buď s kamaratkámi, s ktorými si rozumieš. Vtedy si sama sebou. .. Daj aj sebe čas, urob to čo Ťa baví, zmeň prostredie niekedy, aby si načerpala pohodu a upokojila sa. Mali by sme si aj plánovane vyhradzovať čas na seba a svoje myšlienky, jednoducho spomaliť, pri čaji, pri krbe, pri rieke, tam kde sa zamyslíme a uvidíme veci z nadhľadu.

Zvýšiť sebavedomie - maj fajn kamošky, nájdi si koníček, vedz, že každý sme unikát a jedinečné. .. To je pravda. .. =) To sebavedomie sa dá zvyšovať aj popri spoznávaní samého seba, ale treba aj prijať svoje mínusy a byť rád za svoje plusy. Každý má nejaký pekný dar, vlastnosť.

Sebarelizácia - to čo myslíš pod tým? ..

Práca a financie - jedine hľadať na nete a aj ísť osobne, nebáť sa, zavolať a podobne. Mať pekný životopis donre napísaný. .. Ja by som si radšej hľadala robotu, ktorá by ma bavila, než peňažne naplnila, ak nemám problémy, lebo v práci som až 8 hod. denne. ..

A riešiť trápenia? Hmmm. To by si mi musela možno konkrétne povedať. =D
Pri vážnejšom trápeni alebo usporiadaní života je dobrá psychologička, ale ak Ti príde, žeby si jej nemala čo povedať, tak sa nenúť. =) Snaž sa ale riešiť to čo Ťa trápi aj s niekym múdrym. Ja to niekedy v sebe dusím a potom sa to zbytočne stupňuje iba. .. Naučila som, že čo mám hlbšie v mysli či v srdci, tak to už v istom momente musím riešiť podľa jednotlivých krokov. Napr., ak chcem napraviť s niekym vzťah a ma to trápi, tak mu zavolám, ak je to možné. =))

Ale ako som písala, v živote je dôležité myslieť aj na iných, vedome na nich obraciať myseľ a robiť im radosť či byť pozornou, tak ako sa dá =) nemusí to byť veľa.

.... No .... Ono ale bez Boha to bez tak nie je ten pravý život, hm. Lebo sme boli stvorený aj pre Neho.

Hhah

Ahojj, hlúpa otázka to nie je, ale treba ísť na to správne. ..

No prv treba povedať, že 100% spokojnosť sa nedá mať. Vždy sa niečo vyšarapatí počas dňa a záleží aj na povahe. ;)

Ja som našla v živote pokoj skrze Krista. Lebo mi pomáha aj cez veľké ťažkosti a to, že je so mnou ma upokojuje aj uprostred vonkajšej búrky. ..

A k tomu sa snažím mať zdravý životný štýl a napĺňať denné povinnosti. Na tom zdravom štýle musím teda zabrať.
Ale rada sa socializujem, komunikujem s ľuďmi, idem so psom von, nalakujem si nechty =•), rada si kreslím a pod.

Buď vytrvalá, lebo dokonalosť nikdy nedosiahneme a byť úspešným v sebarealizácii nie je ten najhlavnejší bod v živote. .. Mne dáva osobne silu a pokoj to, že žijem pre Krista a ostatné mi už príde, vždy. ..

Sebaliečenie myslíš z nejakej ezoterickej stránky? .. Tá strana nie je dobrá. .. Treba sa starať o sv. telo a psychiku, to áno, ale máme sa zaujímať aj o iných a nesústrediť sa v prvom rade na seba. =)

Ale mne inak pomáha písať na papier čo ma trápi a potom roztrhať, spáliť. ..

miki25

Nejaký zoznam máš daj si aj konkrétne kroky vedúce ku dosiahnutiu daných cieľov a snaž sa z nich, čo najviac splniť. Začni vždy s jednou vecou a pridávaj postupne ďalšie. Postupne ten zoznam celý odstrániš a posunieš sa niekam. Si chorá, tak zváž aj svoje možností. Či to všetko, čo tu máš môžeš si splniť. Niektoré vecí splním si ako schizofrenik len ťažko. Spokojný život môžeš žiť aj bez toho. Len ide o to nájsť si niečo. Napr. tiež so svojou diagnózou si nájdem ťažko dievča tak nemám to vo svojich cieľoch. Podobne nájsť si prácu môže byť problém pre človeka, čo má schizofréniu tak si nájdi niečo iné, čo ťa poteší a prinesie spokojnosť.