Ahoj. Tých 7 bodov v podstate sedí aj na mňa, akurát bod číslo 1 mám iný a to, že chcem pribrať :D
Čo sa týka toho, ako žiť spokojný život, to je vcelku jednoduché, ale nie je to ľahké: žiť s Bohom a podľa jeho prikázaní. Je to logické, keďže nás stvoril. Taký život je naplňujúci. A vedie k spáse. Nie je to ale ľahké, dotýka sa to v podstate všetkých oblastí ľudského života.
Ak ti môžem poradiť knihy, tak tieto:
1. Sväté Písmo - tu zistíš pravdu o Bohu a o živote, o tom, ako žiť, je to Jeho Slovo (a je to vlastne celoživotné čítanie, pretože vždy nám má čo povedať)
2. Hranice (Henry Cloud, John Townsend) - tu sú vysvetlené hranice, ktoré musíme mať vybudované a taktiež aj ako sa k nim dopracovať, opraviť ich (táto téma sa týka aj tvojho problému s chudnutím - áno, aj môjho s priberaním...)
3. Päť jazykov lásky (Gary Chapman) - veľmi dobrá kniha týkajúca sa vzťahov a toho, ako ich zlepšiť (sú rôzne verzie, pokiaľ nie si v manželstve, myslím, že by bolo dobré mrknúť tú, ktorá sa týka priateľstiev, predsa, lepšie to využiješ)
Čo sa týka mňa, tak si vôbec nepredstavuj, že toto všetko spĺňam. Ani zďaleka. A tiež mám problémy, veď tie tvoje body v podstate všetky. No pravda je taká, že ak chceme, aby sme žili zmysluplne, musíme žiť jednoduché (ale nie ľahké) pravidlo: žiť podľa Božích prikázaní. Nie sú to blábolky, ale slová života.
Želám ti, nech svoj život dáš čo najskôr do poriadku :)
Inak, ako často chodíš medzi ľudí?
Chodievaš medzi ľudí často?