Aj vy riešite to isté už roky?

Príspevok v téme: Aj vy riešite to isté už roky?
lenulik6

Ahojte, tak som sa dnes zamyslela. Chcela by som žiť šťastnejšie. Hľadám cestu von. Najťažšie je nejak začať a udržiavať tempo. Chcela by som veľa vecí vo svojom živote zmeniť. Aktuálne:
1. Schudnúť
2. Zlepšiť si zrak
3. Vyriešiť si intímne problémy
4. Nájsť si prácu a zlepšiť si finančnú situáciu
5. Naučiť sa lepšie porozumieť sebe - aj cez psíka
6. Sebarealizovať sa
7. Zvýšiť si sebavedomie

Zaujíma ma veľmi duchovno a sebaliečenie. Len neviem, kde začať. Čítam aj knižky, pozerám videá, snažím sa inšpirovať inými ľuďmi.
Chcem vyriešiť veci, ktoré ma trápia, aby som sa niekam v živote posunula. Chcem nájsť pokoj v duši a žiť spokojne. Pýtam sa kde začať? Ale asi je to hlúpa otázka.....

mimiaa

A čo ti v tom bráni? Ak chceš schudnúť, musíš začať cvičiť, ak si chceš zlepšiť zrak, tak treba ísť asi na operáciu. No všetko sú to dosť nákladné veci, takže v prvom rade si fakt nájdi lepšie platenú prácu a potom si budeš môcť plniť sny.

lenulik6

Ahoj Mrkvovydzus:)) ďakujem za reakciu. Ja Bibliu necitam, ale mam jednu doma. Skor ma zaujimaju knizky od sucasnych autorov, je mi to blizsie na pochopenie. Este som tam zabudla dopisat bod, zbavit sa liekov na schizofreniu. Nebrat ziadne lieky. Medzi ludi, ci chodim. No, byvam v novej dedine a tu nepoznam nikoho. Nemám tu ani prácu som doma s priatelom, so psikom. Chodim von alebo na nakup alebo do Bratislavy k priatelovej rodine alebo k mojej mamine a mojej rodine. S ludmi vychadzam dobre. Nemam socialnu fobiu.

MrkvovyDzus

Ahoj. Tých 7 bodov v podstate sedí aj na mňa, akurát bod číslo 1 mám iný a to, že chcem pribrať :D

Čo sa týka toho, ako žiť spokojný život, to je vcelku jednoduché, ale nie je to ľahké: žiť s Bohom a podľa jeho prikázaní. Je to logické, keďže nás stvoril. Taký život je naplňujúci. A vedie k spáse. Nie je to ale ľahké, dotýka sa to v podstate všetkých oblastí ľudského života.

Ak ti môžem poradiť knihy, tak tieto:

1. Sväté Písmo - tu zistíš pravdu o Bohu a o živote, o tom, ako žiť, je to Jeho Slovo (a je to vlastne celoživotné čítanie, pretože vždy nám má čo povedať)

2. Hranice (Henry Cloud, John Townsend) - tu sú vysvetlené hranice, ktoré musíme mať vybudované a taktiež aj ako sa k nim dopracovať, opraviť ich (táto téma sa týka aj tvojho problému s chudnutím - áno, aj môjho s priberaním...)

3. Päť jazykov lásky (Gary Chapman) - veľmi dobrá kniha týkajúca sa vzťahov a toho, ako ich zlepšiť (sú rôzne verzie, pokiaľ nie si v manželstve, myslím, že by bolo dobré mrknúť tú, ktorá sa týka priateľstiev, predsa, lepšie to využiješ)

Čo sa týka mňa, tak si vôbec nepredstavuj, že toto všetko spĺňam. Ani zďaleka. A tiež mám problémy, veď tie tvoje body v podstate všetky. No pravda je taká, že ak chceme, aby sme žili zmysluplne, musíme žiť jednoduché (ale nie ľahké) pravidlo: žiť podľa Božích prikázaní. Nie sú to blábolky, ale slová života.

Želám ti, nech svoj život dáš čo najskôr do poriadku :)

Inak, ako často chodíš medzi ľudí?

Chodievaš medzi ľudí často?