Poradite nieco dobre na imunitu v tomto obdobi ?
imunita
Jofin veď práve toto, že to nie je pre každého mám kamarátku, čo to skúšala a teda hneď ochorela, zápal močových ciest k tomu no nič príjemné!
Na zlepšenie imunity je veľa odporúčaní. Také jedno prírodné je aj otuživanie, ale sprchovanie v studenej vode, avšak toto nie je pre každého. Všeobecne vitamín C pomáha asi najviac na imunitu, ale skôr by som asi siahol po nejaky komplexnejších prirodných vitamínoch ako napríklad toto www.joalis.sk . Ja to užívam vždy tak na začiatku jesene, nech sa dostatočne pripravím na zimu. Avšak ako vravím, sú aj iné metódy.
teraz je podctatne uzivat aj vitamin D, ja konkretne si davam od sunday natural D3, je silnejsi od D2
Záleží ako sa momentálne držíš, jedna vec je keď si fit a druhá vec je keď ťa už niečo laplo ;)
Asi tiež závisí, s čím má tá imunita bojovať.
Súhlasím s Omen, jej rady sú dobré, ešte by som možno pridala imunoglukány (hliva, čaga - tinktúry z húb sa dajú pripraviť aj doma) a kurkumu. (Aj keď sa mi to ťažko hodnotí, lebo keď sa cítim zle, užívam všetko spolu a nejaký úplne zázračný liek som zatiaľ nenašla. Popritom som skúšala dlhodobejšie aj kolostrum, mumio, kordyceps, žeň-šeň, zelené veci (jačmeň, chlorela, spirulina), ale netuším, či pomohli.)
Pár rokov mám problém so zadnou nádchou - keď niečo chytím, ostane mi to v čelových dutinách až do jari. Takže ak idem von, musím mať nohy v teple, hlavu v teple. V akútnych stavoch používam inhalátor s Vincentkou (btw. teraz som tuším videla inhalátory v Lidli, stoja tam menej, ako keď ich výrobca predáva pod svojou značkou) a pumpičku do nosa s koloidným striebrom. (Pumpičku mám z Vincentky, koloidné striebro si tam prelievam z veľkej fľaše kúpenej v Teta drogérii.) Na škriabanie v hrdle olivový olej, a ak nezaberie, tak Jox sprej.
V lete som si zohnala kefírovú hubu a kombuchu a minimálne trávenie mám v najlepšom stave za posledné roky. (Existuje kefírová mapa, kde sa ľudia delia, takže sa dá dohodnúť a vyzdvihnúť:
kefir.nazemi.sk)
A napíšem aj svojú skúsenosť s Wobenzymom, pretože ho tu niekto s množstom nickov v rôznych témach v predstieranej diskusii odporúča. Pomohol mi na močový mechúr, obličky a kolená, vôbec nepomohol na nádchu, únavu a zväčšené uzliny. A potom (pravdepodobne v kombinácii s nejakou črevnou virózou) mi na dva týždne úplne odpálil trávenie. Už sú to 4 roky a aj keď som ho ešte potom párkrát skúšala, znesiem ho len úplne mimo jedla, takže ak by som ho chcela užívať kontinuálne, jedine počas hladovky. Tiež odvtedy neznesiem čerstvý ananás a surové mandle.
omen praveze wobenzym je na imunitu, je to liek, ktory je urceny aj na jej liecbu aj prevenciu, napisala som to na zaklade vlastnej skusenosti :) pestra strava je fajn, len ked je uz niekto chory a ma problemy, tak to nepomoze, mne enzymy pomohli a pomahaju mi aj teraz udrzat sa v zdravi :)
Nepočúvaj bláboly o Wobenzyme, NEkupuj ho a ani ho NEužívaj!!! Ten NIE je na imunitu!!!
Ak chceš ísť cestou brania vitamínov, potom si obstaraj tieto: C, D a zinok a ber ich pravidelne každý deň. Môžeš si kúpiť aj homeopatiká, ktoré použiješ v prípade potreby. Pridaj k tomu pobyt na čerstvom vzduchu, striedavú sprchu, dostatok ovocia, zeleniny ( teraz najmä kvasenej a zaváranej), bylinkové čaje a špeciálny čaj z korenín na imunitu a iné neduhy, med, cibuľu, cesnak, feferónky, dostatok spánku, oddychu. Konzumuj potraviny, ktoré ťa neochladia, ale zahrejú.
akupunktúra-buď priamo imunitu posilniť alebo posilniť pľúca ,prípadne postupne posilovať orgány,ktoré sa javia ako oslabené
doposial si to ako robila aby si bola fit? :)