Chcel by som sa informovať, kde by som mohol zohnať nejaké staré mince, poprípadne mince ktoré zobrazujú nejaké udalosti z minula alebo osobnosti, to je jedno. Samozrejme za nejaké priateľnejšie ceny :-) Zatiaľ je to len taký nápad zbierať mince kedže nejak žiadneho koníčka nemám. Videl som minule nejakú reláciu o starožitnostiach tak mi to zberateľstvo mincí prišlo celkom ako zaujímavé. Vopred díky.
Staré mince
Ak mám pravdu povedať tiež som nechápal zo začiatku tých zberateľov ale nakoniec som sám začal zbierať pomaly. Takže ani nevieš ako sa k tomu možeš dostať.
Mňa nejak síce tento koníček nebere ale musím povedať že som pár mincí z Národnej Pokladnici u kamoša videl a sú super. Ten má toho teda hodne ale zbieraniu sa venuje aktívne už dosť veľa rokov.
Tie doláre sú pekné, ako darček fakt super. Tiež si ich plánujem objednať niekedy.
Ja mám nejaké americké doláre z Národnej Pokladnice, dostal som to ako darček k okrúhlim. Sú pekné ale k zbieraniu sa moc nemám, ani na to vlastne nemám čas. Možno zase niekedy niečo dostanem:-)
Tiež nekupujem tie drahé aj keď si na jednu robím zálusk, na tú zlatú mincu Františka Jozefa I. No uvidím.
No výber je pestrý a myslím, že aj tie ceny sa dajú, samozrejme záleží čo kupuješ. Mincu za 1000 eur asi nie, to by ma žena vyhodila z domu:-) Takže sa musím uskromniť.
No je tam toho na mraky z toho obdobia takže sa vybrať dá. Ja rozmýšľam nad starými korunami no uvidím.
Paráda, zatiaľ som prešiel len nejaké bazárové stránky, no nič konktrétne ma nezaujalo. Pozerám že Národná Pokladnica má aj vznik Československa alebo aj nejakú zbierku Cyril a Metod. Tie sa mi veru páčia.
Myslím že je toho hocikde po nete, nejaké bazáre prípadne priamo od predajcov. Moc sa zberateľstvu nevenujem, ale raz som si kúpil mincu z Národnej pokladnice čo sa mi veľmi páčila. Majú tam toho dosť a aj ceny boli všeliake tak si myslím že vybrať by sa dalo aj za lacnejšie. Určite sa ti u každého predajcu bude páčiť niečo iné ale verím že dačo povyberáš.