Všetko si predstavuje príliš jednoducho

Príspevok v téme: Všetko si predstavuje príliš jednoducho
majdy

Som už vo vzťahu nejaký ten piatok, ale niektoré veci si človek začne uvedomovať a chápať ich až časom. Chcem sa s vami podeliť a poprosiť o pomoc. Moja priateľka si veci predstavuje veľmi jednoducho, keď ich má urobiť niekto iný. Skúšky z autoškoly, pfff, pre teba sú ľahké lebo si chlap, ale čo ja ja som žena mám to oveľa ťažšie. Odvez, privez, dones pod nos, ja počkám. Nemám ísť ako domov, odvez ma. Známky v škole, máš dobré známky lebo máš ľahkú školu ale čo mám povedať ja ja mám oveľa ťažšiu školu než ty. A stále dookola, človeka to nebaví keď všetko čo urobí nemá hodnotu ale to čo ona neurobí hodnotu má lebo ona to má proste v živote ťažšie.

zazrivienka

to si treba povedat medzi sebou a jasny vytmavit, ze ti to proste vadi taketo zhadzovanie a proste to takto byt nemoze. no zbytocne to budes riesit tu, tym sa nezmeni nic

blueberryNN

V skole mi robil zle jeden spoluziak, v podstate ma sikanoval. A jedna z beznych veci, ktore robil, bola, ze ked sa mi podarilo dostat dobru znamku, vzdy povedal, ze to preto, lebo ucitelia ma maju radi, ked sa mi ktosi neznamy prihovoril na ulici, povedal, ze to preto, lebo som dievca. Proste cokolvek, co mi zavidel, zhodil, uplne poprel, ze cosi by sa mohlo diat vdaka tomu, ze je na mne nieco dobre. Tento clovek mi velmi zavidel a ked sa mne darilo, jemu to sposobovalo pocit, ze je horsi ako ja a trpel, ze on nie je dost dobry, proste normalne komplexy menejcennosti. Akoze pochopim, ze toto sa deje u cloveka, ktory toho druheho sikanuje, dava mi to zmysel, preco to robi. Ale absolutne toto nema miesto vo vztahu! Najdi si vyrovnanu babu, tato troska ta neoceni a este sa bude tesit, aj budes raz na dne (snad nikdy ale teoreticky je to mozne) a v takych chvilach potrebujes pri sebe oporu, partnera, a nie zamindrakovaneho sebca.

slobodnemaciatko

Komunikuj vyhradne so svojou partnerkou.
Naco medzi vas trepes inych ludi a ine nazory? Pri kazdom probleme si budes k niekomu bezkat po radu a slepo vykonavat rady inych? Co si maly? Nikto iny ju nepozna. Vies kolkym to uz znicilo vztah a lutovali to do konca zivota?

majdy

Každá škola je určite na inej úrovni ale to že má človek dobré známky nemusí vôbec hovoriť o tom že je tá škola jednoduchá keď sú ľudia v triede ktorí prepadajú. Je to síce bezpredmetné lebo som to uviedol len ako príklad ale nedalo mi nevyjadriť sa k tomu.

Ja chcem len povedať že moju “šikovnosť” berie ako samozrejmosť, niečo urobím tak áno síce mi povie že som šikovný ale proste je to zo zvyku že hej veď ty urobíš všetko, a keď urobí niekto niečo tak je z neho unesená.. skrátka moja snaha a to čo urobím pre náš vzťah je samozrejmosť..

Veci si predstavuje príliš jednoducho, keď má niečo urobiť niekto iný alebo ja tak to berie ako samozrejmosť a mám pocit že to nemá pre ňu hodnotu a neváži si to, všetko berie tak povrchne. Ale zase na druhej strane keď sa stane niečo jej tak je jej život ťažký, jej škola je ťažká všetko je veľmi ťažké.

Ale to že ma pochváli za to že som vyrastal od 12 rokov úplne sám a že mám alebo mal som aj ja ťažký život som nepočul, ja poľutovanie nepotrebujem, tými časmi som si prešiel sám ale na druhej strane nepotrebujem počúvať aký ma ona ťažký život keď ma všetko čo si predstavuje.

slobodnemaciatko

Nie, nechapem, aku ma tato storka pointu a suvislost s temou. Tvojmu kamosovi moze byt jedno, ci ma jeho kamos najhorsiu, alebo najlepsiu zenu na svete a autorovi temy moze byt jedno, co si myslis ty o tom, co si mysli tvoj kamos o kamosovej (byvalej) zene.
Co mate pat rokov?
Myslis, ze niekomu pomozu rady, kde pri prvom probleme vo vztahu sa ma rozist a iste to nie je ta prava?
Lebo je uplne jedno, ci podla teba to je ta prava, alebo nie.

Carie

Slobodne maciatko nechapes, moj kamos si ju nezobral ale jeho kamos. A je to najhorsia zena ktoru kedy poznal moj kamos.

Carie

Suhlasim s prispevkom podo mnou, teraz ma napadla jedna vec. Kamosov kamos si zobral za manzelku takuto co s nim furt sutazila a furt sa snazila dokazat ze je lepsia nez on. Tento kamos hovoril, ze to je najhorsia zena aku za svoj zivot poznal. Henti spolu dlho nevydrzali a rozviedli sa. Partneri by si mali pomahat a byt jeden druhemu oporou. Mali by sa doplnat. Ak jeden z nich chce za kazdu cenu sutazit a dokazovat si ze je lepsi a partnerovi zas ze nanho nema, tak je to velmi zle a je to chore. Skus sa s nou porozpravat ale ak to nepomoze porozmyslaj ci ti takyto vztah stoji za to.