Som už vo vzťahu nejaký ten piatok, ale niektoré veci si človek začne uvedomovať a chápať ich až časom. Chcem sa s vami podeliť a poprosiť o pomoc. Moja priateľka si veci predstavuje veľmi jednoducho, keď ich má urobiť niekto iný. Skúšky z autoškoly, pfff, pre teba sú ľahké lebo si chlap, ale čo ja ja som žena mám to oveľa ťažšie. Odvez, privez, dones pod nos, ja počkám. Nemám ísť ako domov, odvez ma. Známky v škole, máš dobré známky lebo máš ľahkú školu ale čo mám povedať ja ja mám oveľa ťažšiu školu než ty. A stále dookola, človeka to nebaví keď všetko čo urobí nemá hodnotu ale to čo ona neurobí hodnotu má lebo ona to má proste v živote ťažšie.
Všetko si predstavuje príliš jednoducho
Nesúhlasím s tým, že by ťa "až príliš" oceňovala ako to bolo napísané v jednom z príspevkov. Jasné, že sú ľahšie aj ťažšie školy, ale o to tu teraz nejde... je to len jedna vec uvedená autorom ako príklad.
Skôr mi príde, že má potrebu súperiť a porovnávať sa (ja verzus ty). Môže to plynúť z jej komplexu menejcennosti. Svojím správaním sa ho snaží kompenzovať. Jeden so spôsobov je napr. zvýšená kritickosť voči iným, ale aj šikana alebo túžba po moci. Na kritiku voči sebe môže byť precitlivelá.
Skús sa s ňou porozprávať. Taktiež môžeš skúsiť byť empatický a dať jej najavo ak niečo urobí, že si to vážiš, oceň to. Sleduj či sa na jej správaní časom niečo mení. Všímaj si ako sa správa k iným ľuďom.
Ak problém pretrvá a kým ona sama si neuvedomí a neprizná, že nejaký problém v jej správaní je, tak nečakaj, že s tým bude niečo robiť. Ona sama musí cítiť potrebu niečo zmeniť, musí to chcieť (ty človeka nezmeníš). Je dobré si tiež uvedomiť, že to ako sa správaš ty k nej, je tvoje rozhodnutie a nie je pravidlo, že ona ti tvoje správanie opätuje. Keď ju budeš napr. chváliť, nepočítaj s tým, že ťa potom pochváli aj ona. Rob to nezištne a nebudeš sklamaný a nahnevaný.
V živote potrebuješ pozitívnych ľudí, ktorí ťa budú podporovať. Možno ona nie je tá pravá k tebe a budeš musieť hľadať ďalej, aby si bol vo vzťahu spokojný. Ak ti na nej záleží, skús teraz na vašom vzťahu pracovať a uvidíš či sa niečo zmení a čo ďalej.
Naozaj su lahsie a tazsie skoly.
Vobec nie. Ona ta prave ocenuje az prilis, svojim vlastnym sposobom, len to nevie dat inak najavo. Vidi, ze ti to v zivote ide lepsie a snazi sa ospravedlnovat, ze jej nie.
Skus jej povedat: Ano zlatko, mas to v zivote ovela tazsie. A sleduj co sa bude diat.
Tak toto si nenatrafil na idealnu frajerku, skus sa s nou o tom porozpravat nech sa uvedomi. Tymto ta vlastne ponizuje a nikdy neoceni. Verim ze sa tak nezije dobre.