Krčná chrbtica

Príspevok v téme: Krčná chrbtica
AdrianGap

Ahojte, idem si po radu a ideálne vlastne skúsenosti. Mávam ako to napísať 2x do roka v intervaloch záchvatove bolesti hlavy po jednej strane od trapezu až lopatky po siji, záhlavie, ponad ucho až po oko, vždy jednostranne, vždy extrémne silné, vždy to ustúpi pri ulavovej polohe, aplikovaní ľadu a polohe lezmo. Včera som kúpil masaznu loptičku na ktorú som ľahol a v oblasti trapezu a lopatky nasielbbodbktry spôsobil takú extrémnu bolesť že až slzy vyšli. Moja otázka znie, môže takúto bolesť spôsobovať krcna chrbtica? Spazmy? Mri a Ct čisté. ĎAKUJEM ZA RADY

daniela2

ak je problémom platnička, existuje aj ozonoterapia. Niektorí hovoria, že ich to zachránilo pred operáciou a v škandinávskych krajinách ani nejdú operovať, pokiaľ sa to s ozónom neskúšalo. Niektorí tvrdia, že im to nezabralo, a idú pod skalpel.
Akupunktúra je symptomatická liečba. Pomáha rýchlo a účinne. Na to však, aby sa Ti bolesti neopakovali, je potrebné pravidelne cvičiť liečebný telocvik.
Ozonoterapia lieči konkrétne, pomáha krvnému obehu a lieči časti, kam sa mohol mok z platničky vylievať, ktorý potom tlačí na nervy.

Ivos

Impedancna terapia je aplikovanie elektrického impulzu.Dosledkom čoho platnička regeneruje a zväčšuje svoj objem dorastá.Na vysvetlenie Impedančnej terapie.

janicka261

Ak ti špecialista nevie dať odpoveď, choď jednoducho za druhým .. Ale musí to riešiť rehabilitačný lekár + následne fyzioterapeut ti nastaví terapiu a cviky.
Skús tu rehabklinik.sk
Inak super rady tu dávate, bylinné čaje a akupunktúra, paráda :D

Ivos

Prosím Vás má niekto skúsenosť s Impedančnou terapiou ? Robia v Bratislave. Mám ísť a je to bezbolestné ale dosť finančné náročné.

MLB

atlasprof.cz

Dôležité sú aj potraviny proti bolestiam chrbtice, byliny-čaj s názv."Chrbtica" od fir. Serafin- protizápalové-biela vŕba-čaj.

MLB

Poradiť sa s fyzioterapeutom- jeho stránka, kde sa dá nájsť všetko o chrbtici. Musí vidieť pacienta osobne. www.masaznaterapia.sk

Náprava atlasu - AtlasPROfilax.cz, robí MUDr. Renáta Filipová z Prahy, jediná má certifikát zo Švajčiarska od autora metódy atlasprofilax.

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

adriangap,je potrebne dat si spravit korekciu atlasu,vnimam,atlas je prvy stavec krčnej chrbtice,maš ho posunuty,ulavy sa ti,ale pozor ,može ti to riešit len ten,kto tomu rozumie a ma tuto dannost a skusenost...