Ct vysetrenie bez odporucenia

Príspevok v téme: Ct vysetrenie bez odporucenia
Ella-6

Ahojte neviete ci sa nahodou niekde neda spraviť ct vysetrenie? Myslim tak ze si ho sama uhradim bez odporucenia od doktorky? Ze len dojdem poviem co potrebujem zaplatim a oni ma objednaju? Dasa to aj tak?? Dakujem. S mojou doktorkou sa neda dohodnut 8 mesiacov trpim bolestami brucha hnackami pocitmi na vracanie silne krce a ked jej ukaz3m kde ma boli povie mi tam ma nema co bolet.. Zr tam su creva alebo neviem co bo ake mna to vazne hrozne boli stale. Niekedy na mna dojde taky zachvat krcov a hned hnacky potom zas mam tyzden fajn a tak dokola... Na sone som bola lenze to doktorka mi ho robila az 1 sekundu to mi príde nic proste... Dakujem

antilooopa

mimochodom pre upresnenie-akútny stav u psychiatra je pacient, ktorému hlasy zakazujú užiť lieky, pacient s nožom na zápästí či pacient, ktorý v záchvate paranoje chce uniknúť cez okno...
pacient s neorganickým bolesťami brucha určite vydrží.

ahjajjaj

Ella, kebyže ideš k psychiatrovi, do 1-2 týždňov Ti zaberú lieky a nebudeš musieť potom hltať hadicu. Neobjednávaj si termín u psychiatra, choď s tým, že si akútny prípad.

Omen

Ella,
prestaň sa báť, strach ti nepomôže, naopak, zhorší tvoj zdravotný stav a privolá nežiaduce účinky. Jedz pomaly, v kľude, s vedomím, že ti konzumovaná potravina neuškodí, ale prospeje. Na každej telesnej chorobe sa podieľa aj psychika, je to navzájom prepojené. Ak si nastavíš myseľ tak, že to zvládneš, potom aj prejavy choroby budú miernejšie. Strach NEmá ovládať teba, tvoju myseľ a telo, musíš to byť TY, kto ho bude ovládať a mať pod kontrolou.
Nejaké symptómy ti môže vyvolávať nedostatočne požutá potrava, zlá kombinácia jedál, horúce a korenisté jedlá, môžeš mať HP, intoleranciu na laktózu, lepok, celiakiu, infekciu v tráviacom trakte... Môže to byť jedno z toho, kombinácia viacerých, aj to, čo si napísala ty.
Momentálne nesmieš držať žiadnu diétu, konzumovať sa má všetko aspoň 3 týždne pred vyšetrením, inak by ti vyšli negatívne testy.
Budem ti držať palce! : )

Ella-6

Ahoj Omen, no neviem bojim sa velmi aby som nemala nieco v bruchu alebo v žalúdku alebo nieco s crevami ja väčsinou myslim na to najhorsie pri vsetkom... Nemala som nikdy problemy s intoleranciou na nejaku potravinu ale viem ze to clovek moze získať hoci kedy pocas zivota. Naposledy mi brali na to krv na gastre pred 8 rokmi, ale od vtedy som po porode uz 8 mesiac a zvyknem to mat zhorsene po jedle. Napríklad naposledy po ? pizzi. Len sa bojim aby som nemala nieco so zlcnikom alebo zaludocne vredy alebo nieco kvôli comu by som musela ist znovu pod noz. Dakujem ti pondelok idem na gastro na krv ale ze vysledky budu do 3 tt. A 8.9 tiez na gastro na hadicu do zaludka. Dnes sa mi podarilo zjest polku chlebiku s maslom a zatial okej. Aj na gastre mi kazali nech jem zatial vsetko aby videli na vysledkoch. No len skoda ze mne teraz tazko dačo ide do zaludka..

Omen

Ahoj, Ella!
Vyzerá to na alergickú reakciu, a tú ti môže spustiť akýkoľvek liek (aj Egilok), suplement, potravina alebo tekutina, prípadne sa môže jednať aj o potravinovú intoleranciu.
Máš len tie príznaky? Ak áno, potom si blahoželaj!
CT by v tomto prípade bolo úplne zbytočné, tak ako bolo aj sono. Alergie a intolerancie sa vyšetrujú inak.
Niektoré testy ti môžu spraviť na gastre, iné na alergiológii/imunológii, komplexnejšie v niektorom súkromnom centre na počkanie. Ak si už bola pozitívne testovaná, príp. aj na dermatológii, tak napíš, čo ti zistili, pozriem sa ti na to.

ahjajjaj

ella, nepotrebuješ ct vyšetrenie, to sa vyšetrujú ním kosti. Potrebuješ sono čriev. Aj to si môžeš hradiť sama. Ale lepšie, keď Ťa naň pošle lekár. A lekára máš právo zmeniť, ak Ti nevyhovuje. Len si nájdi iného, zaregistruj sa uňho a on si potom požiada o Tvoju kartotéku.