Ekonomická univerzita v Bratislave

Príspevok v téme: Ekonomická univerzita v Bratislave
ondrej444

Ahojte všetci! Prosím vás, aby ste napísali vaše skúsenosti, názory, atď. na Ekonomickú univerzitu v Bratislave /Národohospodárska fakulta/. Je to škola aj pre odporcou učenia a flákačov? Aké sú nároky na študentov? Dá sa vyštudovať aj bez kvanta učenia sa? Viem, že niečo pre štúdium spraviť musím. :DDD
Úprimne, ide mi iba o titul, nikdy som nebol študijný typ človeka, vždy som sa rád flákal, na prvom mieste bola zábava, potom brigáda, práca, škola na poslednom. Nerád som sa učil alebo trávil čas nad knihami. Prakticky celú strednú som prešiel bez nekonečného učenia. Nejaká príprava doma tam bola, ale bolo to tak v priemere 1 hodinu týždenne. Prestávky mi na učenie a prípravu ťahákov stačili.
Ďakujem všetkým za názory, skúsenosti.
PS: na VŠ idem len kvôli práci, ktorú nie je možné robiť bez vysokoškolského vzdelania, inak by som tam nešiel, takže názory typu “Nemal si ísť na výšku” a pod. si nechajte pre seba.

marcka_64

Tak ekonomická v Bratislave isto nebude flákareň. To choď do nejakého iného mesta, keď potrebuješ titul len kvôli vzdelaniu.

Omen

Ondrej,
nepochopil si to správne. Daný NEMÁ ten istý význam ako tento, takže ti žiadne hodnotenie nedám. Môj príspevok si mal chápať ako výstrahu, nevieš na akého pedagóga natrafíš.

osamela159

Ondrej,
keď ja sa nechcem dotknúť ľudí, ktorí tie ľahšie fakulty vyštudovali, preto sa mi to tu moc nechce písať. Ale napríklad verím, keby som si na začiatku vybrala cestovný ruch, ušetrila by som si veľa stresov.

Tak k odpisovaniu. Ako som písala, že som bola flákač na strednej, tak aj preto, že som sa učila málo a vedela som šikovne používať ťaháčiky. Na EUBE som použila nejaké ťaháky ale úplne MINIMÁLNE. Kľudne sa na skúškach stávalo, že prišli do posluchárne profesorka a s ňou dvaja doktoranti. Každý sa postavil niekde inde a celý čas "hliadkovali". Nedalo sa pozrieť na ťahák ani náhodou. A čo sa týka že odpísať od suseda. To nefunguje, pretože všetci okolo teba majú iné testy. Bývalo niekoľko skupín a tá tvoja bola o 5 metrov inde.

Omen

Milý Ondrej, stačil by len pokus o odpisovanie predo mnou a garantujem ti, že by si letel z klasifikovaného zápočtu alebo skúšky ako kus špinavej handry a už viac by si si na danej fakulte neškrtol!

ondrej444

Všetkým ďakujem za príspevky.
Je mi jasné, že to dosť závisí od konkrétnej fakulty a aj od typu študenta, prístupu, atď.
Si napísala, že si rozdiel medzi fakultami pociťovala celé štúdium. Ktorá je podľa teba najľahšia?
Odpisovanie žiadne? Ja si myslím, že na každej škole sa odpisovať dá. Sú ale typy študentov, pre ktorých je to neprípustné. Neviem, či tam patríš aj ty.
Aj keby som sa chcel učiť, škola ťa aj tak do reálneho života nenaučí nič. Ide mi čisto o ten titul.

osamela159

Ahoj ondrej444. Vyštudovala som odbor "Financie, bankovníctvo a investovanie" na národohospodárskej fakulte BA a ťažko sa mi čítajú veci typu "električková škola". Áno na základnej a strednej som bola flákač. Učenie som nemala rada. Hoci som sa skoro nič neučila, stačilo mi pochytiť učivo na hodine. Známky som mala 1,2, občas 3. Na eubu som išla zo zlých dôvodov, proste aby som mala titul. No v ekonomike som sa splietla. Škola bola veľmi ťažká a z flákača som sa musela zmeniť na bifľošku. Bola to ťažko vydretá škola. Tony teórie, žiadne odpisovanie. Všetko som sa musela poctivo nadrviť.
Ešte k tej električkovej škole. Každá fakulta na tej škole má inú úroveň. Vnímala som to celých 6 rokoch, čo som tam študovala. Na národohospodársku by som už nešla.

vrvra

ahoj
ak nechceš študovať, teda učiť sa, tak načo ideš potom na tú výšku? sa na to vykašli a choď rovno robiť. ľudí, ktorí dostali titul a pritom celú výšku iba prepili a preflákali je už na slovensku dosť

ondrej444

Ja sa nemám problém učiť, väčšinou sa učím rýchlo a ľahko.
Akurát k učeniu nemám vzťah a všetko mi je prednejšie ako škola.

ondrej444

Nehovorím o úplne konkrétnej pozícii, ale o práci v tejto oblasti.
Väčšina firiem k tomu vysokoškolské vzdelanie vyžaduje. Jasné, nájde sa zopár menších, súkromných, ktoré nie, ale je to len zlomok. A aj to za podstatne nižší plat.
Keby som aj šiel robiť niečo ine, vždy je titul veľké +. A to viem od viacerých známych, že sa od uchádzača vysoká škola vyžaduje. Aj keď mimo odboru ale predsa.
Tiež poznám dosť ľudí, ktorý ako sami povedali, že na ukončenie VŠ nemajú, keďže ledva zmaturovali, aj to v opravnom termíne, ale predsa to dali.
Je mi jasné, že tak ako stredná škola mi nič do života nedala, tak to bude aj na výške. Všetko sa ľudia naučia v praxi. Ale ako som už písal, nezaujíma ma to. Ide mi len o titul, nejako si tým len musím prejsť/pretrpieť to tam.