Slabost

ondrej5555

A este ma bolia niekedy aj klby a sem tam pocitujem pychanie v svaloch. Naordinoval som si magnezium a probiotika ale zatial nic moc.

ondrej5555

Mam to iste. V poslednom case vela hnaciek az to doslo do stavu ze mam uplne slabe svaly v lytkach mi sklbe niekedy jak sibnute nafuknute brucho mam po vsetkom co ziem. Ruky mam niekedy tak slabe ze niekedy ani pisat na klavesnici sa mi pomaly neda. Uz v minulosti sa mi potvrdula latentna tetania. Bol som na pohotovosti ze neviem dobre udrzat rovnovahu urobili mi ct potim mr lebo mi tamnieco nasli ale nakoniec tam mam nejaky hemangiom alebo aki sa to pise ze to mam v poruadku a nijak to nesuvisi s mojimi stavmi. Neurolig na pohotovosti po tychto vystreniach povedal ze to moze byt tetaniou lebo mi kladivkom pobehal po kolenach a tvary. Momentalne cakam na kompletne vysledky vitaminov ci mi kvoli hnackam ktore mam pre drazdive crevo nechybaju. A potom zase neurolog. Tiez vdaka MR mi vylucili sklerozu multiplex alebo als lebi ze z MR vsetko zle vedia vycitat. Tak som kludnejsi ale vdaka tymto stavom som stale v strese lebo sa stale sledujem ako divne sa citim. Zasklby v lytkach tarbave nohy ruky vlastne cele telo, panicke budenie v noci zhruba pol h po zaspati s pocitom ze neviem sa nadychnut do doby kym sa nepreberiem, traviace tazkosti, rychla unava ked nieco robim, unava aj celkova v praci, pocit akoby zlej stability vdaka tej slabosti, aj dopostele ked liham tak citim zvlastne pocity ako keby ma gravitacia nejak viac pritahovala. No neviem este tych priznakov je viac ale teraz m nenapadaju. Som zvedavy na vysledky imunologicky a potom sukromneho neurologa ku ktoremu su objednany ale az za mesiac.

ahjajjaj

Ahoj, MR mozgu by ukázalo sklerózu multiplex, ak to máš v poriadku, skleróza multiplex sa tým vylučuje. EMG vyšetrenie: ľahneš si, a do nôh ti napichujú ihly s pripevnenými elektródami. Potom Ti púšťajú do nohy elektrické impulzy a prístroj im pritom znázorňuje napnutie a uvoľnenie svalu - teda konkrétne časový interval medzi napnutím a uvoľnením svalu. Pritom existuje nejaká norma, a s tou sa to porovnáva, na základe toho sa zisťuje, či máš niektoré poruchy funkcie svalov.

noname352

No cize MRI hlavy mam zasebou vysledky dopadli dovre, mozog mam uplne v poriadku..neurolog ma poslal na EMG vysetrenie ci nemam neurogennu tetaniu ..to ma caka stvrtok..slabost noh aj chrbta pocitujem stale okrem toho plne nafuknute brucho ..
MRI by odhalila choroby ako skleroza multiplex atd nie? Toho som sa obaval ci ju nahodou nemam..
A ako prebieha to EMG vysetrenie?

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

noname,viem že velmi chceš,aby to prestalo,aby sa ti ulavilo...

noname352

A nie rtg ani mri chrbtice zatial nemam ..akurat CT hlavy to bolo v poriadku aj EKG..a teraz to vysetrenie CK (kreatinkinazy) pre vylucenie pompeho chorovy..

noname352

Cize akurat mi prisli vysledky prilozim ich sen..Co vsetko tym padom sa vylucilo? Neurolog mal podozrenie na pompeho chorobu preto mi dal robit ten test...z tychto vysledkov sa da zistit ci mam v poriadku oblicky,pecen? A tak isto co vvsetko to vylucuje hlavne to CK