Ako byť lepším clovekom

Príspevok v téme: Ako byť lepším clovekom
Kuka

Ako sa stať lepším človekom? Všetko mi vadí, ľuďom ktorí mi ublížili nedokážem odpustiť, po niektorým som odpustila ale stratila som brata lebo sa s nimi rozprávam a on ich nemusí.... Na každom len zle nachádzam,,, je mi samej zle zo seba... Mam rodinu a deti a nemám potešenie zo života, furt sa vraciam do minulosti co bolo a hneď pri nejakej hádke s niekym hneď vyčíta co bolo, a pritom je to už minulosť

MrkvovyDzus

Ahoj.

Môj tip je, že otvor si Sväté Písmo. A čítaj si ho. Napríklad pred spaním. Alebo ráno. Je to Božie slovo. A zároveň návod ako žiť. A tiež, ako sa dostať do neba a byť spasený. Dalo by sa povedať, že je to kniha šťastia. Ukrýva v sebe obrovský poklad. Ak ti môžem odporučiť, čítaj si od začiatku, od Genezisu, je to formou príbehu, myslím, že ťa to bude aj baviť. A tiež si môžeš popri tom čítať napr. z knihy Sirachovcovej, skratka Sir, to sú také poučné veci, ktoré tak konkrétnejšie odpovedajú na otázku, ktorú sa pýtaš, taktiež aj Kniha múdrosti, Kniha prísloví. A tiež ti odporúčam čítať si Nový zákon, to je od čias Ježiša Krista, hlavne evanjeliá, tie sú celkovo najdôležitejšie a celkovo, Nový zákon odpovedá na tvoju otázku, vlastne, celé Sväté Písmo na ňu odpovedá (evanjelium - radostná zvesť, že Ježiš Kristus, ktorého poslal Boh Otec ako svojho jediného Syna, zaplatil za nás hriešnych ľudí svojou obetou na kríži výkupné a získal tak pre nás večný život v nebi s Bohom, zachránil nás, pretože sami, keďže sme zhrešili, by sme tú cenu zaplatiť nemohli. A vstal z mŕtvych. Porazil smrť. Zvíťazil. A teda, Boh odpustí každému, kto sa odvráti od hriechu, obráti sa k Nemu a prijme Jeho Syna Ježiša Krista za svojho Spasiteľa a Pána). Evanjeliá sú o živote Ježiša, o tom, ako bol s učeníkmi, hlásal Božie slovo, uzdravoval, robil zázraky, bol krivo odsúdený a ukrižovaný, vstal z mŕtvych... tie predtým (Genezis - Gn, Exodus - Ex atď.) predstavujú Starý zákon. Teda, čítaj si Sväté Písmo, je aj aplikácia do mobilu, a určite nájdeš odpoveď :)

(Matúš 22, 34 - 40)
34Keď farizeji počuli, že umlčal saducejov, zišli sa a jeden z nich, znalec Zákona, sa spýtal, aby ho skúšal: 36„Učiteľ, ktoré je najväčšie prikázanie v Zákone?“ 37A on mu odpovedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom a celou svojou dušou a celou svojou mysľou. 38To je veľké a prvé prikázanie. 39Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého. 40Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“

Dúfam, že som ťa dlhšou správou príliš neunavil :D
Držím ti palce, nech si stále lepším a lepším človekom :)

Alan89

Kuka odpoved na tvoju otazku je tu:

www.advaita.sk

Ak mozem vystrihnut z toho clanku to najdolezitejsie bude to toto:

"Odpustením vyjadrujeme áno životu. Súhlasíme, aby plynul tak, ako plynie, vzdávame sa vzdoru, odporu. Odpor a vzdor sú bariéry, ktoré nám bránia podieľať sa na hojnosti a šťastí.
Akt odpustenia smerovaný k sebe samému otvára dvere k vysporiadaniu sa s vlastnou vinou, hanbou alebo sebanenávisťou."

...mne tato etikoterapia velmy pomohla v zivote,snad pomoze aj tebe-teda pokial sa budes snazit napisane zrealizovat :)

Filip TT

Mne pomohlo, keď som dotyčnému pri takýchto myšlienkach cielene prial dobro. Predstavil som si, že sa určite tiež niečo so sebou snaží robiť a tiež mu to nejde.

majdy

V prvom rade je dôležité to uvedomie. "Áno, uznávam, niesom najlepší človek a mám svoje chyby." V druhom rade asi odhodlanie zmeniť to. Veľa ľudí si nahovára, kvôli momentálnej situácii v ktorej sa nachádzajú, že celý ich život je jedno veľké "celé zle". Niekedy to vôbec nie je pravda a je to uhol pohľadu pod vplyvom našich emocií a smútku.
Treba sa pozrieť na veci tak ako sú, ja osobne odporúčam skúsiť žiť v prítomnosti. Ľudia sa menia a v skôr si myslím že tá negatívna minulosť je niekedy ešte pre toho človeka plus, motor ktorý ho ženie dopredu.

jeanValjean

Život ťa to celý čas učí,ak nízke ego emócie nezaženieš ...zatrpknutosť,túžba po pomste,nekľud v duši a samota ťa vyprevadia zo sveta.

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

kuka,pozdravujem,píšeš,všetko mi vadí,nemam potešenie zo života...vnimam,maš tam tažke,velmi tažke energie svojho otca,pomôže jedine zastavit ich,odstranit ich,energie...

ahjajjaj

ahojte kuka a ella. Raz som videla šálku s nápisom: prijmi ma takého, aký som a ja budem čoraz lepším. Toto by si si mohli osvojiť. Čo sa týka, je to Božie prikázanie: Miluj svojho blížneho, ako seba samého. Každý človek je nejaký a každý človek robí veľa dobrého ale robí aj chyby. Skúste mať rady sami seba, a potom tá Vaša spokojnosť bude z Vás viac vyžarovať. Lepšia priateľka budeš, ak sa nebudeš rozčuľovať nad maličkosťami, skôr sa priateľa s milým úsmevom spýtaš, aký mal deň, čo bolo v práci, bez sťažností mu pripravíš večeru, ráno sa rozlúčiť bozkom na líce či pery, a pri príchode ho prídeš privítať aj s dieťaťom na chodbu, samozrejme bozkom. Ber to tak, že po práci je unavený, a fakt sa mu nechce príliš doma pomáhať, berie to tak, že veď Ty si celý deň doma, tak prečo to neurobíš Ty. Takže sa na tom ani nehádajte. A za každú maličkosť, keď Ti pomôže sa mu poďakuj. Aj keď je to nejaká samozrejmosť. Potom bude motivovaný Ti pomáhať viac. A takisto, keď ho pochváliš, padne mu to lepšie ako výčitky. Muž je tvor, ktorý je rád, ak ho za niečo pochváliš, ako dobre vie urobiť. Nech je to čokoľvek. Skúste si dať predsavzatie: každý deň sa za niečo v duchu pochváliť: teda sami seba, a každý deň pochváliť niektorého člena rodiny za niečo. Alebo keď telefonujete a ten člen rodiny to počuje, tak do telefónu to pozitívne povedať. :-) Držím palce, dievčatá, napíšte potom, ako dopadli pokusy.

mirabelll

vieš čo mne pomohlo? Keď som si povedala, že tým hnevom a tým že neviem odpustiť škodím len sebe. Nie tomu voči komu mám tú zlosť.