Silné úzkosti z osamelosti

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

stellan,maš tam silne,tažke energie blizkeho človeka z maminej strany,pomože zastavit,odstrihnut,blokovat,a pride ulava..

Stellan

Deadgirl, ďakujem za odpoveď. Téma u mňa je skôr "bežná" osamelosť, nie ani tak existenciálna. Trápi ma vylúčenosť z kolektívov alebo sociálna izolácia. Nebolo mi v detstve dané, aby som si vedel vytvárať vzťahy. Aj ma šikanovali a hanbil som sa za seba. Tak som sa uzatvoril a vzďaľovať sa ľuďom. Už sa neviem otvoriť, uvoľniť sa a byť dobrý spoločník. Možno by som sa dokázal postupne otvoriť, ale na to asi nikto nemá trpezlivosť, keď mi to hneď nejde. Aj keď to nebude na 100% ale aspoň na 50%. Asi je pravda, čo sa píše, že vzťahy sú jedna zo základných ľudských potrieb, lebo ma to ničí.

Deadgirl

Odporúčam ti knihu Existenciální psychoterapie od psychiatra Irvina D. Yaloma, tam je téma osamelosti veľmi dobre popísaná. Netvdím, že ti to pomôže, pretože je to téma veľmi ťažká na pochopenie aj akceptovanie. Samozrejme je rozdiel medzi samotou a osamelosťou. Osamelosť je stav, ktorý sa týka každého, aj keď si to niektorí ľudia nechcú pripustiť alebo to tak nevnímajú. Je to náš vnútorný pocit, ktorý pramení z toho, že nie je možné sa na 100% otvoriť druhému človeku a takisto nie je možné, aby sa druhý človek na 100% otvoril tebe. Na osamelosť neexistuje žiadny liek a žiadne riešenie. Je súčasťou našeho bytia (v podstate sa s ňou narodíme). Z mojej osobnej skúsenosti ti môžem poradiť, že sú dni kedy je to lepšie a dni kedy je to horšie. Keď sa cítiš fakt mizerne, pretože si osamelý, poplač si, pozúfaj si nad tragickosťou sveta, máš na to právo. Keď sa cítiš lepšie, rob to, čo ťa baví a užívaj si ten momen chvíľkového pokoja, pretože dokým žiješ ťa osamelosť bude sprevádzať rovnako, ako sprevádza každého človeka.

stylelucky

Tak lieky mozno treba zmenit a hlavne treba zacat chodit medzi ludi a najst si niekoho s kym sa budes moct napriklad porozpravat o problemoch a ta

miki25

Tak podľa mňa nezmenilo sa nič na tom, aj keď by chodil vonku. Ja chodím aj vonku a som sám ako prst. Chcel by som si nájsť aspoň nejakú kamarátku, ale nedarí sa mi. Nie je mi to súdené. Urobil som, preto už dosť veľa, ale nejde to. Skúsil som všetko. Chodím do posilovne a na stacionár. Viete ako to je, nechcem veľmi otravovať ľudí napr. v posilovni. Do posilovne chodí každý si v prvom rade dobre zacvičiť.

ahjajjaj

ahoj, poradila by som Ti, aby si začal chodiť pravidelne plávať, do knižnice, alebo sa prihlásil k dobrovoľníckym hromadným akciám, napr. čistenie brehu rieky, čistenie mestského parku atď, alebo do posilovne. Nech ideš kdekoľvek, pusti sa do reči s niekým, o kom vidíš, že mu do reči je. Pri pravidelných návštevách takýchto akcií, alebo inštitúcií sa stretneš s tými istými ľuďmi, s ktorými sa trochu skamarátiš. Napr. žena v knižnici Ti pomôže nájsť knihu, ktorú hľadáš, alebo Ti nejakú odporučí prečítať si. Takisto v knižnici bývajú rôzne stretnutia s autormi, kam sa oplatí ísť, nájdeš tam pár ľudí, a nikdy nevieš, kedy sa zoznámiš s niekým, komu môžeš pomôcť, alebo kto môže pomôcť Tebe.

antilooopa

A čo my s tým? To si musíš vyriešiť sám, nikto to za teba neurobí.
A antiosameliká neexistujú, preto ani nemôžu účinkovať.