zdravím vás všetkých...na začiatok chcem napísať, že ak so mnou nesúhlasíte, odpustite si prosím drzé a ponižujúce komentáre a odíďte z tejto témy, pretože by som uvítala hlavne rady a pomoc...takže: získala som originál lieku Euthyrox 100 ug a chcem ho začať brať...moje hodnoty hormónov štítnej žľazy sú už hraničné, ale že vraj na lieky to zatiaľ nie je, lenže začala som už priberať, doteraz 6 kíl...a keďže som dlho trpela anorexiou a nikdy som nebola tak tučná ako teraz, viete si predstaviť moje zúfalstvo, že sa straavujem diétne a aj napriek tomu priberám... Proste sa mi to vymklo spod kontroly! Tak idem preto na ten Euthyrox, len neviem koľko ug si ho mám dávať a či vôbec schudnem z toho. Mne bude stačiť tých 6 kíl zasa dolu a potom to už brať nebudem...ďakujem za názory :-)
chudnutie s Euthyroxom
Choď a vyhľadaj pomoc, lebo si vážne poškodzuješ zdravie. Okrem anorexie budeš mať problémy so štítnou žľazou - to nie sú srandy!
To je tých 6 kíl takých dôležitých, že kvôli nim obetuješ štítnu žľazu?! Kvôli čomu? Kto na to zvedavý na to koľko vážiš? - dôležité je aká si, či sa s tebou ľudia cítia dobre a nie či si o niekoľko kilogramov ľahšia alebo ťažšia.
Verím, že v sebe nájdeš kúsok zdravého rozumu a vyhľadáš pomoc. Ak si však zvolíš túto cestu šialenstva, na ktorú si sa teraz vydala, tak sa priprav na dôsledky. Také veci sa nerobia beztrestne a ver tomu, že sa poriadne vytrestáš. Potom sa však neľutuj!
kašlite na tú anorektičku, aj tak skončí zase na psychiatrii..
Ty si chorá. Chod sa liečiť na psychiatriu. A to urýchlene. Chceš si euthyroxom spôsobit zvysenu funkciu SZ? Osteoporózu?? Sama upozorňuje, že nechceš nevhodné komentáre. Lebo vieš, že robíš zle.
zrejme si znova chorá a vytešuješ sa z toho, ako fajn si ubližuješ....:-(
takže to znamená aj pokles BMI z 19,6 na 19,3...nie zlé počas 24 hodín :-)))
tak od včera mínus 0,6 kg, teraz mám 49,4 kg...len tak ďalej, tá štvorka na začiatku čísla ma motivuje :-)
Ak chudnes s vedomim, ze si poskodzujes zdravie, a nehladis na to, ale iba na to, kolko si schudla, tak myslim, ze ak si predtym trpela PPP, trpis nou opat. Suhlasim s tym, ze v zaujme vlastneho zdravia by si sa mala porozpravat o tomto s psychologom alebo psychiatriom. A nemyslim to ako provokaciu.
môj index BMI je presne 19,6. Ale to, že je v norme, ešte nič neznamená, ja som dosť pribrala a necítim sa vo svojom tele dobre. Preto chcem chudnúť...
Z Euthyroxu sa vyslovene nechudne, ono je to iba zastavenie priberania z nedostatku hormónu. Vynechávanie večere tiež nie je zdravé, na večeru by som Ti odporúčala zeleninovú krémovú polievku zahustenú jedným zemiakom, a na krém použiť mlieko, nie smotanu.
Nezačni znova hladovať, schudneš síce, ale vráti sa Ti choroba. Porozprávaj sa s lekárom, vypočítaj si BMI index, a keď je ten v norme, nerieš svoju váhu. Aký ho máš? Ak je pod normou, je to znak toho, že sa Ti vrátila choroba, a potom odporúčam navštíviť s týmto problémom psychiatra.
ale treba ešte povedať, že som začala aj vynechávať večere, posledné jedlo jem okolo 14 - 15 hod.