Bolesti na hrudi

Príspevok v téme: Bolesti na hrudi
Ella-6

Ahojte ja uz vazne neviem co mam robiť a ako si pomoct. Strucne sa vam pokusim napisat co ma trapi: - bolesti na hrudi aj v klude aj ale po fyzickej namahe
- stazene dychanie musim sa zhlboka nadychovat
- bolestu chrbta, ruky vecsinou viac lavej aj medzi lopatkami
- som slabsia nevladzem vela, mam 24 rokov
7 mesiac po cisarskom reze ......... Srdce mam zevraj v poriadku ale ja asi uz neverim, videli ma 3 kardiologovia mala som pristroj na cely den noc, snimok srdca, pluc, krvny o raz v poriadku aj d dimery vsetko ziafna tromboza embolia nic.. Vsetko negativne.... Myslite si ze toto moze byt z chrbtice... Ja sa uz o seba niekedy velmi bojim mam strach... Som uz mesiace v kazdodennych bolestiach plus sa mi tocieva hlava a mam zavrate, ct mozgu negatívne este idem na mahneticku.... Uz som sa dostala do stavu ked som si sama povedala s placom ze mna takyto zivot nebavi... Pred tym som zila aktivny zivot a teraz nevladzem a nemozem nic... Za tie mesiace v takych bolestiach a dr nevedia co somnmou som sa dostala az do depresii :( co mam robiť

hartak

Pozor, tento príspevok je od používateľa, ktorý často do diskusie vkladá obchodné ponuky.

ELLA,,tažke energie od deda po otcovi,..je to brutal...

Ella-6

Dakujem krasne za odpoved, ja tieto bolesti mam roky po porode sa velmi zhoršili asi ze malu mam na rukach a neni uz najlahsia a zhrbena kolko x prebalit okúpať nakrmit a tak... Tak to mi tiež asi neprispelo a preto sa mi veľmi pohoršilo... Uz som u neurologa bola ale on sa zameral len na tie zavrate je pravda mam ich az pri zatazi a v tedy aj cítim casto ze ma boli velmi krk, len škoda ze ma neposlali na ct alebo mri... No idem na kontrolu 23.7 tak budem na tom trvať za tie roky co. Ma to trápi a behala som po vsetkych dr ani jeden mi nepovedal ze treba ct chrbta.... Určite mam nieco cvaknute alebo co co mi vraza bolest do hrude... Tak to by bol ten lepsi pripad ze by to bolo ozaj z chrbta. Dakujem krasne skusim od dnes aj tie cviky. Pekny den :)

ahjajjaj

ahoj Ella, závraty môžeš mať z krčnej chrbtice a bolesti na hrudi z hrudnej chrbtice, odtiaľ idú nervy smerom na hrudník, kde Ťa môže pichať, alebo zvierať, dokonca sa Ti z toho môže aj ťažko dýchať. K tomu ešte strach, lebo človeka silná bolesť a sťažené dýchanie samozrejme vyplašia.
Z opísaných problémov je však veľmi pravdepodobné, že to je všetko z chrbtice. Mala by si absolvovať RTG a CT hrudnej a krčnej chrbtice, ako aj MR chrbtice. Mala by si dostať lieky na uvoľnenie svalstva, ktoré treba užívať 10 dní. Chrbát v okolí lopatiek, tesne pod nimi a krk si jemne masírovať dvakrát denne krémom Flector, Diclobene alebo Diclofenac. Okrem toho veľmi ľahké cvičenie. Nádych, zdvihneš ruky nad hlavu, výdych, pustíš ich. Krúženie pažami - pomaly na jednu a na druhú stranu. POzri si na youtube Cvičením proti bolesti, a tam si nájdi hrudnú a krčnú chrbticu - páter, ono ten seriál je český. Cvič podľa toho. Cvičenie má ostať doživotné. Komu sa raz ozvala chrbtica, bude sa mu ozývať častejšie, niekedy viac, niekedy menej, a cvičenie, či vykonávanie úľavových pohybov počas dňa sa majú stať tak prirodzenou súčasťou života ako je umývanie zubov.