Nádor na mozgu?

Príspevok v téme: Nádor na mozgu?
-sim-

Dobrý deň,
mám 19 rokov a chcela by som sa vás opýtať na nejakému skúsenosti alebo rady. Pre dvomi mesiacmi som mala prvýkrát závraty. Nemala som bolesti. Cítila som sa ako opitá. Doma mi však vraveli, že to prejde, že to nieje nič vážne. Tak som to nechala tak a po nejakých 3 dňoch mi to aj prešlo. Včera ráno som sa však zobudila a mala tie isté závraty. Neviem ani fungovať je to strašné. Hneď som šla k doktorke, ktorá ma vypísala na ušné a k neurológovi. Na ušnom ma pán doktor objednal na magnetickú, no k neurológovi som sa nedostala. Krčný mi odprisahal, že to nádor nebude, no ja mám strašný strach, že áno. Chcela by som sa teda opýtať na nejaké rady a tiež, či magnetická ukáže aj keby som mala niečo s mozočkom. Ďakujem za odpovede.

Omen

Sim,
využi to čakanie na neurológa a požiadaj svojho obvoďáka o vyšetrenie krvi, či sa ti tam niečo neukáže. Meraj si pravidelne krvný tlak, sleduj príjem tekutín, pravidelne sa stravuj, nos so sebou niečo malé na zahryznutie a pitie, začni opatrne s cvikmi na krčnú chrbticu, hlavne sa zameraj na stavec C1, chráň si krk pred chladom, aplikuj si naň suché teplo.

ahjajjaj

no na MR Ti prešetrili iba mozog, chvála Bohu, že to máš v poriadku, tamojší nález býva najnebezpečnejší.
Neurológ Ti vyšetrí chrbticu a pošle aj na RTG. Potom s výsledkom na RTG Ti môže predpísať liek na uvoľnenie svalstva, prípadne napíše žiadanku na rehabilitačnú liečbu.

-sim-

Bola som na tej magnetickej no tá mi nič vážne neukázala len dve male lézie v prednej časti. To mi bolo povedané, že je normálne a bezvýznamné. Bohužiaľ som objednaná k neurológovi až o 2 mesiace, keďže tu sa skôr človek nedostane.
Antikoncepciu ani iné lieky neberiem. Len klasické vitamíny. Ale ďakujem za pomoc.

Omen

Škoda, že si ako prvého nenavštívila neurológa. Mohol ti dať zároveň vyšetriť aj krčnú chrbticu.
Ak by si mala niečo s mozočkom MRI ti to ukáže a nielen to. Vzhľadom na to, že iné symptómy nemáš, zastávam rovnaký názor ako tvoj ORL lekár. Berieš nejaké lieky, doplnky stravy, antikoncepciu? Dodržuješ pitný režim?
V týchto dňoch má kopec ľudí rovnaké problémy ako ty, spôsobuje to nedostatok tekutín, kolísavý krvný tlak, ale aj alergie a i.

ahjajjaj

ucho môže byť postihnuté viacerými spôsobmi. Ale je fakt možné, že je to krčná chrbtica. Je ešte predstaviteľná aj psychická príčina, pokiaľ si bola vystavená extrémnemu stresu.

-sim-

Áno ťahá ma na pravú stranu.
Počkám už na tú magnetickú a uvidím. Ak mi nič na mozgu neukáže tak budem určite riešiť ucho. Ďakujem aj za odporučenie. Ale čítala som, že keď ide o ucho tak závraty sú prudké a trvajú len chvíľku. Ja to mám niekoľko dní stále, neprechádza to tak neviem.

ahjajjaj

keď máš závrat, ťahá Ťa pritom na jednu stranu? Tak, keď Ťa to hodilo o stenu, tá stena bola vzhľadom k Tebe napravo alebo naľavo? Tam je totiž celkom pravdepodobné, že ide o to vnútorné ucho.
V Komárne a Bratislave, na týchto dvoch miestach na Slovensku je otoneurologická ambulancia. Je to vlastne ušno-nosno-krčný lekár, len sa tam robí špecializované vyšetrenie funkcií vnútorného ucha. Dajú Ti také okuliare, a máš sa otáčať na jednu či na druhú stranu, dvíhať hlavu, fúkajú Ti do ucha v ľahu, čo je trochu nepríjemné a skúmajú reakcie, z ktorých Ti potom zistia, ako funguje centrum rovnováhy vo vnútornom uchu. Potom sú tam aj iné vyšetrenia, na základe ktorých sa presnejšie zisťuje, čo to je. Takže by si potrebovala sprievodný list od neurológa alebo od ušného na vyšetrenia do centra poruchy rovnováhy. Ale to je už krôčik vpred, a najlepšie, keď už dovtedy máš výsledky MR mozgu.
Čo je však veľmi dôležité, na rovnováhu existujú cviky, ktorými Ti pomôžu. Len ich treba naozaj statočne cvičiť potom, aj keď zo začiatku môžu pripadať veľmi ťažké a môžu zhoršovať závraty. Neskôr sa Ti to však odmení. Držím palce, nech Ti všetko dobre dopadne. :-)

-sim-

Ďakujem za pomoc ani som nevedela, že môže byť až toľko príčin. Ja mám ale ten závrat nonstop už 4 dni stále. Na začiatku som mala aj také, že ma hodilo do steny. Vôbec to neprechádza.

mamibs

hej, moznosti je naozaj vela. skus si posilnit nervovu sustavu nejakymi doplnkami, zabezpecit spravny prijem tekutin, davat si vacsi pozor na drzanie tela a hlavne nemysli na tie najhorsie scenare. na niektore vysetrenia sa caka strasne dlho a lahko sa moze stat, ze sa ti bude psychika vymykat spod kontroly, ked sa budes deptat. a ty chces vyriesit problem so zavratmi a nie chodit este po psychologoch predsa :)