Nádor na mozgu?

Príspevok v téme: Nádor na mozgu?
-sim-

Dobrý deň,
mám 19 rokov a chcela by som sa vás opýtať na nejakému skúsenosti alebo rady. Pre dvomi mesiacmi som mala prvýkrát závraty. Nemala som bolesti. Cítila som sa ako opitá. Doma mi však vraveli, že to prejde, že to nieje nič vážne. Tak som to nechala tak a po nejakých 3 dňoch mi to aj prešlo. Včera ráno som sa však zobudila a mala tie isté závraty. Neviem ani fungovať je to strašné. Hneď som šla k doktorke, ktorá ma vypísala na ušné a k neurológovi. Na ušnom ma pán doktor objednal na magnetickú, no k neurológovi som sa nedostala. Krčný mi odprisahal, že to nádor nebude, no ja mám strašný strach, že áno. Chcela by som sa teda opýtať na nejaké rady a tiež, či magnetická ukáže aj keby som mala niečo s mozočkom. Ďakujem za odpovede.

ahjajjaj

ahoj, závraty môžu mať viacero príčin. Jednou je napríklad hypoglykémia. Je to po zobudení ráno, máš nízku hladinu cukru v krvi, a preto máš závrat. Druhá možná príčina je nízky krvný tlak. Tiež to býva najmä ráno po prebudení, ale môže byť kedykoľvek počas dňa.
Ďalšie možné príčiny: činnosť vnútorného ucha. Je možné, že kde prúdi nejaká telesná tekutina vo vnútornom uchu, tak sa tam uvoľnia nejaké kryštáliky, a to Ti spôsobuje závrat. Riešením býva špeciálne cvičenie, pomocou ktorého sa to vyčistí. Závrat môže byť aj z dlhého stoja, prípadne dlhého sedu a náhla zmena polohy. Je to náhla zmena v krvnom obehu a v prekrvení jednotlivých častí organizmu, v podstate nič vážne, len nepríjemné. Ďalšou možnou príčinou je chudokrvnosť alebo podvyživenosť. Riešením je užívanie vitamínu B12 a liekov na doplnenie železa v krvi.
Ďalšia možná príčina je porucha ciev. To je možné liečiť buď liekmi alebo operáciou. Ďalšou príčinou je vápenatenie tepien, to je vzhľadom na Tvoj vek málo pravdepodobné. Ešte je tam možnosť zápalu mozgu. To ukáže vyšetrenie MR mozgu. Jednou možnosťou je zápal ucha a zodpovedné za rovnováhu nie je len mozoček ale aj centrá pre rovnováhu v pravom a v ľavom vnútornom uchu. To ukáže tiež MR. Posledná možnosť je nádor, alebo cysta. Tam je možnosť, že ide o nevinný výrastok alebo niečo kalcifikované, čo tlačí nervové dráhy a preto máš závraty. V tom prípade sú závraty ale riadne drastické a ohlasujú sa viackrát za deň a vo veľkej miere. Ešte je tam možnosť nádora. Je však málo pravdepodobný, pretože pri podozrení na nádor a na symptómy, ktoré naň poukazujú by si bola okamžite hospitalizovaná v nemocnici. Potom by závraty boli spojené aj s bezvedomím a zvracanie by bolo také, že nie iba obsah žalúdka a žalúdočná šťava, ale zvracanie aj žlče a krvi. Zvracanie žlče a krvi môže byť aj pri zápale mozgu. Ešte je tam možnosť epilepsie, to Ti ukáže EEG mozgu, MR asi nie.

-sim-

V správe mám len že vyšetrenie mozgu.

Ja viem že to môže byť všeličo ale mám strašný strach, že aj nádor

mamibs

nestrachuj sa niecim, co vobec nemusis mat. existuje dalsich 100 alternativ, co by to mohlo sposobovat, takze idealne je si pockat na vysledky. mozno ti nakoniec povedia, ze ti chyba len nejaky vitamin alebo ti nepracuje spravne nejaka premena latok, co sa da odstranit nejakou smiesnou pilulkou...