Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Konizacia

Príspevok v téme: Konizacia
BronaPotasova

Ahojte,prave som doma na PN po konizacii. Bola som v nemocnici od stvrtka do pondelka a dva tyzdne by som mala lezat na PN. Dolezite je nechodit a lezat v klude. Krvacanie je vzdy na 5 az 7 den, kedy sa odlupuje chrasta po zakroku, nakolko je to otvorena rana. Otvorena rana znamena, ze navonok sa citite fajn, ale vnutri to nie je zasite, je tam iba chrasta a keby ste po operacii nelezali,mohlo by dojst k predcasnemu krvacaniu. Ako ma poucili, toto krvacanie sa velmi tazko zastavuje, a mohlo by dost aj k vykrvacaniu. Na 10 den po operacii budu vysledky histologie, kde Vam povedia, ci zobrali dost tkaniva a nemusite ist opat pod skalpel.

Kedze uz mam 30 rokov, nevztahuje sa na mna ockovanie, ale odporucam kazdej zene do 26 rokov, aby sa dala zaockovat. Predidete tak psychickej ujme pri zistovani diagnozy a neprijemnym pocitom pri hospitalizacii.

nezabudka

Laurinka, dakujem za informacii. pripomina mi to situaciu spred par rokov, ked mi pri beznej prehliadke lekar urobil biopsiu krcka.. bez toho aby mi ten k..t vobec vysvetlil o co ide. a potom ma poslal spat do prace po obednej prestavke. asi o tyzden som zacala mohutne krvacat, tak ako to ty popisujes.. on mi povedal, ze to je bezny zakrok a mam v pohode chodit do prace, o nejakej chraste ani krvacani ani slovo. bolo to hrozne, lebo sa to stalo v praci. nastastie to po prichode do nemocnice same zastalo. ten k..t je dokonca vychyreny lekar v jednej nemocnici. dobre pumpol aj poistovnu, lebo si za to 1000 eur vypytal. odvtedy sa lekarom vzdy ked mozno vyhybam. a ta tvoja praca- nezabudaj, ze zdravie je prednejsie. a keby mi pocas PN-ky do prace vyvolavali, tak sa stazujem na odboroch. na to nemaju pravo ta pocas platnej praceneschopnosti zatazovat

LaurinkaB

jasne dakujem :) vies na dietas najskor potrebujem zazemie a partnera :) a kym toto nebude, dieta musi pockat :)

drzim Ti palce :))) si statocna

werena

Drzim ti palce,ale zacni rozmyslat o dietati,asi by si raz nemusela lutovat,ja som vzdy tuzila mat 2deti,som vdacna aj za to jedno ze mam.ked sa polozis,nic tym neziskas,len stratis,musis bit silna,nepoddavat sa tomu,lebo choroba zvitazi nad tebou,a to dufam nechces,som chora?ano,da sa s tym nieco robit?ano,tak idem bojovat,choroba je maly pan aby ma premohol,a vtedy si vitaz ty.Pametaj na moje slova,a budes vitaz ty.

LaurinkaB

ja nemam deti, este nechcem.... zajtra idem na histologiu... snad to dobre dopadne

Obdivujem Ta a ako to beries... ja by som sa asi zlozila...

werena

mam uz dceru,bude mat 11r,neviem,ale nejako som v pohode,berem to asi jak chripku,proste pride,odide,nejako som s tym vyrovnana,snazim sa to nebrat tragicky,mam aj depky,ale to len chvilu,mam asi to stastie,ze dokazem bit silnejsia.

LaurinkaB

Werena, preboha :( to mi je luto, tiez mam 31 rokov... mas uz deti?? mne teraz robili konizaciu, ale pri predstave ze by mi mali brat maternicu... neviem co by som robila

werena

Konizacia je sice mali operacny zakrok,ale treba si davat po operacii pozor,tiez mi amputovali krcok pred 6rokmi,a presne za 2tyzdne idem znova do nemocnice,znova operacia,tentoraz mi idu dat von maternicu,a to mam len 31rokov,takze baby,davajte na seba pozor,a treba chodit pravidelne na kontroly,