Konizacia

Príspevok v téme: Konizacia
BronaPotasova

Ahojte,prave som doma na PN po konizacii. Bola som v nemocnici od stvrtka do pondelka a dva tyzdne by som mala lezat na PN. Dolezite je nechodit a lezat v klude. Krvacanie je vzdy na 5 az 7 den, kedy sa odlupuje chrasta po zakroku, nakolko je to otvorena rana. Otvorena rana znamena, ze navonok sa citite fajn, ale vnutri to nie je zasite, je tam iba chrasta a keby ste po operacii nelezali,mohlo by dojst k predcasnemu krvacaniu. Ako ma poucili, toto krvacanie sa velmi tazko zastavuje, a mohlo by dost aj k vykrvacaniu. Na 10 den po operacii budu vysledky histologie, kde Vam povedia, ci zobrali dost tkaniva a nemusite ist opat pod skalpel.

Kedze uz mam 30 rokov, nevztahuje sa na mna ockovanie, ale odporucam kazdej zene do 26 rokov, aby sa dala zaockovat. Predidete tak psychickej ujme pri zistovani diagnozy a neprijemnym pocitom pri hospitalizacii.

mikri

aj ja sa chcem objednat na konizaciu ale na tu elektrochirurgicku. a ak tu je laurinka b. chcem sa spytat ci uz je vsetko ok. ja mam rovnake vysledky ako ty.

iveta juskova

KONIZACIA:13.8.07 som mala robenu konizaciu.Stale mierne krvacam.Mala som robenu aj kyretaž.Ako dlho trva liečba?Co môžem a čo nemôžem robiť.Ďakujem.

LaurinkaB

PRE TYCH KTORI POTREBUJU VIAC INFO... ESTE STALE TO TROSKU KRVACA, ALE NIC MA NEBOLI A CITIM SA FAJN, VYSLEDKY SU DOBRE :)))

nezabudka

Laurinka, ale ja som strasne krvacala uz po tej biopsii. on povedal, ze len kusocek odlupi a nakonice to bola vzorka asi 1x2 cm alebo aj viac, uz si to nepamatam. co je fakt dost, vsak ten krcok nema 20 cm. a u teba ako prebiehala ta biopsia? len ambulantne? kolko dni si bola potom PN?

driny4

Laurinka nesmierne som šťastná s tebou))))joj, ako ti závidím, že máš celú tortúru za sebou...potom dám vedieť ako som dopadla ja...5.septembra je ešte )daleko...ale pocit že je to za mnou aj s dobrou histologiou,, tak to je už úplná rozprávka...ešte raz gratulujem...:-)

LaurinkaB

nezabudka

Dakujem :)) neviem ci som Ta spravne pochopila, ale Biopsia krcka je nieco ine ako konizacia. Biopsia je vysetrenie v rammci prehliadky, ked Ti vyskocia zle vysledky, treba ist na biopsiu, neviem co presne sa tam robi, ale mne to robili 2 x ze mi z krcka maternice odstipli kusky masa a poslali to na rozbor do laboratoria. Tam sa zistilo ake stadium mam - mala som III b a HPV virus. Po tomto vysledku navrhli konizaciu - a to musis byt hospitalizovana a dostanes narokozu pri operacii, tam ide kus krcka v celku cely prec. Po tom kedze je to otvorena rana, ktora sa nezasiva, musis byt v klude, lebo ked to zacne tiect, tak mozes aj vykrvacat.
Na 4. den to zacne krvacat - to je OK, lebo sa to cisti a lieci, ale nie skor ako na 4. den - to je nebezpecne!!!

zeny mozu spinit az 6 tyzdnov, ako pri sestonedeli.