Ja a matka

Príspevok v téme: Ja a matka
JimmyNebraska

Zdravím chcem sa s vami podeliť a moju skúsenosť skorej viacej negatívnych skúseností s mojou matkou . Ako decko som bol adoptovaný milujúcou rodinou z detského domova v BA . Všetko bolo krásne bytovkový život rýchlo som si zvykol kedže som mal len dva roky a dodnes som im zato vdačný . Dovtedy kým sme sa nepresťahovali to bolo super potom sa to začalo meniť ved šak puberta grázloviny ale vzťahy s matkou neboli tak naštrbené ako teraz . Sestra odišla za mužom do iného mesta a ja som ostal sám s rodičmi vo velkom dome . Nikdy som tu nemal rád idiotskí ľudia a nuda všade naokolo ale k veci . Mama vždy lipla k sestre a mňa brala ako nejakú vedľajšiu koľaj na ktorej si môže vykričať svoje nervy . Nerozumiem tomu viem že niesom svätý otec ale vždy som sa sňou snažil nadviazať nejaký kontakt no ona len sedí nepočúva alebo gúla očami a štve ma to lebo nie vždy to tak bolo . Tak sa nemám ani ským porozprávať a otec ten sa radšej zavre a číta . Ako chápem byť na jeho mieste tiež spravím asi to isté . Uráža ma ked sestre sa nechutne pchá do zadku a mne nevie na meno prísť .. aký to má význam takýto vzťah ? dochádza jej vôbec že ja som nikdy mamu nepoznal a že ona sa ju ani nesnaží nahradiť ? Chcela ma vôbec niekedy ? či sa už pohrala a stačilo . Lebo mne to tak príde . Neberte to ako sebalútosť som už dospelý tak viem očom píšem a stojím si za tým a toto mi nepríde normálne takéto chovanie . Momentálne si hľadám prácu kedže aj o tú som prišiel a hľadám si ju preč v mojej rodnej Bratislave chcem si žiť svoj život a možno si budeme bližší po čase . ale neviem ... Hovorí sa že krv nieje voda a ona je dosť zložitý človek na pochopenie a asi sa to nezmení kedže má svoje roky . Je mi to ľúto hlavne kôli otcovi vždy sa omňa staral ale ja tu mám doma kôli nej peklo a hádať sa sňou kôli každej kravine proste nebudem .

Maysha

.. fuha tak v prvom rade by si asi jej mal povedat narovinu ako sa citis a ako ta ona vnima, ze mas pocit ze ta neberie ako tvoju sestru a ci uz si ju prestal bavit atd.. mozno ma len nejaku krizu, mozno ma sama nejake problemy, prechod alebo nezhody s tvojim otcom... vravi sa ze zraneni ludia zranuju ludi, tak nieco na tom bude. Mozno treba zmenit pohlad na nu a zmenit aj postoj a spravanie voci nej a veci sa uplne otocia a zmenia sa aj vase zivoty. Niekedy je to k.revsky tazke ale ked sa clovek premoze, veci sa daju same do pohybu... zmenia sa. Popripade ked nic nefunguje tak ak si plnolety tak sa odstahuj, najdi si pracu, zmen zivot.. Daj vediet ako si pochodil

daniela2

ahoj, si vo veku, keď je načase sa osamostatniť. Nech je vzťah medzi rodičmi a deťmi akýkoľvek, nie je dobré, ak dospelé dieťa býva s rodičmi. Buď ho rozmaznávajú a nenaučí sa samostatnosti, alebo od neho očakávajú, aby viac prispieval na domácnosť, zapájal sa do domácich prác a kadečo, takže radšej nebývať s rodičmi a žiť trochu skromnejšie, ale bez toho, aby Ti kecali do života.

snejty

Zakon akcie a reakcie. V puberte si vystrajal a ona uz rezignovala. Asi sa jej necudujem aj ked samozrejme neviem vsetko.
Napad najst si pracu a odstahovat sa je fajn. S adoptivnou rodinou vsak udrziavaj kontakt - telefonaty, navstevy. Casom sa to utrasie.