Akné, nič nepomáha

Príspevok v téme: Akné, nič nepomáha
Samantha15

Ahojte, mám 17 rokov a akné trpím už od 13tich. Najprv to boli len malé vyrážky a bolo ich len zopár no časom sa to len stále zhoršovalo. V 15tich som mala celé čelo plne akné. A tým nemyslím len 5-10 vyrážok ale plné čelo, doslova! Vtedy som mala aspoň peknú pleť na lícach no v posledne mesiace sa mi to zhoršilo tak, že mám akne nie len na celom čele, ale aj na lícach a na nose. Pred cca rokom som bola u kožnej ktorá mi predpísala aknemycin a všetko mi zmizlo do týždňa. Mala som pokoj asi 2 mesiace, odvtedy sa mi to postupne vracalo naspäť. Kožná mi následne predpísala veľa iných masticiek a hluposti ktoré mi už absolútne nepomohli a lieky mi predpísať nechce. Viem, že ľudia majú omnoho horšie problémy ale mám 17 a chcem vyzerať pekne, kvôli akné mám veľké problémy so sebavedomím. Najhoršie sú komentáre ostatných ľudí, vždy hovoria, že určite nejem zdravo, určite si neumývam tvár, určite nepijem dostatok vody a ďalšich milión xy veci. Robím všetko čo môžem aby som sa akné zbavila no mám pocit, akoby sa mi pleť už ani nehojila. Som naozaj zufala, pretože si myslím, že som fakt krásne dievča ale akné mi zruinovalo sebavedomie úplne od základov. Nie je to pre mňa len estetický problém alebo ,,chybička krásy". Každý deň sa zobudím s ďalšími a ďalšími vyrážkami a je to fakt bolestivé. Nie len na duši ale je to fakt nepríjemné, pretože ma tie vyrážky bolia, štípu. Prosím ak má niekto skúsenosti ako ste sa zabavili akné, čokoľvek. Budem veľmi vďačná za každú jednu odpoveď.
Prajem vám pekný deň:))

marioneta

/VeronEnd/ to je ta ista rada ako pouziva moja sestra :) tak hormony a menzes dokazu svoje to ano, ale pomimo nasich zenskych dni by sme bez pochyb mali mat ukazkovu plet ;)
/Mukel/ aj je toto nejako potvrdene tie ucinky tych zloziek, co si pisal? ze su vhodne na precistenie? lebo som o tom este nic nepocul

Mukel

Ja som čítal, že dosť pomáha zelený jačmeň a chlorella. ale že to treba brať dlhodobo. Viem, že to dievča čo si takto vyrážky vyliečilo, to bralo rok. Skús. Ja to tiež beriem druhý mesiac a musím povedať, že sa čistím. (Čiže aj koment, že si máš preliečiť trávenie bude správny.)

Ale daj pozor a vyber si kvalitný jačmeň a chlorellu, keď to chceš skúsiť. Zámerne nedávam názov, aby si si vybrala svoju značku. Ja ju tiež ešte hladám.

VeronEnd

Ahoj, v prvom rade ak máš akné hormonálneho charakteru tak ti ho nevylieči žiadna kozmetika. Tiež ti ho môžu zhoršovať mliečne výrobky. Ak si myslíš, že nieje problém v strave ani v hormónoch tak ti poradím kozmetiku Dado Sens. Ja som tiež mala problém s akné a dlho som hľadala správnu kozmetiku, vyskúšala som všetko cez Biodermu, Vichy, Eucerin, Neutrogenu potom samozrejme aj prírodnú kozmetiku. Vôbec nič mi nepomáhalo. Ja mám citlivú, suchšiu pleť so sklonom k akné a čiernym bodkám. Nemôžem povedať, že pleť mám na 100% čistú a bez vyrážok ale je to oveľa lepšie ako predtým. Samozrejme keď majú prísť moje dni tak sa vyhodím ako pubertiačka :D
Takže za mňa určite značka Dado Sens - vyrába ju annemarie borlind. Ja mám radu s názvom PURDERM.

marioneta

/daniela2/ toto mas pravdu, ze takto postupovat je dobre, ale tiez aj to napriklad aky krem si zvolime je velmi podstatne, nie vsetko kazdej pleti sedi ;)

daniela2

Ahoj, základ pre zmiernenie akné je čistenie pleti. Robí sa dvakrát denne. Na namokrené froté vrecúško nanesieť pleťové mlieko a dobre si pomasíruješ tvár. Necháš pôsobiť 5-10 minút, zatiaľ si napr. umyješ zuby, potom opláchneš a zľahka si na tvár priložíš uterák na osušenie (netrieť uterákom, iba ho prikladať). Pleť je tým zbavená jednak mastnosty a aj prachu. Nanesieš na ňu pleťové tonikum a počkáš, kým do nej vsiakne. Potom nanášaš hydratačný krém určený pre Tvoj typ pleti. Bola som raz na takej kúre, kde mi to ukazovali tak, že mi takýmto spôsobom ošetrili polovicu tváre a druhú polovicu nechali tak a potom mi dali zrkadlo. Výsledok bol jednoznačný. Odvtedy si vždy takto ošetrujem pleť, a všetci mi hovoria, akú ju mám peknú.

marioneta

/Samantha15/ neries vobec kto co hovori, to vypusti, vobec sa tym netrap to nikam nevedie :)
mozes nam napisat ako sa o plet staras a co pouzivas? lebo casto je problemom nespravna starostlivost. sestre som kupila toto www.annemarieborlind.sk celu radu na vianoce lebo podobne problemy ju trapili a sa jej to o dost zlepsilo :) len pri starostlivosti treba byt pedant najma ked su taketo problemy!

lifestyleaevum

Quick acting skin break out treatment/cream helps clear existing breakouts and forestall future flare ups including these viable fixings. Buy acne removal gel, best case scenario cost from Aevum Lifestyle. Browse the best acne removal items from top acne removal brands.
Read More: aevumlifestyle.com

snejty

Skus popisat svoju kozmeticku rutinu - kludne aj so znackami kozmetiky, ktoru pouzivas.
Co robis s pletou rano? Ako plet odlicujes a cistis? atd.