Ahojte, mám 17 rokov a akné trpím už od 13tich. Najprv to boli len malé vyrážky a bolo ich len zopár no časom sa to len stále zhoršovalo. V 15tich som mala celé čelo plne akné. A tým nemyslím len 5-10 vyrážok ale plné čelo, doslova! Vtedy som mala aspoň peknú pleť na lícach no v posledne mesiace sa mi to zhoršilo tak, že mám akne nie len na celom čele, ale aj na lícach a na nose. Pred cca rokom som bola u kožnej ktorá mi predpísala aknemycin a všetko mi zmizlo do týždňa. Mala som pokoj asi 2 mesiace, odvtedy sa mi to postupne vracalo naspäť. Kožná mi následne predpísala veľa iných masticiek a hluposti ktoré mi už absolútne nepomohli a lieky mi predpísať nechce. Viem, že ľudia majú omnoho horšie problémy ale mám 17 a chcem vyzerať pekne, kvôli akné mám veľké problémy so sebavedomím. Najhoršie sú komentáre ostatných ľudí, vždy hovoria, že určite nejem zdravo, určite si neumývam tvár, určite nepijem dostatok vody a ďalšich milión xy veci. Robím všetko čo môžem aby som sa akné zbavila no mám pocit, akoby sa mi pleť už ani nehojila. Som naozaj zufala, pretože si myslím, že som fakt krásne dievča ale akné mi zruinovalo sebavedomie úplne od základov. Nie je to pre mňa len estetický problém alebo ,,chybička krásy". Každý deň sa zobudím s ďalšími a ďalšími vyrážkami a je to fakt bolestivé. Nie len na duši ale je to fakt nepríjemné, pretože ma tie vyrážky bolia, štípu. Prosím ak má niekto skúsenosti ako ste sa zabavili akné, čokoľvek. Budem veľmi vďačná za každú jednu odpoveď.
Prajem vám pekný deň:))
Akné, nič nepomáha
presne tak, treba vysadit mliecne vyrobky a hned sa ti to upravi ale v tvojom veku je normalne, ze mas akne, si totiz v puberte a to dievcata mavaju.
vysadit mlieko a mliecne vyrobky, najdi si k tomu viac.