Výsledok MR mozgu

Príspevok v téme: Výsledok MR mozgu
Sve123

Vedel by mi niekto poradiť s výsledok z magnetickej rezonancie mozgu?
Neurológ ma poslal na MR mozgu. V jeden deň som dostala slabosť do nôh, necítila som si kolená, nemohla chodiť, potom som sa rozchodila. Mam časté závraty, bolesti hlavy, občas mám zahmlené pred očami, kŕče v prstoch, trpnutie končatín, nemožnosť dvíhať pravú ruku, mravencenie okolo úst a tlačia sa mi o seba zuby, únava, časté močenie, slabosť v končatinách. Vedeli by ste mi poradiť ako mi vyšlo vyšetrenie magnetickou rezonanciou? Bola mi potvrdená aj tetania v roku 2018. Cítim sa ale čím ďalej tým horšie. Pridali sa k tomu aj bolesti zápästia, členkov a najmä v noci neviem dvíhať napríklad ruku. Ďakujem.

Omen

Koľko máš rokov?
Akú máš výšku a váhu?
Aký máš tlak?
Koľko tekutín vypiješ denne?
Akú formu tetánie máš?
Aké vyšetrenie ti lekár na tetániu robil?
Aké lieky a suplementy (okrem horčíka a kedy ho berieš) užívaš?
Máš aj iné ochorenie?

Sve123

Magnézium užívam pravidelne. Nerozumiem prečo ma neposlala ďalej alebo keď už aspoň nejaké lieky alebo infúzie nagneziove... Ja som hotová.. Už mi ostáva len 112 zavolať keď bude najhoršie

ahjajjaj

ak je to tetania, môžeš sa cítiť fakt mizerne. Skús si dať šumivé magnézium, to je dobré aj na kŕče svalov.

Sve123

No, uzavrela to tetaniou, nikam ma neposlala, nič nedala, nikam neodporučila. To čo bolo v záver výsledku ani neriešila. Lenže ja sa cítim hrozne stále, ide ma z toho poraziť.

Omen

Sve,
doktor ti neklamal, ale jeho podozrenie sa nepotvrdilo. MRI odhalila niečo iné - poškodené tepny. Tie ti spôsobujú viaceré problémy, ktoré tu popisuješ. To som ti napísala už pred dvomi dňami!

Nakoľko sa SM nepotvrdila, na lumbálku nepôjdeš. Vyšetrenia ťa ešte čakajú, takže zajtra nabehni k svojmu neurológovi.

Sve123

Doktor vravel vraj to prvotná MRI nemusí hneď odhalit, on si bol na 90per istý ze je to SM podľa príznakov :(... Stále sa mi stav zhoršuje... Bolesti kĺbov ťažké chodenie Tocaky a pod.... Myslíte že ešte budú robiť ďalšie vSetrenia ako lumbálna a pod? Ci keď to neukázala MRI už to nebudú ďalej riešiť?

ahjajjaj

ahoj, typické pre toto ochorenie sú závraty. Neboj, niečo s Tebou urobia, nenechajú to tak! Máš poškodené tkanivo tepien. Skús užívať vitamíny skupiny B a C, zázraky to síce nerobí, ale predsa len môže naštartovať oživenie buniek tkaniva.

Sve123

Neviem, akože ak mi to bude trvať dlhšie zbláznim sa... Úplne ma to obmedzuje... Z ničoho nič slabosť do nôh že nemôžem chodiť alebo do rúk....a to točenie hlavy je tiež neznesiteľné