Vedel by mi niekto poradiť s výsledok z magnetickej rezonancie mozgu?
Neurológ ma poslal na MR mozgu. V jeden deň som dostala slabosť do nôh, necítila som si kolená, nemohla chodiť, potom som sa rozchodila. Mam časté závraty, bolesti hlavy, občas mám zahmlené pred očami, kŕče v prstoch, trpnutie končatín, nemožnosť dvíhať pravú ruku, mravencenie okolo úst a tlačia sa mi o seba zuby, únava, časté močenie, slabosť v končatinách. Vedeli by ste mi poradiť ako mi vyšlo vyšetrenie magnetickou rezonanciou? Bola mi potvrdená aj tetania v roku 2018. Cítim sa ale čím ďalej tým horšie. Pridali sa k tomu aj bolesti zápästia, členkov a najmä v noci neviem dvíhať napríklad ruku. Ďakujem.
Výsledok MR mozgu
Lieči sa to operačne, kateterizáciou, medikamentózne...
Záleží aký odborný postup tvoj neurológ zvolí vzhľadom na nález, vykazujúce symptómy a celkovú anamnézu.
A nejako sa to lieči? Občas strácam koordináciu pohybu že ma hodí do strany keď idem... Cítim sa katastrofálne, nonstop tocaky hlavy, tataniou trpím už 3-4 roky ale nikdy som to takto nemala... Do postele padnem ako zbity pes a bledá som ako stena, kruhy pod očami.
SM to nie je.
Problémy ti spôsobujú vertebrálne tepny. Tá vľavo je buď neúplne vyvinutá alebo zúžená, tá vpravo je širšia a vinutá.
Bola som aj na MR krčnej chrbtice kde bolo všetko OK
Ešte chcem podotknúť doktor ma tam poslal s podozrením na sklerózu multiplex.