Mám strach navštíviť psychológa

ahjajjaj

Niečo na spanie Ti predpíše aj obvodný lekár. Psychológ nie je lekár, on Ti liek na spanie nepredpíše. Skús si v lekárni kúpiť Persen forte, možno Ti zaberie, je to voľnopredajný liek tuším bylinkového pôvodu.

Peter231

no opäť som zlyhal :( nedokázal som to .. dal mi nový termín už ale som fakt úplne na dne .. v noci nie a nie zaspať : / bojím sa že to opäť nedokaážem

ahjajjaj

ahoj Peter, máš strach podľa mňa práve preto, lebo nechceš,aby sa Ti niekto "kutral v duši". Nemusíš sa toho však obávať. Jednoducho zavoláš psychológovi, objednáš sa na vyšetrenie, dohodneš si termín. Povieš, že nevieš spať, atď, ďalšie fyzické problémy. On Ti potom dá vypracovať niekoľko testov a ideš domov. O pár dní budeš mať hotový posudok, s ktorým pôjdeš k psychiatrovi. Ten si posudok prečíta, inak na Teba príliš zvedavý nebude, bude to ako na páse, predpíše Ti lieky, ktoré si vyberieš v lekárni, a život ide ďalej so zlepšením zdravotného stavu.

Samohlaska

Dobre chápem tvoj strach z návštevy psychológa, tiež som to tak cítila a odkladala to. Istým spôsobom je prvá návšteva psychológa akýmsi priznaním si toho, že to, čo sa so mnou deje, už naozaj nezvládam sám. Moje problémy sa týkali úzkosti a dlho som si nahovárala, že to zvládnem aj bez pomoci zvonku. Momentálne sú to už takmer tri roky, čo pravidelne chodím na terapiu a myslím si, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí, aké som kedy urobila. Veľmi veľa vecí som bola schopná vďaka terapii pochopiť - o sebe, o svojich myšlienkových procesoch, o svojej minulosti, o dôvodoch, prečo veci prežívam istým spôsobom a ako na ne reagujem... To sebapoznanie a sebapochopenie mi naozaj pomohlo vidieť veci z novej perspektívy, ktorá nebola taká tmavá ako predtým. Samozrejme, že som sa naučila aj nové stratégie, ako riešiť svoje stavy a podobne. Takže by som ťa chcela určite povzbudiť k návšteve psychológa a takisto k pravidelnej terapii, pretože to skutočne stojí za to! Nikdy nie je neskoro vziať náš život do vlastných rúk a zabojovať za lepšiu kvalitu nášho života :) Držím ti palce!

chamomile

Drzime ti palce, uz ked ho mas dohodnuteho, to uz das. Iste si si ho starostlivo vyberal, ze nejdes za nejakym necitlivym necitou. Skludnis sa dychanim, keby nieco.

Peter231

Neviem či bude odvaha mám hrozne strach ;( neviem čo to so mnou je mám pocit akoby som to miestami nebol ani ja ;( nechápem to ... držte mi palce