Skúsenosť s investovaním do zberateľských predmetov

Príspevok v téme: Skúsenosť s investovaním do zberateľských predmetov
Vladodo

Čaves, rozmýšľam, že by som skúsil investovať v tejto dobe do niečoho. Mám skôr na mysli nejaké zberateľské predmety ako mince, známky a tak.  Možno by bolo dobré si nejaké tie kúsky odkladať nikdy nevieme aká doba príde. Zbytočné peniaze sice nemám ale sem tam minúť a niečo kúpiť by som aj so svojím platom zvládol. Myslíte, že by to bol dobrý nápad?

Vladodo

@Pavolles No tá je teda hej, len škoda že je drahšia. Asi by my to u ženy neprešlo No som rád aj za tie lacnejšie čo si kupujem.

Ricek

mám nejaké 3 drahšie mince čo som si z Národnej pokladnice kúpil. Je to už dávnejšie sice ale možno sa zase na stránky pozrem a niečo zaujímavé nájdem.

Mares

@Pete44 Tak neplánujem kupovať každý mesiac, to by som už nemal ani čo jesť:-) Ale raz za rok alebo dvakrát si niečo pekné a kľudne aj troška drahšie doprajem. A zase na cigarety nemíňam a ani po krčmách nechodím, takže nemám zlozvyk. Takto tie peniaze využijem určite lepšie.

Pete44

@Mares To áno sú super. Len škoda, že niektoré tie ceny sú vyššie a ide to do peňazí. Ale určite si ešte niečo pekné vyberem.

Mares

Niektoré tie zberateľské kúsky majú pekné. Mám sice len tú 20 korunu Františka Jozefa od nich ale je krásna. Mám to ako takú malú investíciu.

Pete44

Ja si tiež raz za čas niečo objednávam z Národnej Pokladnice ale väčšinou sú to len tie čo posielajú zadarmo alebo zaplatím cenu poštovného.

Marop

Jasné možno raz. Pozri si teraz ponúkajú mincu Slovenská hymna s Jankom Matúškom bez poštovného za 4,95. Objednal som tak by mi mohla čoskoro dojsť. 

Vladodo

Tá je pekná, len ja by som si ju teraz nemohol už dovoliť, nejak som sa vyhádzal na darčeky. Snáď sa podarí dakedy. Ale kúpil som si len tak ten kalendár na stôl do pracovne. Taká malá radosť:-)