Rodicia vs partner

Príspevok v téme: Rodicia vs partner
Syringa

Ahojte,

citim sa bezradna a neviem akodalej vo vztahu s mojim partnerom. Zijeme spolu, cakame babatko, no v poslednej dobe sa nas vztah velmi zhorsil a ja zvazujem ci s nim ostat, ci to ma perspektivu. Moji rodicia a sestra s bratom partnera velmi v laske nemaju, od zaciatku maju na neho svoj nazor a viacmenej ma od vztahu odhovarali. Velmi casto som s nimi suhlasila a videla som to rovnako, avsak som vztahu davala nadej a verila, ze sa nieco zmeni...Ale nezmenilo. Skor mam pocit, ze ani vytuzene babo neupevnuje nas vztah a cim dalej tym viac by som chcela od partnera odist.

Mate aj vy taku skusenost, ze hoci vam rodina hovorila do vztahu, nakoniec mala pravdu? Nebiem ako dalej a chcem pre to dieta ibato najlepsie. Diky :)

suklo1125

no neviem, to si si podla mna mala trosku skor rozmysliete, nie teraz ked uz je vo vztahu aj dieta. .nejak poradna by nepomohla?

petulienka12

Podľa mňa má najčastejšie pravdu rodina, lebo oni ten vzťah a hlavne toho druhého vidia triezvymi očami a preto ho vedia odhadnúť, čo je to za človeka.

ahjajjaj

Ľudia nemusia mať zhodné názory vo všetkom. Otázka je, kto ako vie kritiku prijímať, tú zrejme aj Ty ťažko znášaš, a aj on. Ak perie utierky spolu so spodným prádlom, znamená to, že vôbec perie, takže sa svojim spôsobom stará o domácnosť. Skús k nemu zmeniť prístup tak, že ho pochváliš za všetko dobré, a nejak diplomaticky mu povedať, že toto v budúcnosti robiť trochu inak.
Uvediem príklad. Bol u nás na návšteve manželov kamarát s manželkou. Doniesli sme predpečenú pizzu s brokolicou, a ponúkli sme im. On sa spýtal, či ju máme radi, a že je určite fajn, len jeho chuťové bunky ju proste nemusia. Tak sme ho ponúkli z iného druhu pizze, lebo sme objednali dva druhy, a s tou druhou bol spokojný.
Tie uvedené príklady mi pripadajú ako maličkosti. Vieš, zo začiatku zvykne prebiehať akýsi boj o autoritu. Tam sa jednoznačne nenechať vykoľajiť, byť ochotná ku kompromisu, ale zas nie vo všetkom. Keď nadáva na ženy, pomôž mu, že určite je takých kopa, ako hovorí, a že Ty ich nevieš pochopiť, ako môžu tak rozmýšľať.
Na zubného lekára by si mu nemusela prispieť, to je vyslovene na jeho peňaženku. Neviem inak, ako to medzi Vami je, bývaš v jeho byte? A dávaš časť svojho platu na potraviny, a nájom a spoločnú domácnosť?
Brat Ti síce ponúkol, že môžeš uňho bývať, ale určite budú radšej, keď s nimi bývať nebudeš. To iba vtedy, keď by si sa definitívne rozhodla sa s partnerom rozísť. Podľa mňa tomu daj čas, on mi pripadá dosť nezrelý, ale môže ešte časom dozrieť. Keď si pýta pusu na dobrú noc, znamená to, že Ťa má rád.

Syringa

Diky za odpovede.. len ono je to dost tazke rozhodovanie. Partner mi aj pomoze vybavit veci na urade, alebo za mnou stal, ked som mala problemy v praci, podporil ma. A na druhej strane je nevyspytatelny, lahko sa podrazdi, stale si mysli, ze JA sa mam zmenit. Vytaca ma aj to, ze je bordelar, na kuchynskom stole chemikalie a rozne srobovaky, pomedzi to zubna kefka, pouzite rusko...a ked ho upozornim, ze je to kuchyna, tak ja som zla, ze mi vsetko vadi a pindam. Ja sa asi aj bojim od neho odist, hoci brat mi ponuka, ze u nich mozem byvat s malym aj 3 roky pocas MD...

Carie

Tvoj chlap mi velmi pripomina mojho byvaleho, rovnaky sebec aj humusak. Tiez ma furt len kritizoval a vsetko co som robila bolo zle. Ja som od neho zdrhla. Ja na tvojom mieste by som od neho odisla a nezapisala ho ani ako otca dietata. Lebo sa ti bude cez neho mstit. Uplne ho odstrihla a bola s dietatom sama. Ver ze ti tak bude lepsie. Z dietata mozes vychovat dobreho cloveka a henten ti to nebude kazit. Ja by som mu povedala ze som sa prespala a inym a to dieta vlastne nie je jeho. A nech zmizne z mojho zivota a nestara sa.

Syringa

Tiez mam pocit, ze on je taky sebec, ze najprv musia byt uspokojene jeho potreby a az potom hladi na ostatnych. Co sa tyka penazi, prave on je z tych, co ich vela nema, plat ma nizsi ako ja. Mne o prachy nikdy neslo. Ja ho musim obcas donutit, aby nechodil do prace v roztrhanych starych nohaviciach a kupil si nove, jedny, dve. A on, ze naco dvoje.. Niekedy si jeho spravanie neviem vysvetlit, napriklad minule bol u zubara a odporucili mu drahsi zakrok. Lenze jemu to z mesacnej vyplaty nevyjde a ci ho financne podporim, hoci on ma na setriacom ucte dostatok...

akinom007

Marila/ preto lebo nie je milujuci.....
ale chapem autorku,,,, stretla som sa s podobnym spravanim " milujuceho muza"