Ľudia nemusia mať zhodné názory vo všetkom. Otázka je, kto ako vie kritiku prijímať, tú zrejme aj Ty ťažko znášaš, a aj on. Ak perie utierky spolu so spodným prádlom, znamená to, že vôbec perie, takže sa svojim spôsobom stará o domácnosť. Skús k nemu zmeniť prístup tak, že ho pochváliš za všetko dobré, a nejak diplomaticky mu povedať, že toto v budúcnosti robiť trochu inak.
Uvediem príklad. Bol u nás na návšteve manželov kamarát s manželkou. Doniesli sme predpečenú pizzu s brokolicou, a ponúkli sme im. On sa spýtal, či ju máme radi, a že je určite fajn, len jeho chuťové bunky ju proste nemusia. Tak sme ho ponúkli z iného druhu pizze, lebo sme objednali dva druhy, a s tou druhou bol spokojný.
Tie uvedené príklady mi pripadajú ako maličkosti. Vieš, zo začiatku zvykne prebiehať akýsi boj o autoritu. Tam sa jednoznačne nenechať vykoľajiť, byť ochotná ku kompromisu, ale zas nie vo všetkom. Keď nadáva na ženy, pomôž mu, že určite je takých kopa, ako hovorí, a že Ty ich nevieš pochopiť, ako môžu tak rozmýšľať.
Na zubného lekára by si mu nemusela prispieť, to je vyslovene na jeho peňaženku. Neviem inak, ako to medzi Vami je, bývaš v jeho byte? A dávaš časť svojho platu na potraviny, a nájom a spoločnú domácnosť?
Brat Ti síce ponúkol, že môžeš uňho bývať, ale určite budú radšej, keď s nimi bývať nebudeš. To iba vtedy, keď by si sa definitívne rozhodla sa s partnerom rozísť. Podľa mňa tomu daj čas, on mi pripadá dosť nezrelý, ale môže ešte časom dozrieť. Keď si pýta pusu na dobrú noc, znamená to, že Ťa má rád.