Rodicia vs partner

Príspevok v téme: Rodicia vs partner
Syringa

Ahojte,

citim sa bezradna a neviem akodalej vo vztahu s mojim partnerom. Zijeme spolu, cakame babatko, no v poslednej dobe sa nas vztah velmi zhorsil a ja zvazujem ci s nim ostat, ci to ma perspektivu. Moji rodicia a sestra s bratom partnera velmi v laske nemaju, od zaciatku maju na neho svoj nazor a viacmenej ma od vztahu odhovarali. Velmi casto som s nimi suhlasila a videla som to rovnako, avsak som vztahu davala nadej a verila, ze sa nieco zmeni...Ale nezmenilo. Skor mam pocit, ze ani vytuzene babo neupevnuje nas vztah a cim dalej tym viac by som chcela od partnera odist.

Mate aj vy taku skusenost, ze hoci vam rodina hovorila do vztahu, nakoniec mala pravdu? Nebiem ako dalej a chcem pre to dieta ibato najlepsie. Diky :)

Syringa

Jeho spravanie zhrniem len na prikladoch, nechcem sa tu velmi rozpisovat o tom. Napr. ak ho poziadam, aby nepral utierky na riad so spodnym pradlom pri nizkej teplote, uz som zla, lebo ho nerespektujem, vsetko musi byt podla mna a mam ho za neschopneho. Tuto reakciu dostavam aj pri inych banalitach v domacnosti. Vycita mi, ak mu nedam pusu na dobru noc, ze ak nesuhlasim v niecom s nim - napr. prerabka bytu, ze nepridem s vlastnym riesenim.. Porovnava ma s ostatnymi zenami, ze ako ony menim casto nazor a ze zeny chcu vlastne po rozchode osklbat chlapa o peniaze a pouzivat dieta ako zbran. A to nase babo sa este ani nenarodilo. Vycita mi, ze mam svoj svet a chcem casto travit cas bez neho, no on je ten, co povie, ze teraz potrebuje hodinku-dve na svoje aktivity..

Samohlaska

Z vášho príbehu nie je úplne jasné, o aké problémy ide. Zarazila ma veta, že dieťatko, čo čakáte váš vzťah neupevňuje - to sa totiž deje iba málokedy a ak, tak hlavne vo vzťahoch, ktoré boli už pred tehotenstvom harmonické. Väčšinou je tehotenstvo a nový potomok veľkým stresorom pre akýkoľvek vzťah. Ak teda máte vratké základy vo vzťahy, je normálne, že sa to zhoršilo.
Keďže nevieme, čo presne sa deje, ťažko povedať, čo je najlepšie rozhodnutie pre vás a vaše dieťatko. Ak máte finančné prostriedky, konzultovala by som vždy ťažkú životnú situáciu s psychológom. Ak to nie je možné, poradila by som sa s dobrou kamarátkou, ktorá je (narozdiel od rodiny) citovo zainteresovaná. V každom prípade vám prajem veľa šťastia a pokojné tehotenstvo :)