Skrupiny z vajiciek

chamomile

mozes. tu je ten clanok, ja som mala casopis
www.pluska.sk
Mnohí si myslia, že okrem hnojiva s prímesou vápnika sa už na nič nezídu. Opak je však pravdou. Môžete ich použiť ako potravu pre vtáctvo, pascu na slimáky, pôsobia ako štartér klíčenia semien či ako repelent proti divej vysokej zveri, ktorá rada zavíta do vinohradov.

Omen

Ahjajjaj,
vyplachnutie je nedostačujúce a zbytočné. Až pečenie škrupín pri teplote nad 100°C zamedzí nebezpečenstvu nákazy pre zvieratá. Ako doplnok vápnika sú vhodné nielen pre vtáctvo, ale aj pre ľudí, ale tam je postup iný.

ahjajjaj

škrupiny z vajíčok treba vypláchnuť, aby tam neostali zvyšky vajíčka, ktoré keď sa začne kaziť, hrozí nebezpečenstvo nákazy pre zvieratá. Inak, škrupiny z vajíčok sa hodia aj pre sliepky alebo do kompostu, či aj zapracovať ich rozdrvené do zeminy pre izbové rastliny. Pre vtáctvo majú význam ako doplnok vápnika.

me_myself

Zo strany Omen ide zrejme o ironiu. Dakujem neprosim.

Viem, ze sliepky skrupiny jedavaju. Preto mi napadlo, ci by mohli aj vtaciky? Myslite, ze by mali zaujem? Nebude im to skodit?

Omen

Škrupiny z "vajíčiek" nie, ale z vajíčok áno. : ) Predtým ich musíš zapiecť v trúbe cca 10 min. pri teplote asi 120°C, rozdrviť a dať do misky.