ahojte,privitam akekolvek informácie o tejto chorobe...a čo s ňou....vďaka
Skleroza multiplex
hej jasné ze viem, chlapček bude:)
A vieš aj či to bude dievčatko alebo klučina?
:tina - hej hej osmy mesiac akurat:)
:tina - no mne sa z toho vyhadzal strašne chrbat, také čudné vyrážky či čo to bolo, som mala celý chrbát z toho a neskutočne to svrbelo, ku koncu som už potom nemohla ani spať, ako to strašne svrbelo:-/ tak mi to vysadili a do týždňa mi to zmizlo, takže to bolo z avonexu zrejme.. škoda, lebo z avonexom som bola dosť že spokojná.
Prečítal som si len copaxoce takže tehotenstvo som prehliadol. Inak gratulujem k tvojmu budúcemu "uzlíku šťastia" :)
nefinka ty si tehotna?
presne tak nefinka ten rebif44 ja som z neho mala tiez akusi reakciu ze sa mi vyhodila zihlavka
ty si mala aku alergiu na avonex? ako sa to prejavovalo?
ja som brala avonex, rebif aj copaxone.
avonex - pichá sa raz do týždňa, z vedľajších účinkov - ja som po ňom strašne schudla a samozrejme pocity ako keď začína chrípka - teploty, kt. do hodiny prešli..ale vzhľadom na to, že sa to pichá iba raz za týždeň, nebolo to nič strašné, v pohode sa to dalo zvládnuť. bohužiaľ som na to chytila alergiu, tak mi to museli vysadiť.
rebif - pichá sa 3x do týždňa, som mala tie slabšie dávky ale ako píše tina, humus, takmer po každom pichaní horúčky, neustále modriny v okoliach vpichu, kt. sa nestíhali hojiť, každá ďalšia injekcia bola viac a viac bolestivá a takisto mi na jednom stehne ostali po tom "jamy". keďže po tých dvoch rokoch sa výsledky zhoršili, rebif mi bol vysadený.
copaxone - pichá sa každý deň, injekcie nie sú bolestivé, takisto žiadne teploty ani nič podobné, brala som len pol roka, tak neviem viac posúdiť.
Teraz, keďže som tehotná tak neberiem nič a môžem povedať, že mi je zatiaľ najlepšie ako mi kedy od stanovenia diagnozy bolo:)
Pýtam sa preto lebo asi rok a pol to seba šťouchám betaferon ale ževraj mi pomáha len velmi málo tak mi chcú zmeniť liečbu na copaxone. Pri betaferone som mal prvé 3 dni pocit ako keby som mal horúčku ale potom to už bolo v pohode.
pri copaxone nie
ale pri rebife to bolo nieco strasne
v zivote to uz nechcem zazit tie triasky teploty a navyse mi to ani nepomohlo po injekciach mi na rukach zostali jamy az take ako jazvy