Zápach z úst - som zúfalá, z čoho?

Príspevok v téme: Zápach z úst - som zúfalá, z čoho?
Aura17

Trápi ma zápach z úst ktorý mám pocit že sa stále zhoršuje a som neskutočne zúfalá, citim sa hrozne a dala by som čokolvek za to aby to nebolo, neustale žujem žuvačky no i tak to príliš nepomáha. Zuby si z tohto dovodu umývam aj 5x denne no už 2 minuty po umyti mi z úst páchne :( Čistím si aj jazyk, používam zubnú nit, chodím na dentálnu hygienu, nemám ani jeden kaz. Vybrali mi aj osmičky po čom som dúfala že sa problem zlepší, nezlepšil. Rozmýšlala som či by to nemohlo byt aj niečo so žaludkom, nebolieva ma ale raz za 3-4 tyždne ma preženie a po niektorých jedlách mám "grúlenie, bublanie" v bruchu, bolesti nemávam. Taktiež ma celkom často začne bolieť hrdlo, mám zvačšenú mandlu od narodenia, nie je to nič vážne, za den-dva bolesť vždy prejde. Rozmýšlala som nad masticha tabletkami. Má niekto skúsenosť? Prosím vedeli by ste mi niečo poradiť?Čokolvek. Mal niekto podobný problém? Som zufala a hanbim sa rozpravat s ludmi :(

La

V prvom rade je veľmi dobré, že o tom vieš, že máš taký problém, lebo podnikáš kroky, ktoré ťa toho môžu zbaviť. Ja verím tomu, že tvoj problém sa bude dať riešiť. Ak máš zuby v dobrom stave, tak príčina bude v inom.
Ja by som v prvom rade išla na paradontológiu urobiť ster, aby som zistila či v ústach nemám nejakú baktériu alebo mykózu. Také niečo umývaním zubov nevyriešiš, na to sa berú lieky - antibiotiká alebo antimykotiká.
Samozrejme, ak sa také niečo nepotvrdí, tak treba hľadať príčinu ďalej a nevzdávať sa. Dožadovať sa vyšetrení a nenechať sa odradiť. Nie je normálne, keď tak niekomu zapácha z úst a treba to liečiť.

simka214

moze to ist kludne aj zo zaludka. teraz to mas ale tazko chodit po lekaroch s tymto. mozno ale v lekarni by ti nasli nieco vhodne na lepsie travenie a mozno by teda potom aj tento zapach z ust zmizol

Aura17

Prosím vás masticha tabletky ste niekto neskúšal? Mne je to aj dosť trápne povedať doktorke o tomto probléme, velmi sa za to hanbím ale asi nemám na výber.

Omen

Aura, zápach z úst spôsobujú: choroby, infekcie, lieky, nesprávna životospráva, aromatické potraviny, alkohol... Skontroluj si mandle, či tam nemáš kamene, aj tie sú príčinou zápachu.
To "grúlenie, bublanie" v bruchu ti môže spôsobovať nadmerné žutie žuvačiek.

me_myself

Ak chodis aj k dentalnej hygienicke, zuby by som asi vylucila. Myslim, ze na nespravnu hygienu by ta upozornila. Potom uz asi len ten zaludok.

snowflake

ked ta bolí hrdlo tak zápach moze byt sposobený tým.. koli zápalu..
tiež ak máš upchate dutiny,tiež problemy so zaludkom...
inak ja s tym mam tiez problem :-/
dokonale vycistene zuby, pouzitie ustnej vody a po par minutach z ust zapach ako zo zumpy... bez zuvačky nejdem ani smeti vyniesť lebo ak by som stretla nejaku susedku a sla sa s nou rozpravat... cele zle...

Aura17

Pijem dosť vela takže v tom by problém nemal byť :/ Čo sa týka trávenia tak som nespomenula že mam slabšiu histamínovú intoleranciu ale dietu ako tak držím...