Prosím poraďte

Príspevok v téme: Prosím poraďte
Mima Milova

Dobrý deň!
Mám 12 rokov a vždy som bola trošku bacuľka. Rozhodla som sa schudnúť, no robila som to zle. Jedla som príliš málo a cvičila príliš veľa. z 65kg som schudla na 48 kg a to za 4 mesiace. Bývalo mi často veľmi zle, a tak som sa rozhodla že to za to nestojí. Začala som normálne jesť a chodiť na atletiku. Veľmi som pribrala ale keďže som aj veľmi vyrástla nieje to až tak veľmi vidno. K tomu som aj ešte nabrala veľmi veľa svalov ale pribrala. Vážim 61 a mám 168 cm, a chcem sa spýtať že ako by som mohla bezpečne schudnúť. Alebo myslíte že sa mi to do dospelosti upraví?

Dadadadis

Ahoj, skús sa ešte prihlásiť na nejaký športový krúžok kým máš ešte času dosť napr. Plávanie, tenis. Zdravo sa stravuj a snaž sa udržať tú váhu, poprípade vylúč zo stravovania sladké, smažené jedlá, sladké nápoje aj z toho schudneš.Neboj ak to budeš dodržiavať vyrastieš.

ahjajjaj

ahoj, keď si začala chodiť na atletiku, nabrala si váhu aj na svaloch, nie tuky. Podľa mňa si snaž udržať súčasnú hmotnosť, nechci schudnúť, ale ani nepriberaj. Pozor na obrovské schudnutia, aké si urobila, môže sa Ti vypomstiť na Tvojom zdraví. Maj dostatočne veľa pohybu, jedz zdravé jedlá, a to je asi všetko.