Zivot preteka pomedzi prsty

Príspevok v téme: Zivot preteka pomedzi prsty
mmmonic

Ahoj. Nechcem pondelok zacat takou davkou negativizmu, ale potrebujem sa z toho trochu vyrozpravat. Pracujem ako casnicka. Som bez penazi, nedokazem si skoro nic usetrit. Platim drahy podnajom. Musim jest len vybrane potraviny pretoze mam problemy s travenim a nestoji to malo. Trapi ma to, chcela by som cestovat, pekne sa obliekat ale nemozem lebo som rada ze si usetrim aspon co to...dalej ma trapi aj praca. Trpim urcitou formou socialnej fobie a kedze moja praca vyzaduje celodenny kontakt s ludmi a komunikaciu, niekedy je to pre mna peklo. Ano viem, mozem skusit inu pracu, lenze mam vystudovane len gymnazium. Jedine co viem robit, je kava a obsluhovat. Strasne sa cervenam, hanbim sa, trapi ma to aka som. Je to pre mna potupujuce ked sa pred zakaznikom zacnem cervenat. Neviem to akosi prijat a bojovat s tym. Jedine co mi pomahalo bol sport. To ma ako tak udrziavalo v pozitivnej nalade ale doslo k zraneniu kolena a momentalne som uz 2. Tyzden odpisana. Nemozem sa ani liecit doma lebo nemam peniaze a este k tomu beriem nadcasy. Niekedy uz fakt nevladzem. Zijem len pre pracu a preto aby som platila ucty. Chcem zit inak ale neviem to zmenit a bojim sa toho. Keby som mala väcsie sebavedomie aspon. Pred psr mesiacmi sme sa s priatelom rozisli, on bol jedina opora re mna no napokon som na vsetko ostala sama. Ja uz neviem. Ale stale v kutiku duse verim ze som tam kde mam momentalne byt a vsetko to tazke obdobie raz pominie.. tak cakam od vas nejake povzbudenie, velmi by ma to posilnilo. Dakujem a pekny zaciatok tyzdna prajem

Jezisko

To je zle...bola si sa zahlasit na UP? Alebo skusas najst pracu? Teraz budu potrebovat do potravin, Lidl napriklad...Alebo Amazon sklady...viem, ze to nie je v tejto situacii 100% bezpecne, ale...ked clovek ostane bez penazi tak musi :( Kolko mas rokov? Odkial si

mmmonic

Jezisko. Anglicky celkom viem. Este k tomu som prisla o pracu..ale moze bYt aj horsie. Premyslam nad Irskom. Len v momentalnej situacii neviem kedy bude mozne tam ist. A kde zarobim kedze podnik v ktorom som pracovala ma prepustil v skusobnej dobe kvoli pandemii.

Jezisko

Soli si nevsimaj, ma komplexy a v kazdej druhej teme oznacuje vsetky zeny za zlatokopky. Je to chlap, ktoreho opustila baba, lebo bol neschopny a lakomy.

Vies nejaky jazyk? Aspon zaklady AJ napr.? V Anglicku hladaju stale napr. do vyroby. Nemusis s nikym velmi komunikovat, odrobis svoje, dostanes 1200, ubytko 350 share house, strava 150. Dochadzka, kozmetika, nejaky vylet 150. Pomaly pol vyplaty ti ostane. Na hnusnom predrazenom Slovensku ti dobre veru nebude.

domixie

neboj, to poranenie prejde a budes sa znovu moct venovat sportu, ktory ti robi radost! sport je super, aj mne velmi pomaha!

Alan89

Uprimne,cervenanie sa osoby s ktorou komunikujem (kebyze si mlade a relativne pekne dievca) vnimam ako nieco roztomile a prijemne.

Rozhladni sa vokol,najdes aj ludi co sa nicoho neboja.Preco by si si aj ty nezasluzila priestor pre seba?konat s chladnou hlavou?

mmmonic

Citruaka dakujem. Ludia s podobnym problemom maju niekedy problem ist len nakupovat co je pre pre zdraveho a normalneho cloveka bezne. A nie znepokojujuce. Nikdy nevieme kedy nas caka panicky zachvat. Chcem sa ese opytat, ako vnimate cervenanie sa osoby s ktorou komunikujete? Vnimam to len ja z tej najhorsej moznej stranky?

citruska

existuju aj prace, na ktore nepotrebujes vysoku skolu ani nic specialne a nemusis sa tam stretavat s ludmi stale. na druhej strane je super ze to vies aspon ciastocne prekonat, bud na seba hrda, ze dokazes chodit do tej prace aj ked je to pre teba tazke. neboj sa, zivot este nekonci, nemozes vediet co ta caka

Majoranecka

No srdiečko neviem koľko máš rokov ale nezúfaj , keď nie si šťastná v živote tak ho zmeň, z toho čo si napísala mne vyplýva že nemáš vatsie zodpovednosťi a môžeš si robiť čo chceš. Ako čašníčka určite nemáš problém zohnať prácu a kľudne aj z ubytovaním a z lepším kuchárom pokiaľ robíš v reštike. Sám som kuchár a mám koleginu ktorá je veganka a chápem to a nerobí my žiadni problém pre ňu zvlášť variť je to len o ľuďoch ;) alebo skús inú prácu nevadí že nevieš naučia ťa :) stačí len chcieť a hľadať .. hľadaj práce z ubytovaním a prípadne stravou. Tak dva problémy máme vyriešené , hanblivosť časom tiež zmizne, hlava si zvykne alebo trénuj pred zrkadlom frázy :) a skús si byť oporou sama sebe neupinat sa na druhých ľudí, aj keď strata vždycky bolí , doba je taká že tie vzťahy moc dlho nefungujú. Tiež som to mal niekedy ako ty a je to kolotoč ktorý nemá konca platíš nájom aby si mohla robiť robíš aby si mohla platiť nájom musíš si uvedomiť že aj tak je všetko jedno a na ničom moc nezáleží a vzdicky to volako dopadne treba myslieť na seba a byť šťastný :)