Preháňa ma po každom jedle

Príspevok v téme: Preháňa ma po každom jedle
Vieniektocomije

Mám 21 rokov
Dobrý deň, už asi tri týždne trpím hnačkami, ktoré sa posledný týždeň začali stupňovať. Čokoľvek zjem po dvoch hodinách dostanem kŕče a musím utekať na wc. Bola som u mojej obvodnej doktorky ktorá mi predpisala probiotiká, spravila výter a zobrala vzorku stolice ktoré boli testované na salmonelu helicobaktera (kvasinky?)... No všetko skončilo negatívne. Poslala ma taktiež aj na infekčné kvoli krvi, ktorá sa mi začala objavovať v stolici. Tam mi povedali že to bohužial na infekčné nepatrí a mám isť na odber krvi NASPÄŤ k mojej obvodnej. Momentálne čakám na výsledky. Bolesti brucha nemám. Iba po jedle, no po návšteve wc bolesti ustúpia. Mala som podozrenie na intoleranciu no aj po dodržiavaní veľmi striktnej diéty (5 lyžíc ryže, po ktorých ma aj tak prehnalo) sa na druhý deň príznaky vrátili. Zažili ste niekto niečo podobné? Zistili vám intoleranciu?

zdenika

Tak to treba riešiť s doktormi, veď si možno na nejakú surovinu alergická a z toho ťa preháňa. Nenechávala by som to iba tak, rieš to čím skôr!

Vieniektocomije

@stanienka diétu držím už štvrtý deň. Zatiaľ som na čajoch a sem tam lyžica ryže no každé ráno sedím pól hodinu v kŕčoch na wc. Síce to prejde a do hodiny viem byť v klude ale iste chápete, že je to nepríjemné.
Včera prišli výsledky z krvi a mám nedostatok železa a znížené červené doštičky/krvinky - anémia. Poslali ma teda na hematológiu.
Ďakujem zatiaľ všetkým za rady a určite sa ozvem ak budem vedieť niečo nové. Možno to niekomu v budúcnosti pomôže. :)

stanienka

mozes mat aj niecim podrazdene cele travenie. tu dietu by si mozno mala skusit viacej dni, nie to po prvom nechat tak

Vieniektocomije

@martinmlm uhlie som brala na začiatku keď sa hnačka zdala byť ešte neškodná. Bohužiaľ vôbec nezabralo. Čučoriedky som jedla dnes spolu s banánom a taktiež ma prehnalo. Neviem či kvoli tomu banánu alebo čučoriedkam. Jem iba to čo mi odporučili doktorky (ryža, mrkva, banán, spomínané čučoriedky) ale každý krát ma to donúti ísť na wc. Každopádne ďakujem za radu a skúsim si ich dať zajtra bez banánu. Uvidím čo to urobí.