Niekto si písať? Depresia.,paranoja

Toomas 12345

swistica :

žiaden rozdiel medzi zlou náladou/smútkom a depresiou si nevysvetlila iba si sa pýtala čo považujem za depresiu.

pepe542

Ďakujem, ale je to veľmi zjednodušené...depresiu sprevádza ešte veľa nepríjemných vecí napr. apatia, neopodstatnený strach, panické ataky atď...Nikomu to neprajem.

pepe542

Smútok je jedna zo základných ľudských emócií, opak radosti. Je to emocionálny proces, ktorým sa spracovávajú záťažové udalosti.
========
Zlá nálada je prežívanie „náladovej krízy“. Náladová kríza je prechodný stav. Ale ak je dlhodobá, môže prerásť do depresie. Dôvodov je strašne veľa.
========
Depresia je rozbalancovanie chémie v mozgu, bez ohľadu z čoho vznikla. Môže ju predchádzať smútok ale hlavne stres, čo je malá alebo žiadna možnosť zmeniť veci. Ďalej môžu, ale aj sa vo veľkej miere vyvinú tzv. civilizačné choroby. Vysoký tlak a cukrovka. A ďalej následky z nich. Infarkt, porážka, upchaté cievy s následkom
gangrén a amputácii. Depresiu sprevádza dlhodobý smútok a myšlienky na samovraždu, Bohužiaľ aj dokonanú. Depresií je viac druhov.

swistica

Precitaj si moje prispevky. V nich som ti rozdiel vysvetlila. Pre hlbsie pochopenie existuju knihy, casopisy a internet.

swistica

Mylis si depresiu ako psychiatricke ochorenie so zlou naladou a smutkom. Vzhladom na to, ze sa k tejto problematike potrebujes vyjadrit v kazdej teme, skutocne ti odporucam si tuto problematiku nastudovat.

Tomass 12345

swistica :

Depresia je akýkolvek stav smútku či vtedy ked človek nemá náladu. Clovek sa može cítiť smutny a bez nálady bezdovodne alebo na základe nejakého dôvodu, takže depresia može vznikať aj na základe nejakej veci a nie len chemickej nerovnováhy mozgu.