Isli by ste do prace so zvysenou teplotou?

Príspevok v téme: Isli by ste do prace so zvysenou teplotou?
posa

Viem, blba otazka... telo ma odpocivat.. ale, momentalne je strasne vela roboty a do toho som schytala virozu, zapal nosohltana, nevladzem, boli ma vsetko, vycerpana som, teplota do 37,5, pn nie je vitana v praci o to horsie, ze nedavno pred mesiacom som mala 5 dni pn lebo som mala akutne lumbago a nevedela som sa pohnut, sialene bolesti. Mam pol dna na vyzdravenie a rozmyslam ako to zvladnut, mam hypoteku, bojim sa vyhadzovu, caka ma o 2 tyzdne narocny vikend ked budem tahat 24ku..rozmyslam ci to nejak pretrpiet, alebo ist aspon na 5 na pn, ale je tam riziko, ze bude problem, mam pracu, ktora nepocka, proste cely den jeden kolotoc a musi clovek makat. Je tu niekto kto to s virozou zvladol a nezanechalo to ziadne dosledky? V podstate mam v praci teplo, aj ked nasadenie je vysoke, ale 8 hodin trpiet a nemoznost si lahnut je vela. Mam z toho uzkosti o pracu nechcem prist.

suklo1125

nesiel by som ak je moznost. viem, ze niekde z toho robia priam vedu a trestaju za to dokonca zamestnancov ked idu na pnke ale vacsinou len tych, ktory na nu chodia len preto, ze sa im nechce ist do prace. ale proste s chorobou by sa nemalo chodit do roboty ani medzi ludi

akinom007

Jednoznacne by som ostala par dni doma. Aj vzhladom k svojmu zdravotnemu stavu aj s ohladuplnosti voci druhym nenakazit ich.

posa

ostala som radsej par dni doma, lebo nadcha bola strasne silna, bolest oci, hlavy, nevladzem, v podstate vzdy nieco vyskoci, kedy sa neda, ale tak co uz, aspon par dni clovek potrebuje, vsade sa zatvaraju skoly pre vysoku chorobnost

Tomass 12345

Tak ak ti je prednejšia práca než zdravie....
Ja som raz chodil s teplotou von a výsledok bol taký že sa so mnou subfebrilne teploty tahali pol roka. Toto chceš ?

Vylež to, je predsa lepšie byť zdravý než byť chory, pretože ako chorá si už nikdy žiadnu prácu nenajdeš.

dratha87

jednoznacne by bola lepsia pn-ka ale ked si ju nemozes dovolit, tak sa skus nadopovat nejakymi vitaminmi a mozno ti to aj prejde.

hamula

Záleží akoby som sa cítila sú dni, kedy si nemôžem dovoliť vypadnúť, ale keď netlačia nejako termíny, tak by som ostala doma :)

posa

dalsia vec za mna existuje len a len ona, mam specificku pracu nechcem konkretizovat na ktoru su specialne poverenia od statu, preto je to take "nevdacne" ze to musi frcat

posa

ja nahradu mam, len som prave k nej som empaticka, lebo by mala toho chuda vela, cize aj ta nahrada chce aby som dosla... mimochodom je to nadriadena :)

martinmlm

nem pochopila si. Je rozdiel oznámiť "Šefe ráno neprídem do roboty lebo mám PN" ( aj keď zo zákona na to máš nárok) ...a " Šefe, chcem pracovať, ale mám problém stáť na nohách, potrebujem to vyležať" ( takto má šef čas riešiť náhradu a ty jeden deň ešte vydržiš)