Nulové sebavedomie a sebadôvera strašne ovplyvňujú môj život

Príspevok v téme: Nulové sebavedomie a sebadôvera strašne ovplyvňujú môj život
Shiksa

Píšem, pijem a uvažujem nad tým prečo som tak zbabela, že si nedokážem siahnuť na život.

V skratke, mala som zle detstvo, rodicia mali opačne hodnoty a názory, stále sa hádali, nakoniec rozvod,súdy, exekútorka, vyhrážky. Až dodnes chodím s otcom na sud, už ako dospelá vysokoškolacka. Nulová pozornosť a láska, neustála kritika.

V škole to bola šikana, najmä na strednej od jedného spolužiaka z bohatej moslimskej rodiny, ale ten šikanoval viacerých. Rodicia mi nedali zdravé sebavedomie a tak som bola hanbliva a utiahnuta, dokonalý terč pre takýchto vrátane mojej triednej, ktorá si tiež na mne hladkala ego. Zvrchu sa na mňa pozerali vždy ti, čo mali oboch rodičov a dokonalú rodinu.

Na VŠ sa už každý stará o seba, čo je fajn. Ale aj tak mi chyba nejaký vzťah. Kamošky som mala na ZŠ 3,na SŠ 2, niektoré sú odstahovane a žijú si svoj život a s niektorými som to skončila pre opakovane ohováranie. Na VŠ mam 2, s ktorými sa 95% času bavíme o škole a tak 5% trochu o chlapoch a frajeroch.

Vo voľnom čase nemám kam s kym chodiť a samej sa mi nechce alebo je mi trápne. A na jednej strane som aj rada, lebo ušetrím peniaze, neskôr vysvetlím. Aj pozývam tie z VŠ ale tie sa vždy nejak vyhovoria. Tak som sa už zaregistrovala aj na jednej stránke aby som si nasla partacku/partaka na nejaký low-cost trip do Európy. Aspoň niečo zažiť. Z Badoo som sa 2x stretla. S jedným som si šla zaplávať na Draždiak, s druhým 2x na diskoteku. Nič som s nimi nemala, len som aspoň mala s kym tráviť čas a nemusela sa báť ze ma potom bude niekde ohovarat. Ale aj tak to nie je ono, nie sú mi blízki.

Mam frajera, ktorý je starsi o 25r. a keď sme spolu je mi super, tiež nemal ľahké detstvo, ma tiež úzkosti napr, vo veľa veciach ma vie pochopiť, podporiť, pochváliť, je mi blízky, je to dobrý človek, pomaha iným, ale už neviem znášať viac tento vzťah a zároveň sa neviem rozísť, dnes mi tie baby z VS povedali, že je to preto ze sa nemám rada. A uvedomila som si, že majú pravdu čím ešte viac vzrástla nenávisť k mojim rodičom. Totiž môj frajer veľa z psychológie vie aj z reči tela vyčítať a on vie že mám veľké problémy so sebadôverou a sebavedomím. A možno preto mi neskutočne ublizuje nedokazatelnym spôsobom - ozýva sa mi len párkrát do roka, vyše mesiaca vie nezavolat, nenapísat, ignoruje ma aj keď vidím ze je na fb, a potom sa ozve a pozve ma na nádhernú dovolenku kde sa ku mne správa ako ku kráľovnej. Ale len na par dni. Potom zas ta ignoracia. A nie, nie je prachac ani zenac, sú to low cost tripy na par dní a nie nemá ma len kvôli sexu, lebo 3 zo 4x do roka mu to ani nefunguje nakoľko kombinuje alkohol s xanaxom. Ale som závislá aj od tých pár pekných chvíľ ktoré s ním mam a preto sa s ním neviem rozísť, vzdy sa tak teším lebo viem ze mi bude dobre, hoci len na par dni. Potom zas niekedy ja pozvem jeho, ale v podstate sa väčšinou vidíme len pár dní do roka na tych dovolenkach.

Ale vnútri počas doby neozývania rastie voči nemu obrovský hnev. Už som mu to raz vyčítala ale nezmenil to.

Prachy potrebujem, na byt (doma je to peklo, k frajerovi zatiaľ ísť nemôžem a chcem mať niečo vlastne, spoliehať sa na chlapa je samovražda) a na svoj vzhľad, už som si zarobila na auto, vodicak, strojcek na zuby, plastiku uši, momentálne ešte zarábam na plastiku prs neskôr na plastiku nosa. Tento rok mam podstúpiť aj operáciu sanky co našťastie hradí poisťovňa na odstránenie mierneho predkusu, už skoro rok nosim strojček. Zarábam si normálne i tantra masazami. Nie, nemám výčitky a nie frajer to nevie. Necítim výčitky, lebo on mi ublizuje oveľa viac. A nerobím to len pre prachy, páči sa mi aj pozornosť tých mužov, ktorej sa mi od frajera nedostáva, ich dotyky, v reale som aj tak antitalent na zoznamovanie a opäť neverím si. Veľakrát príde aj pekný chlap, pri ktorom by som si niekde v bare ci v škole povedala, na toho nemám a tam sa dozviem že mám, že sa mu aj ja pacim. Aj pochvália často prsia, ale aj tak si ich idem urobiť, nepomáha to.

Som v poslednom ročníku, škola mi ide, aj keď si pri skúškach nikdy neverím. Skoro všetko som spravila , čaká ma už len prax. Avšak naschval som si jeden predmet nezapisala, aby som si musela predlžovať ročník. Nie preto ze ma teší ze budem musieť platiť 850e za školné, ale preto ze absolútne neverím, že by som sa dokázala do júna pripraviť na tie štátnice a spraviť diplomovku. A to nie ako pesimistka, ale ako realistka, jednoducho nemám na to pamäť, veľa vecí sa tam treba biflit a nejde to len tak logicky vyvodiť. Okrem toho, hrozne si chcem zarobiť a uz konečne do leta stihnúť aj prsia, čo asi nik neprijme a ešte ani neviem ako sa tam dopravim, kto mi pomôže po opke a tak. Tento rok ma čaká aj operacia sanky, ale neviem kedy, celustny nevie ešte ze predlzujem ročník a hanbim sa v tom priznať lenze ak operacia padne akurát pred tými štátnicami budem to musieť presunúť (tu opku) alebo neviem co mu povedať. Potom po statniciach už budem len pracovať a nebudem mat veľa možnosti chýbať z prace + nechcem v práci spomínat že idem na nejakú plastiku musim všetko až na ten nos stihnúť tento rok, jedine teraz mam dokonalú príležitost. Ešte ani frajer nevie, že predlzujem ročník, a nikto nevie to, že som to spravila naschval.

V tej normálnej práci je to ako tak ok, ale mam hnusneho šéfa, ktorý na každého kriči a dava robiť mne a kolegom aj to, čo nášmu miestu neprinalezi, stále nás jedného pred druhým zhadzuje. Uvažujem že odtiaľ odídem a ostanem len pri tých tantramasazach zatiaľ, lebo aj tak si príliš neverím, už teraz sa bojim pohovorov v budúcnosti lebo mam pocit ze každý akoby už odjakživa vedel, čo tam presne odpovedať a ako reagovať, ako si veriť a pôsobiť dobre, ako a aký plat si pýtať, len ja nie. Neverím si teda ani vedomostne, vsak ani pri tých skúškach hoci ich vždy dám veľmi dobre, čo vždy pripisujem šťastiu a ze mi padla dobrá otázka.

A teraz asi chápete ako mi nedostatok sebavedomia a sebadôvery ničí život. Neverím si co sa tyka práce, školy, mužov, kamaratstiev :( Nemam rada svoje telo a tuzim ho meniť. Cítim sa strašne sama, stále sa naháňam za prachmi a nemám nikoho blízkeho okrem frajera, ktorého zaujímam len párkrát do roka. Strasne tuzim nebyť ale ťažko ísť proti pudu sebazáchovy a neistému koncu. Strašne som to potrebovala dostať von, hoci len anonymne, ďakujem za prečítanie

tamirilka

...to je normalne, tieto veci ovplyvnuju kazdeho v zivote..sebavedomie je problem u kazdeho niekto ho ma vela, niekto malo..myslim, ze psycholog moze pomoct..

jeanValjean

Niekde je pridané inde ubrané.Empatia s inteligenciou je kombinácia plná utrpenia.To nieje nulové sebavedomie ale tlak okolností ktoré inteligenciou vidíš iným ukryté, empatiou cítiš aj drobné krivdy,lži.Moja rada znie,ako sebe samému tak aj inému.

Shiksa

Ospravedlňujem sa, že odpisujem až teraz, ale nebolo času.

Kamka2: nič iné ako byť silná mi neostávalo. Ďakujem za radu, ale ja nikoho takého nepoznám, ani neverím ľuďom, plus nemám prachy navyse na týchto psycholiecitelov ani ich psychotabletky ci čas vyčkávat polroka na 1 stretko. Doma sa mi vždy za slzy ci iné emócie bud vysmiali alebo mi za ne vynadali. Dokonca aj raz na pohrebe mi moja skvelá mater povedala ze nemam revat ako idi-iot a robiť jej hanbu. Som zvyknuta chodit s poker face, lebo ľudia sa tešia z nešťastia inych a najlepšie je nikomu nič nedávať najavo. Plus to robím aj preto, lebo tie de-bilne emócie vytvárajú vrásky, napr. aj keď places tak sa ti robí vraska hnevu, snažím sa to obmedzovať, v poslednom čase mi pomáha dat si pár večer pár pohárikov vína, pustiť hudbu, sluchátka a hneď mi je lepšie.

Hamula: ver tomu, že sa to ľahšie vraví ako praktizuje.

Adriano: ďakujem, ale nie nenecham priateľa a iste nie tantra masáže. A kebyže sa to aj dozvie, neupustím od toho, ak si mam vybrať medzi láskou a potrebou prežiť, tak vyberám potrebu prežiť a peniaze ktoré som nikdy nemala vrátane lásky. Láska je aj tak pominutelna a odchádza hneď ako zene ovisnu prsia ci objavia sa vrasky, lebo taki su chlapi, na druhej strane peniaze sú istota.

Minulosť ma vyformovala, minule zážitky vytvorili mňa, to kto som ja dnes. Nedá sa odosobnit,ked ma to ovplyvnilo a až po čase vidím a rozumiem istému svojmu správaniu, tomu, keď som ani nevedela vtedy prečo robím to co robím. A veľa zvláštnych veci som robila. A až neskôr som chápala prečo a co mi chýbalo.

A lepši vzhľad otvára dvere. Plackova je toho dôkazom (nie, neobdivujem ju). A iste je so sebou oveľa spokojnejšia ako kedysi. Budem oveľa šťastnejšia a spokojnejšia s tými prsiami takže idem do toho bez pýtania sa ci môžem. Moje telo, moj život. Na sebaucte nepridá ani nízky plat, či práca vo fabrike, Lidli ci MCDonalde. Hlúposť, odmietla som už aj vysoké ponuky za sex. Proste mam hranice ale mam ich už chuť porušiť.

Tomas: Nenavidim náboženstvo, RKC a pod. Zničili mi mladosť a ukradli čas. Ukradli mi právo na dobrú, milujucu a tolerantnu matku. Namiesto nej mam matku narcisticku religioznu, posudzovacnu moralistku, kontrolujúcu, neustále zasahujucu do mojho súkromného I sexuálneho života, neustále ma ohovárajucu, hlúpu, nedbalu, ktorá žije len pre klebety, preto, aby bol všade dokonalý poriadok a keď nie je kriči a hresi - však musí ho mat aby všetkým ukázala aká je úžasná poriadkumilovna mamička a ako sa stará. Co na tom ze žijeme ako 2 znepriatelene spolubyvajuce? Však je každú nedeľu v kostole, a jej dcérka chodí na VŠ.

Darinik: ďakujem, áno clovek sa naučí pomahat si sam keď zistí, že nikoho nemá.

Simona 393:nemá nikoho iného, viem to na 100%. Proste veľa cestuje a pracuje. Nechcem mať deti, nie je nič horšie ako niekoho potrestať životom na tomto svete, ľudia by mali z lásky a súcitu poznajúc charakter sveta a spoločnosti deti nerobiť. Ja školu dokončím, ale neskor, lepšie sa pripravím na štátnice plus si splním sen ohľadom plastiky. Plackova neskončila ako Rodrigo, plastiky jej výrazne zlepšili vzhľad, príjem, možnosti i to ako sa k nej ľudia správajú. Spolu s peniazmi. Ano riešim furt to iste, lebo sibnutim prútika to nezmizne, a nemenim každý deň rodinu a priateľa aby som bola zaujímavá a mala furt iné problémy. Kde vravím ze ma nemiluju pre prsia? To je blbosť, moje miniprsia majú veľa obdivovatelov u zákazníkov, ale ja ich chcem mať väčšie. Chcem si dovoliť nosiť výstrihy a sexy oblečenie. Chcem vidieť tváre tých, čo mi ublizovali po tom, ako si zmením telo a budem žiť svoj sen.

A opäť ľútosť. Ano píšem tu, lebo NEMAM nikoho (rozumieš? Nikoho) komu by som mohla o tom hovoriť. Ty sa možno každý deň vyrozprávas s kamoškou, ja nikomu o svojich problémoch nehovorím, okrem toho tu anonymne, nemám psychaca, nikoho a sorry že som človek a mam tiež potrebu to niekomu za pár mesiacov povedať,keď všetko dusím v sebe. Pomenuj si to pokojne seba ľútosť, ale práve preto ľudia majú depky že keď sa chcú zveriť s problémom alebo o ňom povedať, boja sa ze ich zahriaknu že čo sa lutuju a nie sú super pozitívni usmievavi každý den, vzdy motivovaní a úspešní ako je dnes cool. Ďakujem sa tripy na knihy a film?

Simona393

Kniha = Joyce Meyer Krása miesto popola je o emocionálnom uzdraveni.Napisala jedna krestanka, ktora bola zneuzivana a mala symptony podobne tebe, nizke sebavedomie, neciti sa milovana atd
Pisala, ako sa cez to dostala a dnes je kazatelkou a pise o uzdraveni
Pieseň = The most anointed song you will ever hear alebo Via dolorosa od Pati Sandy to je nadherna krestanska piesen na zlu naladu, kde mas pocit, že si v nebi

V globale viera v Boha hory prenasa. Kde niekto straca nadej a pacha samovrazdu nejaky veriaci nachadza posilu aj v takých situáciách, Problem ludi je, ze ked sa odvracaju od Boha a nieco ich prevalcuje, nemaju silu ist dalej

A zapamataj si , nie je vitazstvo byt stastny, ked ti vsetko pada do lona same a mas stastie na kazdom rohu, ale byt silny, ked je vsetko proti tebe, nezatrpknut a zachovat si charakter
A niekedy nas Boh necha prechadzat cez zle, aby sme aj my vedeli pomahat druhym a chapali ich problemy
,
Vies nenechaj sa znechutit ludmi, ktori zili v usporiadanej rodine a citia sa povýšení nad tebou
Oni nechodili v tvojich topánkach

Ak mas Instagram daj si brittnidelamora, byvala pornoherecka,dnes robi kazatelku a ma vela dobrych textov o osobnom uzdraveni

Simona393

Ty si tu už raz písala, takže nič sa nezmenilo. Ked má muž 3x do roka čas, znamená to , že je ženatý, alebo okrem teba má ešte 2také baby, ktorým sa venuje a dakopy to vychádza, že na každý mesiac mu vychádza jedna
Ty si minule tvrdila, že to tak nie. Treba prestať žiť v sebaklame, dezilúzii, namýšlaní si a pozrieť sa pravde do očí. To už je naivita neskutočná
K tvojmu sebavedomiu = existuje kopec kníh o rozvoji sebavedomia, ktorú písali psychológovia a vedia o čom hovoria., Majú prax, radia tisíckam ľudí a radia ľudom, ako pracovať na sebe. Boli knihy - Deti alkoholikov, Ako sa asertívne správať, Ked rodičia nemilujú
Sú tam postupy, ako sa vysporiadať s minulosťou
My nevieme šibnutím čarovného prútika ti pričarovávať dobrých rodičov, milujúceho muža, ale ty môžeš zmeniť SVOJ POSTOJ k okolnostiam, Pretože si zacyklená v kolečku a raz toto odovzdáš svojim vlastným deťom a tie sa budú trápiť tiež
Nedokončiť školu kvôli plastickej operácii prs je nebetyčná sprostost

Ak si neveríš, že spravíš štátnice, chod v pondelok zaklopať k lekárke, nech ťi vypíše listok k psychologičke a ta ťa bude krok po kroku sprevádzať na tvojom sebarozvoji a myslím si, že ti povie to isté, čo ja, že robíš veľkú chybu
Co sa plastiky týka, človek nespokojný so svojim výzorom začne jednou plastikou a skončí ako Rodrigo Alves, ktorý sa preoperoval na ženu, lebo už sam so sebou nedokáže žiť
Tvoje vnútro sa necíti milované, preto budeš na seba hladieť vždy krivo bez ohľadu na počet operácií. A zas na druhej strane, keby si sa mala rada, budeš aj na svoje menšie prsia pozerať zhovievavo a nebudeš im klásť za vinu, že ťa muži nemilujú
Ty síce zakladáš diskusie, ale riešiť skutočný problém nechceš, stále si ideš svoje. Partner, kt.ťa vidí raz za rok, nedokončenie školy, plastika furt to isté
Uisti sa, či chceš zmeniť svoj život alebo sa len v ľútosti sebautápať, čii ti vyhovuje byť obeť a čerpať z toho silu Jja by som sa s pánkom rozišla alebo bola s ním len kamarátka, plastiku by som si nedala spraviť, školu by som dokončila v termíne, kúpila by som si knihy o sebavedomí, v pondelok navštívila psychológa a začala nový život žiť zo dna na den. Je to ťažké, ale nie nemožné

Darinik

toto všetko sa vybudovalo časom, rokmi, bude trvať, kým sebavedomie naberieš, ale ono to pôjde, musíš si veriť, skúšať, čo ťa baví

Tomass 12345

A nejaké koníčky nemáš ? Nechceš si hladať štastie v Bohu ? Pretože ked si svoje štastie orientuješ do partnerských vzťahov a do ľudí a materiálnych pozemských vecí potom ta čaká len sklamanie a smútok. Ludia cloveka sklamu ale Boh človeka nikdy nesklame.

Adriano

o 25r starší priateľ? to nie je priateľ, nahrádzaš si ním otca. Zrejme má sám nemalé problémy. Ubližuje ti a je tu pre teba pár dní do roka, podľa nálady.

Takýto "vzťah" ti určite na sebavedomí nepridá. Pokiaľ sa ho nezbavíš bude ťa naďalej brzdiť. A nenahováraj si, že je to lepšie ako nič alebo že sa to časom zlepší.

Mala si ťažký život, ale aj keď za to nemôžeš, zodpovednosť nesieš len ty. Nič sa samé od seba nevyrieši. Minulosť nezmeníš, ale nie si už bezmocné dieťa a prítomnosť máš pevne v rukách.

Peniaze ti nevyriešia komplexy ani pozorný priateľ ti ich nevyrieši.

Aj po X plastikách si budeš pripadať škaredo a menejcenne, pokiaľ v sebe nevyliečiš to malé ranené dievča.

Zmier sa s minulosťou, nemohla si za ňu. Podaj si s ňou ruky a ďalej sa v nej nehrab, inak budú naďalej všetky tvoje problémy vychádzať z toho jediného zdroja.

Najprv sa musíš dať dokopy ty sama, v svojej hlave. Prevezmi za svoj život 100% zodpovednosť a získaš nad ním aj 100% kontrolu.

Nechaj priateľa a podľa môjho názoru aj tantra masáže. Je možno len otázka času a peňazí, kedy niekomu odsúhlasíš sex a potom sa z toho len ťažko vyhrabeš. Sú to rýchle a ľahké peniaze, ale nepridajú ti na sebaúcte, práve naopak.

V skutočnosti nepotrebuješ toľko peňazí, potrebuješ sa len nájsť. Chce to čas, Rím nebol postavený za deň, ale nebol ani zničený za deň. Ako dlho sa komplexy budujú, tak dlho sa aj odstráňujú.

Choď za zmenou, ale najprv odsekni všetko, čo ťa ťahá vzad.