Má význam chodiť k psychiatrovi?

Príspevok v téme: Má význam chodiť k psychiatrovi?
vedhej

Ahojte,
chcela by som sa opýtať/poradiť s tími, kt. navštevujú alebo navštevovali psychiatra. Ja som sa začala liečiť na depresiu a zo syndrómu vyhorenia asi pred rokom a pol. I keď navštevujem psychiatra pravidelne každý mesiac(asi pred rokom som vymenila psychiatričku za psychiatra, lebo som si s ňou bohužiaľ moc nerozumela), myslím, že môj stav sa za ten čas bohužiaľ moc nezlepšil. Tie problémy, kt. som mala-problémy s koncentráciu, problém sa začleniť do spoločnosti, vyhorenie.. bohužiaľ stále mám a preto som na pochybách, či návšteva psychiatra dáva vôbec zmysel. Každá návšteva je takmer rovnaká. Určite poznáte tie klasické otázky od psychiatrov a potom predpísanie antidepresíva. Preto sa chcem opýtať tých, kt. sa liečia na obdobné problémy, či ste sa vyliečili alebo aspom vidíte nejaké zlepšenie? Myslíte, že by som mala s liečbou prestať?
Ďakujem za akúkoľvek radu!

Tomaas 12345

Mne depresiu vyliecil Boh, tým že som zasvätil svoj život Bohu a uveril v Boha a nastavil si nabozensku vieru ako top zivotnu prioritu a uveril v Boha na základe krestanskych svedectiev neba/pekla . man in heaven, testimonies of heaven/hell.

Hhah

Lieky u psychiatra sú podporná liečba. Ešte skúšam sama, čo by Ti podvihlo nāladu a zlepšilo stav. .. Môžeš napríklad kuknúť na Fb do skupiny CFS/ ME ľudská stránka, tam sa ľudia s podobnými symptómami venujú liečbe resp. práce na sebe.

miki25

Ahoj liečba má určite svoj význam. Bolo by to horšie, keby si prestala ku nemu chodiť. Tu bohužiaľ ide skôr o negatívne príznaky tvojho ochorenia. Tie s liekmi sa dajú veľmi ťažko liečiť.

swistica

Psychiater predpisuje lieky - cize ak ti ani po roku a pol nepomohli, treba mu povedat, nech predpise nieco ine.
Dalej plati take pravidlo pri syndrome vyhorenia, ze ak si clovek nepomoze sam, nikto mu nepomoze.
Zostala si v praci? Lebo to tiez moze zhorsovat problem. Treba ist na dlhodobu PN alebo dat vypoved a byt pol roka na UPSVAR ak mas narok na podporu v nezamestnanosti. No a hlavne treba hladat pracu v inom odbore. Skus si precitat aj knizku Nevyhoreni, to ta tiez moze posunut dopredu.
Co sa tyka psychologa, ak by sa ti podarilo najst nejakeho dobreho, mohlo by to tiez pomoct. Len ci takeho najdes? Mozno aj rozhovory s kamaratom, alebo s niekym kto si presiel niecim podobnym by pomohli.

Carie

To si uz rok a pol vyhoreta? Tak potom je to jasne, musis zmenit pracu, tato ta evidentne ubija. Kym ju nezmenis nikam sa nepohnes.