Pre tých, ktorí ste boli na vojne, alebo rozumiete zvyklostiam na vojenčine

Príspevok v téme: Pre tých, ktorí ste boli na vojne, alebo rozumiete zvyklostiam na vojenčine
Almarinos

Ahoje. Bol niekto z vás na vojne?
Túto otázku pokladám preto, lebo poznám človeka okolo 50-ky, ktorý o tej vojne občas dosť často hovorí.

Ale prečo sa vlastne pýtam. Keď ideme vedľa seba po chodníku, tak ja rozprávam a on (stáva sa to často) keď ide zase mne nieč hovoriť, "ZASEKNE SA" POČAS CHÔDZE, VYSTRE SA , STOJÍ, CHVÍĽU ROZMÝŠĽA A AŽ POTOM ZAČNE HOVORIŤ.
Celé mi to pripapdá smiešne :) A aj nepríjemne, lebo keď ja akurát idem,tak ma ten človek spomaľuje a dosť mi to vadí... Núti ma tiež nechcene zastaviť.
Nechápavo pozerám.

Takže tí čo ste boli na vojne-(staršie ročníky hlavne), bolo to tak, že ste dajme tomu pochodovali, alebo niekam išli a keď ste hovorili medzi sebou, alebo ste nebodaj stretli nadriadeného/podriadeného, MUSELI STE PRI REČI STÁŤ? Je to nejaké pravidlo?

jeanValjean

Almarinos-to Vám je zaujímavé presne vtedy som aj ja takého stretol akurát ho poznám aj tých okolo z videnia.Ten Pán prežil pád z 50m,5x ho postrelili,možno keby len 5 ľudí priviedol ku čítaniu dobrých skutkov je to fajn.

chamomile

tito fanatici ma jednoducho nezaujimaju, maju svoj svet plny bludov a len o tom vedia, nemaju ziadny rozhlad, prehlad. s tym dobrom neviem. skor si myslim, ze podobne ako vsetci ostatni. otazky ma zaujimaju rozne, ale nie s kazdym ma bavi ich rozoberat, niektori ludia su mi nesympaticki a vtedy ma to nebavi. tie nesympatie neviem z coho pramenia, lebo je to rozne.

Almarinos

Neviem, aká si ty, na čo ty hľadáš v živote odpovede.
Ale ja som taký, že sa odmalička snažím nájsť odpovede na postatu života. Chodil som kedysi aj do kostola.
Čiže keď som stretol ľudí, ktorí hovoria o Ježišovi a pod., tak som sa pri nich zastavil a vypočul ich, a pohovoril. Zostalo mi to doteraz. Aj keď už tomu viac menej neverím. Ale zase oceňujem na tých ľuďoch, že chcú iným "dobre". Nehlásajú väčšinou žiadne násilie, hovoria o mieri, láske , odpúšťaní, striedmosti a tak. A hlavne o viere. :) Ktorej ja už neverím. Takto to nejako beriem.
A čo ty?

Almarinos

Teraz 3 dni dozadu sa mi stalo, že som stretol zase iného človeka (má okolo 50-ky), rozdával také prefotené papiere o Biblii a tak. Náboženský "fanatik". Rozprávali sme sa. A videl som, ako jeho sliny pri rozhovore prskajú na mňa. Dosť to neznášam aj pri iných ľuďoch...už som mu to aj chcel povedať, ale urobil som to, že som si tou A4kou zakryl ústa. Taký som mal zážitok... Ale aj tak som išiel radšej preč. Bolo to v Bratislave pri vchode do žel. stanice.

chamomile

inak, 3 tahy dopredu, to je uz uspech, mne to pripada celkom dobre. ani mne sa moc nechce, hlavne rozpravat sama pre seba alebo pisat si.

Almarinos

Toto ma nieco spolocne s mozgom. a stym ako funguje. Snazil som sa zistit viac o tom, ale nepodarilo sa.
Co sa tyka filmov, tiez nemam na to dobru pamat. Vzdy ked spoluziak alebo hocikto iny hovoril, ako prebiehala taka a taka vtipna scenka, len som nechapal, ako o tom dokaze suvislo hovorit.

Ja ten sach viem hrat,poznam pravidla, snazil som sa byt lepsi a lepsi, ale nejde to. Moja mysel nie je schopna takeho niecoho, aby som dokazal viac ako 3 tahy dopredu.

Akoze malicko sa vie clovek posunut vzdy dopredu-ale asi nikdy.to nebude stacit na to, aby som sa mohol vyrovnat tym, ktori do vedia naozaj dobre. V sachu som vedel vyhrat oproti lepsim superom hlavme vtedy, ked som ich prekvapil a dajme tomu damu vyhodil konom (co je dolezita figura) a to tiez len preto, ze si to super nevsimol. Sach ale aj tak moc nehravam

Prerozpravat precitane by mohlo trochu pomoct, ale tazko sa mi tiez vybavuju slova na opis toho a dalsia vec je, ze trenovat sa mi moc nechce :)